De beste sommerdessertene


Oppdatertdato: 2020-06-25 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå som sommeren er begynt og grillsesongen er i full gang, er det og tid for søte og frisk desserter. Det er jo nærliggende å bruke bær og frukt som er modne på denne tiden, og man kommer ikke utenom jordbær akkurat nå. Men her er det beste dessertene jeg har og som skulle passe på denne tiden.




Jordbærmousse à la Tiramisu


Prøv også Jordbærmousse à la Tiramisu.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2003
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1/2 liter jordbær
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
1/2 ts kanel


Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
Du kan legge kjeksen først i glasset og fylle på jordbærkrem, eller blande kjeksene med kremen før servering.
Smaker utrolig godt!


Fremgangsmåte

Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og bland i Kesam, jordbær og melis. Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen.
Dryss over kanel og pynt med jordbær.



Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Jordbærcarpaccio med mynteparfait


Prøv også Jordbærcarpaccio med mynteparfait.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 kurv jordbær

Mynteparfait
100 g sukker
½ dl vann
½ potte frisk mynte
5 stk. eggeplomme
½ l kremfløte

Sukkerlake
2 dl vann
100 g sukker
2 stk. lime saft og skall



Fremgangsmåte

Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 – 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken. Visp eggeplommene stive, tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring. Visp kremfløten siv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene. Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.

Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.

Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.

Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene og form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 188,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Friske sommerbær med dipp


Prøv også Friske sommerbær med dipp.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 kurv jordbær
1 pk. bringebær
4 stk. nektarin
300 g grønne druer
½ stk. vannmelon
3 dl vaniljekesam
100 g sjokolade



Fremgangsmåte

Skyll og del frukten i mindre biter og anrett på fat. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smeltet sjokolade og kesam i små skåler og sett alt på bordet. La gjesten forsyne seg selv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kald jordbærsuppe.

Kald jordbærsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.02.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

250 g friske (eller fryste) jordbær
2,5 dl sukker lake (like deler vann/sukker)
1 sitron
1 beger creme fraiche
3 ss brunt sukker
Friske bær og syltet appelsinskall (apsikat)



Fremgangsmåte

Rens bærene godt. Ha dem i en food processor sammen med sukkerlake. Kjøres godt sammen og smakes til med sitronsaft. Sil suppen. Får stå kaldt til servering.

Pisk creme fraiche til stiv krem og smak til med brunt sukker. Fordel suppen i dype tallerkener og ha et fint «egg» creme fraiche i hver. Pynt med bær og syltet appelsinskall, evt. litt pyntesjokolade og noen friske blader av mynte eller sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 206,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra- og kokosdessert.

Rabarbra- og kokosdessert


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 07.05.2006
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norsk Tradisjonsmat
Bildet er tatt av Norsk Tradisjonsmat

Ingredienser

500 g rabarbra
2 dl sukker
2 1/2 ss potetmel
2 egg
1 dl melis
4 ss smeltet smør
4 dl kokos


Rabarbra er et av de første tegnene på sommer. Mye godt kan man lage av rabarbra, men ofte retter som har lange tradisjoner. Her er en gammel oppskrift som er verdt å ta opp igjen av glemmeboken. Rabarbra- og kokosdessert er en lettlaget dessert som man kan lage til alle anledninger. Blandingen av rabarbra og kokos gir en deilig smak av sommer.


Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 0,5 cm tykke biter. Legg de utover en ildfast form. Bland sukker og potetmel og dryss det over rabarbraen. Bland godt.
Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell blandingen over rabarbraen.
Stek desserten på midterste rille i 15-20 minutter til toppen er gylden.
Serveres med vaniljeis eller pisket krem.

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 237,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra- og jordbærkrem.

