Fotograf:
Astrid Hals
Med hjemmelaget burgerbrød og håndvispet sitronmajones blir lakseburgeren ekstra god og saftig. Burger av laks er et sunt og friskt alternativ til middagen. Oppskriften inneholder
333 Kalorier,
21 g Karbo,
9 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3243 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 332.87 | 1 436.29 | Kcal |
Protein | 9.02 | 38.92 | gram |
Karbohydrat | 21.04 | 90.78 | gram |
Kostfiber | 1.60 | 6.90 | gram |
Fett | 23.27 | 100.41 | gram |
Mettet fett | 3.96 | 17.09 | gram |
Salt | 0.87 | 3.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.25 | Kr 26.97 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 726 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,28 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Burgerbrød
Sett ovnen på 220 grader.
Rør ut gjæren i lunkent vann, og bland alle ingrediensene sammen. Elt deigen godt. La heve til dobbel størrelse. Deigen skal være litt fuktig.
Del deigen i jevnstore emner, og bak ut til små flate emner. Legg på bakebrett, pensle med melk, og dryss med sesamfrø.
Hev til dobbel størrelse og stek dem i ca. 10 minutter.
Lakseburger
Finhakk eller grovkvern laksefileten. Bland inn hakket bladpersille, salt og pepper.
Form 4 flate, runde lakseburgere og stek dem på middels varme i margarin i ca. 2-3 minutter på hver side.
Sitronmajones
Bland eggeplomme og sennep. Drypp oljen forsiktig i under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann. Smak til med sitron, salt og pepper.
Server i lune hamburgerbrød med agurk, salat og sitronmajones.
Tips:
du kan også kjøpe ferdig sitronmajones og burgerbrød i butikken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29314)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-05
Oppdatert dato:2013-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift