Når det begynner å bli kaldere om høsten er det tid for tur i det fri, med bål og mat på bålet. Eller man kan ta med pølsetermos ol. Mat som man for eksempel pakker ferdig hjemme i folie er ypperlig å legge på bålet, eller om man gidder dra på en stekepanne kan man lage mye godt på bålet. Ferdig deig til pinnebrød er og populært for de yngre, ved siden av pølser. Her har dere ett utvalg av de mest populære som passer på ett bål samt noen bakte poteter som og passer fint ute.
Grove turpannekaker
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl lettkokte havregryn
3 stk egg
6 dl melk
½ ts salt
Smør til steking
Syltetøy til servering
Gode grove turpannekaker stekt på primus eller i bålpanne er kjempegodt når man er ute. Ekstra deilig blir de med litt syltetøy til.Fremgangsmåte
1. Visp sammen hvetemel, sammalt hvete, havregryn, egg, melk og salt til jevn røre. La røren svelle i 30 minutter.
2. Stek pannekakene gyllenbrune på begge sider, og server med syltetøy.
Tips: Hell røren over på en plastflaske og stek på primus eller i en bålpanne på tur.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks i folie på grill
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
800 g filét eller ca 1 kg skiver av laks
1 bunt frisk persille
1 sitron
1 dl lettrømme
Fremgangsmåte
Smør et stykke aluminiumsfolie med smeltet smør/olje. Hakk persillen grovt og del sitronen i båter. Skjær fileten 3-4 cm brede stykker. Legg en skive eller et stykke filet på godt smurt aluminiumsfolie og strø over litt salt. Strø grovhakket persille, hvit pepper eller noen knuste korn rosépepper på hver fiskeskive. Andre urter kan og brukes, prøv deg gjerne forsiktig frem.
Pakk aluminiumsfolien sammen på toppen og legg pakken på grillen eller i glørne. Fisken er ferdig etter ca 5 min. Åpne folien for å se om den er ferdig. Server med rømme og sitronbåter, godt brød og salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
198,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølse på tur med spesialkakao
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
04.10.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
6 wienerpølser eller grill
6 lomper
4 ss tørket løk
ketchup og sennep
Kakao
6 dl melk
1 dl fløte
6 ss kakaopulver, vanlig
4 ss sukker
1 dash malt kanel
1 dash kardemomme
1 dash malt ingefær
Turmat når det er litt fysent ute. Pølser kan varmes opp på forhånd og legges i en termos med det kokende vannet eller tas med og grilles på bålet. Kakao lages hjemme og tas med på termos.Fremgangsmåte
Pølser i termos:
Her brukes helst wienerpølser ol.
Varm opp pølsene til de nesten koker og la de ligge til de er gjennomvarme. Finn så frem en termos med stor åpning og putt pølsene nedi og fyll på med kokevannet. Skru til og så er det ferdig.
Lomper og tilbehør har man med i en annen boks.
Spesialkakao.
Her kan man gjerne bare lage en kakao med oboy og varm melk, men det kan være morsomt å lage litt mer ut av det.
Halvparten av melk og fløte varmes opp med krydder. I den andre halvparten røres kakao og sukker inn før alt blandes sammen og varmes ytterlige opp. Gjerne bruk en pisk om det er klumper. Smak evt litt ekstra til med krydderet og evt ha i litt mer av de enkelte tingene.
Helles i termos og tas med på turen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Havretoddy med eplesaft og kanel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2011Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
3 dl havremelk, se oppskrift lenger ned på siden
2 dl eplejuice
½ ts malt kanel
1 ts honning eller annen søtning etter smak
Et varmt og godt alternativ til kakao og solbærtoddy. Fyll opp termosen og kos deg på tur!Fremgangsmåte
Varm havremelk, eplejuice og kanel i en kjele, bland godt og server.
Toddyen er best når den ikke varmes til mer enn 50 grader.
Grunnoppskrift på havremelk
Du trenger en blender, kjøkkenmaskin eller en kraftig stavmikser, samt en finmasket sil (posesil fungerer best).
2 dl store ukokte havregryn
4 tørkede dadler uten stein (evt. annen søtning)
1 liter kaldt vann
1 klype salt
Bland alle ingrediensene i en blender og kjør noen minutter til alt har blandet seg og sil. Havremelken bør oppbevares i kjøleskap.
Bruk gjerne havregrynsmassen som er til overs i brøddeig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
45,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Skau-kebab
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
26.10.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Aina HoleIngredienser
200 g benfritt lammekjøtt i strimler
1 ss margarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt spisskummen
1 båt finhakket hvitløk
½ stk finhakket rød chili
100 g kantarell
2 stk vårløk i strimler
ca. 3 ss yoghurt naturell
2 stk fullkorn pitabrød
En passelig mett mage gjør en god tur enda bedre. Denne kebaben smaker veldig godt og sørger for både god energi og smil om munnen hele veien. God tur!Fremgangsmåte
1. Stek kjøttet i margarin med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.
2. Tilsett kantareller og stek videre i cirka ett minutt.
3. Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tortilla på bål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2013Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
4 stk hvetetortilla
2 dl matyoghurt
2 dl hermetiske maiskorn
4 ss vårløk
4 dl revet norvegia
200 g salatkjøtt av kylling
8 stk soltørkede tomater
1 pose boil-in-bag ris
En super rett til å steke i bålet. Denne kan du lage ferdig hjemme, ta den ut av sekken og legge den rett i bålet.Fremgangsmåte
Ta en tortilla og smør på med matyoghurt.
