Enkle hverdagsmiddager med kyllinglår


Oppdatertdato: 2019-01-14 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson Kilder: matprat.no


Tiden løper så altfor fort for en noen og enhver, og kanskje for barneforeldre i sær. Det er i alle fall slik det føles når barna etterlyser middagen i det samme de trår over dørstokken hjemme etter endt dag i barnehage eller skole. Da er det godt å kunne trylle fram noen raske kyllingmiddager på 1-2-3.

Ingenting er mer prisverdig enn barn med god matlyst etter en aktiv dag i barnehagen eller på skolen. Frisk luft og fri lek skjerper appetitten. Likevel er det lett å bli litt stresset når barna spør om det snart er mat straks yttertøyet er hengt opp og de kommer byksende inn på kjøkkenet til mor eller far. Tross alt er arbeidsdagen akkurat over for de voksne også.

- Det er da jeg tyr til de ferdiggrillede kyllinglårene som i utgangspunktet er serveringsklare, tipser småbarnsmor og matkonsulent Marit Løvbrøtte ved Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt. Tidspresset til tross, er det viktig at barna får sunn og næringsrik middag.

Stykk eller økonomipose

Kyllinglårene kjøpes enten varme i stykk fra butikkgrillen eller i form av en økonomipose med mange lår.

- Når vi ikke er så mange til middag foretrekker jeg å kjøpe akkurat så mange lår som vi trenger fra butikkgrillen. Fordelen med disse er at de er varme og jeg trenger kun å lage tilbehøret. Da får jeg bedre tid sammen med barna etterpå, forteller Løvbrøtte.
På dager hvor hele familien er samlet til det varme måltidet er økonomiposen å foretrekke. Rundt et kvarter i varm stekeovn er det lårene trenger for å bli gjennomvarme. Trikset er å dele lårene i to for å korte tiden.

Gulrot først, kylling etterpå

Barn er ikke alltid like flinke til å spise grønnsaker til middag, men matkonsulenten vet råd.

- Skrell en gulrot, del den i stenger og la barna knaske gulrot mens middagen er i emning. Da er det ikke så nøye om de bare spiser på kyllingklubba ved middagsbordet. Noen ganger må en være litt lur for at barna skal få i seg variert kost, blunker Marit Løvbrøtte fornøyd når barna har roet seg rundt middagsbordet.

Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt anbefaler et utvalg middagsretter basert på ferdiggrillede kyllinglår:


Annonse



Kyllinglår med smak av honning


Prøv også Kyllinglår med smak av honning.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2022
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 stk. grillet kyllinglår
1 stk. løk
1 stk. sitron i skiver
2 stilker frisk rosmarin

Honningmarinade:
2 ss honning
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje

Tilbehør:
0,5 stk. brokkoli i buketter
2 porsjoner potetmos


Den søte honningen gir de grillede kyllinglårene både en nydelig sødme og et gyllen og fin farge på skinnet. Retten er rask å lage.


Fremgangsmåte

Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.
Rør sammen ingrediensene til marinaden og smak til med salt og pepper. Pensle kyllinglårene med marinaden og drypp resten av marinaden på sitron- og løkskivene. La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene.

Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 103,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling, risotto og grønnsakswok


Prøv også Kylling, risotto og grønnsakswok.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

grillet kylling

Risotto:
2 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt revet hvitløk
3 dl risottorissep
1 dl tørr hvitvin
1 l hønsebuljong
3 ss smør
3/4 dl revet, fersk parmesan
litt hakkede urter



Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og spe med vin og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væske er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter.
Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør, finhakkede urter og parmesan til slutt.
Server med wokkede grønnsaker, som for eksempel squash, løk og sherrytomater.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus


Prøv også Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

4 stk gulrot
1/2 stk kålrot
evt. 1 stk persillerot
1/2 stk sellerirot
1 stk grønn chili
4 stk grillet kyllinglår
2 ss margarin
21/2 dl appelsinjuice
1/2 dl vann
1/2 dl soyasaus
salt og kvernet pepper
ca. 1/4 potte frisk timian eller kruspersille


Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.


Fremgangsmåte

1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.

2. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen på 225 °C i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.

Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.
Bruk en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen eller legg alt over i en ildfast form før kyllinglårene settes inn i stekeovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 89,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kyllinglår i kokosmelk med karri.

Kyllinglår i kokosmelk med karri


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter


Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!


Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår med søtpotet.

Kyllinglår med søtpotet


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 06.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

2 stk søtpotet
salt og kvernet pepper
6 stk grillet kyllinglår

Kremet saus med epler og chili:
1 pose béarnaisesaus
1 dl vann
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 stk eple i biter
1 stk finhakket rød chili
1 ss hakket frisk estragon


Lag din egen vri på posen med béarnaisesaus, så skal du få smake noe som er godt! Her med grillede kyllinglår og spennende søtpotet.


Fremgangsmåte

1. Skrell søtpotetene og del dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C ca. 15 minutter til de er møre.

2. Varm kyllinglårene i ovnen ca. 10 minutter. Dryss litt grovt salt over potetene før servering.

3. Ha sauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.

Server kyllinglårene med kremet saus med epler og chili, søtpotet og for eksempel lettkokt brokkoli.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 193,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede kyllinglår med lun potetsalat.

Grillede kyllinglår med lun potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2014
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 stk grillet kyllinglår
150 g bacon
1 båt hakket hvitløk
8 stk kokt potet
2 ss estragoneddik
1 ss frisk estragon
nykvernet pepper


Med ferdiggrillede kyllinglår er middagen aldri langt unna. Her varmes de opp og serveres med en lun, smakfull potetsalat.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

1. Varm kyllinglårene i stekeovnen ved 200 °C ca. 15 minutter til de er gjennomvarme.
2. Skjær bacon i biter, purre i strimler og kokte poteter i skiver.
3. Stek bacon og tilsett purre, hvitløk og poteter. La alt bli varmt og smak til potetsalaten med estragoneddik, hakket estragon og nykvernet pepper.

Tips
Ta med deg nygrillet kylling fra butikken hvis du ikke har tid til å varme kyllinglårene hjemme.

Tips
Hvis du ikke har kokte, kalde poteter fra gårsdagens middag, tar det ikke mange minuttene å koke poteter dersom du skreller og skjærer dem i skiver før koking.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1483
Jakt og viltretter.Gulerøtter.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.