Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Mango passer perfekt til laks med sin eksotiske smak. Og med purre og smørsaus får du mange smaker som komplimenterer hverandre. Oppskriften inneholder
180 Kalorier,
7 g Karbo,
8 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt laks med purre og mango er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4150 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt laks med purre og mango!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 179.95 | 1 079.70 | Kcal |
Protein | 7.53 | 45.18 | gram |
Karbohydrat | 6.76 | 40.56 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 6.00 | gram |
Fett | 13.11 | 78.66 | gram |
Mettet fett | 5.88 | 35.28 | gram |
Alkohol | 0.40 % | | | |
Salt | 0.05 | 0.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.45 | Kr 56.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 400 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,02 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær laksefileten opp i 8 pene stykker, og skjær små snitt på skinnet. Tørk skinnet godt.
Stek fisken på skinnsiden i meget varm olje i to minutter, legg den så over på et smurt steikebrett med skinnsiden opp.
Vask purren og skjær den i terninger ca. 1x1 cm. Skjær ut båter av mangoen, ta av skinnet og skjær mangobåtene i 4-5 biter.
Saus:
Kok inn tørr hvitvin og sjalottløk. Når det meste av vinen er kokt inn, tilsettes kremfløte.
Kok inn til sausen tykner noe. Rør så inn små terninger av kaldt usaltet smør.
Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke.
Smak til sausen med sitron, salt og pepper.
Sausen kan lages et par timer i forveien og varmes forsiktig.
Dryss salt og pepper på fisken og ettersteik den i steikeovn på 200°C i 8 minutter.
Kok opp vann med salt, ha i purren og gi den et godt oppkok.
Slå av vannet og vend inn mangoen.
Anrett fisken med skinnsiden opp, på fat eller tallerken, legg på purre og mango.
Slå sausen rundt, og pynt med litt lollo rosso salat.
Serveres med kokt potet, ris, pasta eller lyst brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28845)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-07
Oppdatert dato:2013-04-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift