Den mest populære turmaten


Oppdatertdato: 2019-11-08 Tema: Turmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Når det begynner å bli kaldere om høsten er det tid for tur i det fri, med bål og mat på bålet. Eller man kan ta med pølsetermos ol. Mat som man for eksempel pakker ferdig hjemme i folie er ypperlig å legge på bålet, eller om man gidder dra på en stekepanne kan man lage mye godt på bålet. Ferdig deig til pinnebrød er og populært for de yngre, ved siden av pølser. Her har dere ett utvalg av de mest populære som passer på ett bål samt noen bakte poteter som og passer fint ute.


Annonse



Grove turpannekaker


Prøv også Grove turpannekaker.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl lettkokte havregryn
3 stk egg
6 dl melk
½ ts salt
Smør til steking
Syltetøy til servering


Gode grove turpannekaker stekt på primus eller i bålpanne er kjempegodt når man er ute. Ekstra deilig blir de med litt syltetøy til.


Fremgangsmåte

1. Visp sammen hvetemel, sammalt hvete, havregryn, egg, melk og salt til jevn røre. La røren svelle i 30 minutter.
2. Stek pannekakene gyllenbrune på begge sider, og server med syltetøy.

Tips: Hell røren over på en plastflaske og stek på primus eller i en bålpanne på tur.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Laks i folie på grill


Prøv også Laks i folie på grill.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 g filét eller ca 1 kg skiver av laks
1 bunt frisk persille
1 sitron
1 dl lettrømme



Fremgangsmåte

Smør et stykke aluminiumsfolie med smeltet smør/olje. Hakk persillen grovt og del sitronen i båter. Skjær fileten 3-4 cm brede stykker. Legg en skive eller et stykke filet på godt smurt aluminiumsfolie og strø over litt salt. Strø grovhakket persille, hvit pepper eller noen knuste korn rosépepper på hver fiskeskive. Andre urter kan og brukes, prøv deg gjerne forsiktig frem.

Pakk aluminiumsfolien sammen på toppen og legg pakken på grillen eller i glørne. Fisken er ferdig etter ca 5 min. Åpne folien for å se om den er ferdig. Server med rømme og sitronbåter, godt brød og salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 198,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pølse på tur med spesialkakao


Prøv også Pølse på tur med spesialkakao.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 04.10.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

6 wienerpølser eller grill
6 lomper
4 ss tørket løk
ketchup og sennep

Kakao
6 dl melk
1 dl fløte
6 ss kakaopulver, vanlig
4 ss sukker
1 dash malt kanel
1 dash kardemomme
1 dash malt ingefær


Turmat når det er litt fysent ute. Pølser kan varmes opp på forhånd og legges i en termos med det kokende vannet eller tas med og grilles på bålet. Kakao lages hjemme og tas med på termos.


Fremgangsmåte

Pølser i termos:
Her brukes helst wienerpølser ol.

Varm opp pølsene til de nesten koker og la de ligge til de er gjennomvarme. Finn så frem en termos med stor åpning og putt pølsene nedi og fyll på med kokevannet. Skru til og så er det ferdig.
Lomper og tilbehør har man med i en annen boks.

Spesialkakao.
Her kan man gjerne bare lage en kakao med oboy og varm melk, men det kan være morsomt å lage litt mer ut av det.
Halvparten av melk og fløte varmes opp med krydder. I den andre halvparten røres kakao og sukker inn før alt blandes sammen og varmes ytterlige opp. Gjerne bruk en pisk om det er klumper. Smak evt litt ekstra til med krydderet og evt ha i litt mer av de enkelte tingene.
Helles i termos og tas med på turen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Havretoddy med eplesaft og kanel.

Havretoddy med eplesaft og kanel


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.02.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

3 dl havremelk, se oppskrift lenger ned på siden
2 dl eplejuice
½ ts malt kanel
1 ts honning eller annen søtning etter smak


Et varmt og godt alternativ til kakao og solbærtoddy. Fyll opp termosen og kos deg på tur!


Fremgangsmåte

Varm havremelk, eplejuice og kanel i en kjele, bland godt og server.
Toddyen er best når den ikke varmes til mer enn 50 grader.

Grunnoppskrift på havremelk
Du trenger en blender, kjøkkenmaskin eller en kraftig stavmikser, samt en finmasket sil (posesil fungerer best).

2 dl store ukokte havregryn
4 tørkede dadler uten stein (evt. annen søtning)
1 liter kaldt vann
1 klype salt

Bland alle ingrediensene i en blender og kjør noen minutter til alt har blandet seg og sil. Havremelken bør oppbevares i kjøleskap.

Bruk gjerne havregrynsmassen som er til overs i brøddeig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 45,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skau-kebab.

Skau-kebab


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.10.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Aina Hole

Ingredienser

200 g benfritt lammekjøtt i strimler
1 ss margarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt spisskummen
1 båt finhakket hvitløk
½ stk finhakket rød chili
100 g kantarell
2 stk vårløk i strimler
ca. 3 ss yoghurt naturell
2 stk fullkorn pitabrød


En passelig mett mage gjør en god tur enda bedre. Denne kebaben smaker veldig godt og sørger for både god energi og smil om munnen hele veien. God tur!


Fremgangsmåte

1. Stek kjøttet i margarin med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.

2. Tilsett kantareller og stek videre i cirka ett minutt.

3. Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tortilla på bål.

