Fotograf:Norsk Tradisjonsmat Rabarbra er et av de første tegnene på sommer. Mye godt kan man lage av rabarbra, men ofte retter som har lange tradisjoner. Her er en gammel oppskrift som er verdt å ta opp igjen av glemmeboken. Rabarbra- og kokosdessert er en lettlaget dessert som man kan lage til alle anledninger. Blandingen av rabarbra og kokos gir en deilig smak av sommer.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 0,5 cm tykke biter. Legg de utover en ildfast form. Bland sukker og potetmel og dryss det over rabarbraen. Bland godt.
Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell blandingen over rabarbraen.
Stek desserten på midterste rille i 15-20 minutter til toppen er gylden.
Serveres med vaniljeis eller pisket krem.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 21933)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Norge Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2006-05-07
Oppdatert dato:2018-06-18