Nå som sommeren er begynt og grillsesongen er i full gang, er det og tid for søte og frisk desserter. Det er jo nærliggende å bruke bær og frukt som er modne på denne tiden, og man kommer ikke utenom jordbær akkurat nå. Men her er det beste dessertene jeg har og som skulle passe på denne tiden.
Jordbærmousse à la Tiramisu
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2003Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1/2 liter jordbær
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
1/2 ts kanel
Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang,
vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
Du kan legge kjeksen først i glasset og fylle på jordbærkrem, eller blande kjeksene med kremen før servering.
Smaker utrolig godt!Fremgangsmåte
Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og bland i Kesam, jordbær og melis.
Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen.
Dryss over kanel og pynt med jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
181,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærcarpaccio med mynteparfait
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 kurv jordbær
Mynteparfait
100 g sukker
½ dl vann
½ potte frisk mynte
5 stk. eggeplomme
½ l kremfløte
Sukkerlake
2 dl vann
100 g sukker
2 stk. lime saft og skall
Fremgangsmåte
Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 – 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken. Visp eggeplommene stive, tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring. Visp kremfløten siv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene. Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.
Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.
Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene og form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Friske sommerbær med dipp
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 kurv jordbær
1 pk. bringebær
4 stk. nektarin
300 g grønne druer
½ stk. vannmelon
3 dl vaniljekesam
100 g sjokolade
Fremgangsmåte
Skyll og del frukten i mindre biter og anrett på fat. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smeltet sjokolade og kesam i små skåler og sett alt på bordet. La gjesten forsyne seg selv.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kald jordbærsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
250 g friske (eller fryste) jordbær
2,5 dl sukker lake (like deler vann/sukker)
1 sitron
1 beger creme fraiche
3 ss brunt sukker
Friske bær og syltet appelsinskall (apsikat)
Fremgangsmåte
Rens bærene godt. Ha dem i en food processor sammen med sukkerlake. Kjøres godt sammen og smakes til med sitronsaft. Sil suppen. Får stå kaldt til servering.
Pisk creme fraiche til stiv krem og smak til med brunt sukker.
Fordel suppen i dype tallerkener og ha et fint «egg» creme fraiche i hver. Pynt med bær og syltet appelsinskall, evt. litt pyntesjokolade og noen friske blader av mynte eller sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
206,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbra- og kokosdessert
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
07.05.2006Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norsk TradisjonsmatBildet er tatt av
Norsk TradisjonsmatIngredienser
500 g rabarbra
2 dl sukker
2 1/2 ss potetmel
2 egg
1 dl melis
4 ss smeltet smør
4 dl kokos
Rabarbra er et av de første tegnene på sommer. Mye godt kan man lage av rabarbra, men ofte retter som har lange tradisjoner. Her er en gammel oppskrift som er verdt å ta opp igjen av glemmeboken. Rabarbra- og kokosdessert er en lettlaget dessert som man kan lage til alle anledninger. Blandingen av rabarbra og kokos gir en deilig smak av sommer.Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 0,5 cm tykke biter. Legg de utover en ildfast form. Bland sukker og potetmel og dryss det over rabarbraen. Bland godt.
Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell blandingen over rabarbraen.
Stek desserten på midterste rille i 15-20 minutter til toppen er gylden.
Serveres med vaniljeis eller pisket krem.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
239,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tilslørte sommerpiker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
2 stilk rabarbra
1 dl vann
½ kurv jordbær
sukker etter smak
5 stk digestive kjeks
3 dl kremfløte
Kombinasjonen av jordbær og rabarbra er supergodt! Her får virkelig den kjente epledesserten konkurranse!Fremgangsmåte
Skjær rabarbra i skiver og kok med vann og sukker etter smak til det har fått tykk konsistens. Avkjøl.
Skjær jordbær i skiver og knus kjeksen. Pisk kremfløte og sukker stivt.
Legg knust kjeks, jordbær, rabarbra og pisket kremfløte lagvis i gjennomsiktige glass. Avslutt med krem.
Pynt gjerne med noen bær og noen mynteblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
193,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbra- og jordbærkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
250 g jordbær
250 g rabarbra, hakket
1/2 ss sitronsaft
125 g Dansukker Syltesukker
Rabarbra- og jordbærkrem smaker riktig av sommer. Denne rabarbra- og jordbærkremen passer både som dessert og mellommåltid. Server gjerne med melk eller krem. Ved å anvende syltesukker blir din kompott fastere i konsistensen og får lengre holdbarhet.Fremgangsmåte
Kok jordbær, hakket rabarbra og sitronsaft i 2 minutter. Tilsett syltesukker og kok i ytterligere 5 minutter.
Hell over kremen på et varmt og rent glass.
Avkjøl kremen og la den deretter stå i kjøleskap til den har tyknet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brownies med is
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.06.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Bruk enten Toro ferdig brownies blanding. Eller feks denne
250 g smør
150 g mørk sjokolade, i små biter
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakao
200 g valnøtter, hakkede
Fremgangsmåte
Ved Toro pakke følg oppskrift på pakken.
Ved å lage de selv se her:
Liten langpanne, ca. 20x30 cm
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 35 minutter
Smelt smør sammen med sjokolade i en kjele ved sak varme. La det avkjøles. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, kakao og valnøtter og ha det forsiktig i eggedosisen. Vend i den avkjølte sjokoladeblandingen. Hell deigen i en smurt form eller form dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen.
Server som dessert med valgfri iskrem. Men passer godt med vanlig vaniljeis. Er kaken litt varm er det best.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
477,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
32,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bringebær-pannacotta
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.05.2010Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1/4 l bringebær
1/2 dl bringebærsaft
1/2 dl vann
1/2 dl Gelésukker Multi
100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
1 dl Gelésukker Multi
Fremgangsmåte
Legg bringebærene i bunnen av 4 glass. Kok opp saft, vann og Gelésukker Multi. Fordel saften over bringebærene. Sett det i kjøleskap for å stivne.
Ta sjokolade, kremfløte og Gelésukker Multi i en kasserolle og smelt det på svak varme. La blandingen deretter koke i ½ minutt. Sett det til siden for avkjøling.
Fordel deretter blandningen over bringebærgeleen. Settes i kjøleskap frem til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvit sjokoladepannacotta med Muscovadomarinerte jordbær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.06.2020Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Pannacotta
100 g hvit sjokolade
2 st gelatinplater
4 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Marinerte jordbær
200 g jordbær
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Saften av 1 lime
En versjon av pannacotta med jordbær. Pannacotta er en av mine favoritter og er utrolig godtFremgangsmåte
Finhakk den hvite sjokoladen, og legg den i en bolle. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland gelésukker, fløte og vaniljesukker i en gryte, og la koke i et 1/2 minutt. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet ordentlig. Rør gelatinplatene inn i den varme fløten.
Hell den varme røren over sjokoladen, og rør til en jevn røre
.
Hell over i 4 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
Skyll jordbærene, og skjær dem i biter. Legg dem i en bolle, og tilsett sukker og limesaft. La stå i ca. 30 minutter, slik at de trekker til seg mye smak.
Ved servering legges de marinerte jordbærene på pannacottaen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
284,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3276