Bland ingrediensene og fordel i tortillaene, rull dem sammen og pakk dem i bakepapir/aluminiumsfolie, bruk da dobbelt bakepapir.
Ta med på tur og legg på bålet 2 minutter på hver side. Ypperlig alternativ til pølser. De kan også spises som de er.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Foliepakke på bål
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2009Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1/2 kyllingfilet i biter
1/2 gulrot
1 potet
noen paprikastrimler
noen ringer purre (kan sløyfes)
1 ss smør
et lite dryss paprikapulver
salt og pepper
Vil du ha et sunnere alternativ til pølser på bålet eller grillen, så bør du prøve denne foliepakkede blandingen av kylling og grønnsaker.Fremgangsmåte
1. Rens og skjær grønnsakene i passe biter/skiver.
NB! Bruker du purre, er det viktig å vaske den godt,
for her kan det gjemme seg mye jord/sand mellom
lagene.
2. Legg kyllingbitene over på et ark aluminiumsfolie sammen med grønnsakene, smør, krydder, salt og pepper.
3. Pakk godt sammen og legg det på bålet i ca. 8-10 minutter eller på grill i ca. 10 minutter.
4. Spises sammen med for eksempel pinnebrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnebrød 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann
Pinnebrøddeigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Fin på turen og feks rundt en ferdig pølseFremgangsmåte
Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
228,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laksepakke i folie
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
80 g laks
20 g rød paprika
20 g oransje paprika
20 g gul paprika
50 g stilkselleri (stangselleri)
½ dl matfløte
1 ss frisk presset sitronsaft
nykvernet salt og pepper
2 ss tzatziki
Enkel turmat som kan nytes i strandkanten om sommeren eller ved bålet i skogen om vinteren.Fremgangsmåte
Bruk aluminiumsfolie som du bretter dobbelt.
Lag en bunn i folien og legg i laks og grønnsaker skåret i biter. Ha på salt og pepper. Hell over matfløte og sitronsaft.
Pakk folien godt rundt slik at det blir en liten pose. La den ligge i bålet i ca 5 minutter. Se på den om den er gjennomvarm, om ikke la den ligge noen minutter til.
Server med tzatziki og ferskt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gratinert makaroni på tur
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk gulrot
½ stk løk
6 stk brokkoli
4 stk frisk sjampinjong
2 stk wienerpølser
2 dl makaroni
1 stk tomat
100 g hvitost
½ ts salt
¼ ts pepper
Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.Fremgangsmåte
Skjær gulrot i skiver, løk i båter, brokkoli i bunter, sjampinjong og pølser i skiver. Kok makaronien (Kan gjøres før turen).
Gulrotskiver og løkbåter stekes lett i en panne. Tilsett brokkoli, sopp, pølser og makaroni, og la det steke videre i 3 minutter.
Skjær tomatene i båter. Tomatbåtene skal koke med i pannen i de siste 1 - 2 minuttene. Legg over revet ost og la det stå til osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt potet
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
25.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 stk store bakepotet
4 ss lettrømme
2 ss pesto
Fyll 1
2 ss kremost med urter
Fyll 2
2 ss kesam original, 8 %
50 g revet hvitost
Bakte poteter smaker godt som tilbehør, men er og deilig som fredagskos. Lag mye godt tilbehør, slik som mais, reker, skinke, ost, bacon, kylling, og fyll den med kryddersmør, rømme eller matyoghurt. La barna få være med å lage sin egen spesialitet.Fremgangsmåte
Legg smurt aluminiumsfolie rundt potetene, gjerne dobbelt slik at potetene ikke skal bli brent.
La potetene ligge godt nede i glørne i ca. 60 minutter.
Fyll dem med det du ønsker. Ovenfor har vi satt opp et par alternativer, men du kan jo lage din egen favoritt!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
166,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Innbakte pølser med revet ost
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk pizzadeig
4 stk grillpølser
200 g revet ost
200 g potetsalat
ketchup
Innbakte pølser er en favoritt hos barna. Med ferdig pizzadeig er dette også en rask og enkel middag. Du kan også ta dem med i tursekken og grille dem på bål. Litt smeltet ost og en god ketchup er alt som skal til for ekstra god smak.Fremgangsmåte
Rull ut pizzadeigen og skjær pizzadeigen i ca 3 cm tykke strimler.
Strø revet ost på pizzadeigen og rull pølsene inn i deigen.
Legg pølsene på et bakebrett og stek midt i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og pizzadeigen er gyllen.
Server gjerne chiliketchup ved siden av pølsene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
261,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3248