Tortilla på bål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 stk hvetetortilla
2 dl matyoghurt
2 dl hermetiske maiskorn
4 ss vårløk
4 dl revet norvegia
200 g salatkjøtt av kylling
8 stk soltørkede tomater
1 pose boil-in-bag ris


En super rett til å steke i bålet. Denne kan du lage ferdig hjemme, ta den ut av sekken og legge den rett i bålet.


Fremgangsmåte

Ta en tortilla og smør på med matyoghurt.
Bland ingrediensene og fordel i tortillaene, rull dem sammen og pakk dem i bakepapir/aluminiumsfolie, bruk da dobbelt bakepapir.
Ta med på tur og legg på bålet 2 minutter på hver side. Ypperlig alternativ til pølser. De kan også spises som de er.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliepakke på bål.

Foliepakke på bål


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2009
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1/2 kyllingfilet i biter
1/2 gulrot
1 potet
noen paprikastrimler
noen ringer purre (kan sløyfes)
1 ss smør
et lite dryss paprikapulver
salt og pepper


Vil du ha et sunnere alternativ til pølser på bålet eller grillen, så bør du prøve denne foliepakkede blandingen av kylling og grønnsaker.


Fremgangsmåte

1. Rens og skjær grønnsakene i passe biter/skiver.
NB! Bruker du purre, er det viktig å vaske den godt, for her kan det gjemme seg mye jord/sand mellom lagene.
2. Legg kyllingbitene over på et ark aluminiumsfolie sammen med grønnsakene, smør, krydder, salt og pepper.
3. Pakk godt sammen og legg det på bålet i ca. 8-10 minutter eller på grill i ca. 10 minutter.
4. Spises sammen med for eksempel pinnebrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnebrød 2.

Pinnebrød 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann


Pinnebrøddeigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Fin på turen og feks rundt en ferdig pølse


Fremgangsmåte

Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 228,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepakke i folie.

Laksepakke i folie


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

80 g laks
20 g rød paprika
20 g oransje paprika
20 g gul paprika
50 g stilkselleri (stangselleri)
½ dl matfløte
1 ss frisk presset sitronsaft
nykvernet salt og pepper
2 ss tzatziki


Enkel turmat som kan nytes i strandkanten om sommeren eller ved bålet i skogen om vinteren.


Fremgangsmåte

Bruk aluminiumsfolie som du bretter dobbelt.
Lag en bunn i folien og legg i laks og grønnsaker skåret i biter. Ha på salt og pepper. Hell over matfløte og sitronsaft.
Pakk folien godt rundt slik at det blir en liten pose. La den ligge i bålet i ca 5 minutter. Se på den om den er gjennomvarm, om ikke la den ligge noen minutter til.
Server med tzatziki og ferskt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert makaroni på tur.

Gratinert makaroni på tur


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 stk gulrot
½ stk løk
6 stk brokkoli
4 stk frisk sjampinjong
2 stk wienerpølser
2 dl makaroni
1 stk tomat
100 g hvitost
½ ts salt
¼ ts pepper


Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.


Fremgangsmåte

Skjær gulrot i skiver, løk i båter, brokkoli i bunter, sjampinjong og pølser i skiver. Kok makaronien (Kan gjøres før turen).
Gulrotskiver og løkbåter stekes lett i en panne. Tilsett brokkoli, sopp, pølser og makaroni, og la det steke videre i 3 minutter.
Skjær tomatene i båter. Tomatbåtene skal koke med i pannen i de siste 1 - 2 minuttene. Legg over revet ost og la det stå til osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 56,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt potet.

Bakt potet


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk store bakepotet
4 ss lettrømme
2 ss pesto

Fyll 1
2 ss kremost med urter

Fyll 2
2 ss kesam original, 8 %
50 g revet hvitost


Bakte poteter smaker godt som tilbehør, men er og deilig som fredagskos. Lag mye godt tilbehør, slik som mais, reker, skinke, ost, bacon, kylling, og fyll den med kryddersmør, rømme eller matyoghurt. La barna få være med å lage sin egen spesialitet.


Fremgangsmåte

Legg smurt aluminiumsfolie rundt potetene, gjerne dobbelt slik at potetene ikke skal bli brent. La potetene ligge godt nede i glørne i ca. 60 minutter.
Fyll dem med det du ønsker. Ovenfor har vi satt opp et par alternativer, men du kan jo lage din egen favoritt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 166,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakte pølser med revet ost.

Innbakte pølser med revet ost


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk pizzadeig
4 stk grillpølser
200 g revet ost
200 g potetsalat
ketchup


Innbakte pølser er en favoritt hos barna. Med ferdig pizzadeig er dette også en rask og enkel middag. Du kan også ta dem med i tursekken og grille dem på bål. Litt smeltet ost og en god ketchup er alt som skal til for ekstra god smak.


Fremgangsmåte

Rull ut pizzadeigen og skjær pizzadeigen i ca 3 cm tykke strimler.
Strø revet ost på pizzadeigen og rull pølsene inn i deigen.
Legg pølsene på et bakebrett og stek midt i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og pizzadeigen er gyllen.
Server gjerne chiliketchup ved siden av pølsene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 261,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3248
Slanking.Lapskaus.
Skalldyr.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.