Rabarbra- og jordbærkrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

250 g jordbær
250 g rabarbra, hakket
1/2 ss sitronsaft
125 g Dansukker Syltesukker


Rabarbra- og jordbærkrem smaker riktig av sommer. Denne rabarbra- og jordbærkremen passer både som dessert og mellommåltid. Server gjerne med melk eller krem. Ved å anvende syltesukker blir din kompott fastere i konsistensen og får lengre holdbarhet.


Fremgangsmåte

Kok jordbær, hakket rabarbra og sitronsaft i 2 minutter. Tilsett syltesukker og kok i ytterligere 5 minutter.

Hell over kremen på et varmt og rent glass.

Avkjøl kremen og la den deretter stå i kjøleskap til den har tyknet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte sommerpiker.

Tilslørte sommerpiker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

2 stilk rabarbra
1 dl vann
½ kurv jordbær
sukker etter smak
5 stk digestive kjeks
3 dl kremfløte


Kombinasjonen av jordbær og rabarbra er supergodt! Her får virkelig den kjente epledesserten konkurranse!


Fremgangsmåte

Skjær rabarbra i skiver og kok med vann og sukker etter smak til det har fått tykk konsistens. Avkjøl.

Skjær jordbær i skiver og knus kjeksen. Pisk kremfløte og sukker stivt.

Legg knust kjeks, jordbær, rabarbra og pisket kremfløte lagvis i gjennomsiktige glass. Avslutt med krem.

Pynt gjerne med noen bær og noen mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 193,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med is.

Brownies med is


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.06.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Bruk enten Toro ferdig brownies blanding. Eller feks denne

250 g smør
150 g mørk sjokolade, i små biter
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakao
200 g valnøtter, hakkede



Fremgangsmåte

Ved Toro pakke følg oppskrift på pakken.

Ved å lage de selv se her:

Liten langpanne, ca. 20x30 cm
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 35 minutter

Smelt smør sammen med sjokolade i en kjele ved sak varme. La det avkjøles. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, kakao og valnøtter og ha det forsiktig i eggedosisen. Vend i den avkjølte sjokoladeblandingen. Hell deigen i en smurt form eller form dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen.

Server som dessert med valgfri iskrem. Men passer godt med vanlig vaniljeis. Er kaken litt varm er det best.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 476,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebær-pannacotta.

Bringebær-pannacotta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.05.2010
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1/4 l bringebær
1/2 dl bringebærsaft
1/2 dl vann
1/2 dl Gelésukker Multi

100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
1 dl Gelésukker Multi



Fremgangsmåte

Legg bringebærene i bunnen av 4 glass. Kok opp saft, vann og Gelésukker Multi. Fordel saften over bringebærene. Sett det i kjøleskap for å stivne.

Ta sjokolade, kremfløte og Gelésukker Multi i en kasserolle og smelt det på svak varme. La blandingen deretter koke i ½ minutt. Sett det til siden for avkjøling.

Fordel deretter blandningen over bringebærgeleen. Settes i kjøleskap frem til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 288,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokoladepannacotta med Muscovadomarinerte jordbær.

Hvit sjokoladepannacotta med Muscovadomarinerte jordbær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.06.2020
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Pannacotta
100 g hvit sjokolade
2 st gelatinplater
4 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Marinerte jordbær
200 g jordbær
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Saften av 1 lime


En versjon av pannacotta med jordbær. Pannacotta er en av mine favoritter og er utrolig godt


Fremgangsmåte

Finhakk den hvite sjokoladen, og legg den i en bolle. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland gelésukker, fløte og vaniljesukker i en gryte, og la koke i et 1/2 minutt. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet ordentlig. Rør gelatinplatene inn i den varme fløten.
Hell den varme røren over sjokoladen, og rør til en jevn røre
. Hell over i 4 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
Skyll jordbærene, og skjær dem i biter. Legg dem i en bolle, og tilsett sukker og limesaft. La stå i ca. 30 minutter, slik at de trekker til seg mye smak.
Ved servering legges de marinerte jordbærene på pannacottaen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 284,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3276






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.