Tiden løper så altfor fort for en noen og enhver, og kanskje for barneforeldre i sær. Det er i alle fall slik det føles når barna etterlyser middagen i det samme de trår over dørstokken hjemme etter endt dag i barnehage eller skole. Da er det godt å kunne trylle fram noen raske kyllingmiddager på 1-2-3.
Ingenting er mer prisverdig enn barn med god matlyst etter en aktiv dag i barnehagen eller på skolen. Frisk luft og fri lek skjerper appetitten. Likevel er det lett å bli litt stresset når barna spør om det snart er mat straks yttertøyet er hengt opp og de kommer byksende inn på kjøkkenet til mor eller far. Tross alt er arbeidsdagen akkurat over for de voksne også.
- Det er da jeg tyr til de ferdiggrillede kyllinglårene som i utgangspunktet er serveringsklare, tipser småbarnsmor og matkonsulent Marit Løvbrøtte ved Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt. Tidspresset til tross, er det viktig at barna får sunn og næringsrik middag.
Stykk eller økonomipose
Kyllinglårene kjøpes enten varme i stykk fra butikkgrillen eller i form av en økonomipose med mange lår.
- Når vi ikke er så mange til middag foretrekker jeg å kjøpe akkurat så mange lår som vi trenger fra butikkgrillen. Fordelen med disse er at de er varme og jeg trenger kun å lage tilbehøret. Da får jeg bedre tid sammen med barna etterpå, forteller Løvbrøtte.
På dager hvor hele familien er samlet til det varme måltidet er økonomiposen å foretrekke. Rundt et kvarter i varm stekeovn er det lårene trenger for å bli gjennomvarme. Trikset er å dele lårene i to for å korte tiden.
Gulrot først, kylling etterpå
Barn er ikke alltid like flinke til å spise grønnsaker til middag, men matkonsulenten vet råd.
- Skrell en gulrot, del den i stenger og la barna knaske gulrot mens middagen er i emning. Da er det ikke så nøye om de bare spiser på kyllingklubba ved middagsbordet. Noen ganger må en være litt lur for at barna skal få i seg variert kost, blunker Marit Løvbrøtte fornøyd når barna har roet seg rundt middagsbordet.
Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt anbefaler et utvalg middagsretter basert på ferdiggrillede kyllinglår:
Kyllinglår med smak av honning
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.11.2022Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 stk. grillet kyllinglår
1 stk. løk
1 stk. sitron i skiver
2 stilker frisk rosmarin
Honningmarinade:
2 ss honning
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
Tilbehør:
0,5 stk. brokkoli i buketter
2 porsjoner potetmos
Den søte honningen gir de grillede kyllinglårene både en nydelig sødme og et gyllen og fin farge på skinnet. Retten er rask å lage.Fremgangsmåte
Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.
Rør sammen ingrediensene til marinaden og smak til med salt og pepper. Pensle kyllinglårene med marinaden og drypp resten av marinaden på sitron- og løkskivene. La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling, risotto og grønnsakswok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
grillet kylling
Risotto:
2 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt revet hvitløk
3 dl risottorissep
1 dl tørr hvitvin
1 l hønsebuljong
3 ss smør
3/4 dl revet, fersk parmesan
litt hakkede urter
Fremgangsmåte
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og spe med vin og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væske er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter.
Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør, finhakkede urter og parmesan til slutt.
Server med wokkede grønnsaker, som for eksempel squash, løk og sherrytomater.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
4 stk gulrot
1/2 stk kålrot
evt. 1 stk persillerot
1/2 stk sellerirot
1 stk grønn chili
4 stk grillet kyllinglår
2 ss margarin
21/2 dl appelsinjuice
1/2 dl vann
1/2 dl soyasaus
salt og kvernet pepper
ca. 1/4 potte frisk timian eller kruspersille
Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.Fremgangsmåte
1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.
2. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen på 225 °C i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.
Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.
Bruk en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen eller legg alt over i en ildfast form før kyllinglårene settes inn i stekeovnen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
89,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllinglår i kokosmelk med karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter
Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!Fremgangsmåte
I stekeovn ved 200 °C
Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med søtpotet
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
06.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Kim HoltheIngredienser
2 stk søtpotet
salt og kvernet pepper
6 stk grillet kyllinglår
Kremet saus med epler og chili:
1 pose béarnaisesaus
1 dl vann
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 stk eple i biter
1 stk finhakket rød chili
1 ss hakket frisk estragon
Lag din egen vri på posen med béarnaisesaus, så skal du få smake noe som er godt! Her med grillede kyllinglår og spennende søtpotet.Fremgangsmåte
1. Skrell søtpotetene og del dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C ca. 15 minutter til de er møre.
2. Varm kyllinglårene i ovnen ca. 10 minutter. Dryss litt grovt salt over potetene før servering.
3. Ha sauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.
Server kyllinglårene med kremet saus med epler og chili, søtpotet og for eksempel lettkokt brokkoli.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
193,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillede kyllinglår med lun potetsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2014Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6 stk grillet kyllinglår
150 g bacon
1 båt hakket hvitløk
8 stk kokt potet
2 ss estragoneddik
1 ss frisk estragon
nykvernet pepper
Med ferdiggrillede kyllinglår er middagen aldri langt unna. Her varmes de opp og serveres med en lun, smakfull potetsalat.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
1. Varm kyllinglårene i stekeovnen ved 200 °C ca. 15 minutter til de er gjennomvarme.
2. Skjær bacon i biter, purre i strimler og kokte poteter i skiver.
3. Stek bacon og tilsett purre, hvitløk og poteter. La alt bli varmt og smak til potetsalaten med estragoneddik, hakket estragon og nykvernet pepper.
Tips
Ta med deg nygrillet kylling fra butikken hvis du ikke har tid til å varme kyllinglårene hjemme.
Tips
Hvis du ikke har kokte, kalde poteter fra gårsdagens middag, tar det ikke mange minuttene å koke poteter dersom du skreller og skjærer dem i skiver før koking.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1483