Enkle retter i en varm uke


Oppdatertdato: 2019-07-29 Tema: Sommer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Akkurat nå er det godt og varmt og lysten til å stå over en varm komfyr er på bunn. Selv kompliserte retter på en grill er ikke så fristende, så jeg har samlet 7 gode og enkle sommerretter som går rimelig fort, bruker vanlige ingredienser som er tilgjengelig i butikken akkurat nå. Flere av disse er retter som vi selv bruker på varme dager og som har vært ute før som dagens rett, men hvem kan klare å spise forskjellige retter hver dag i ett helt år? Lykke til og god sommer videre


Annonse



Brokkolisalat


Prøv også Brokkolisalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Helios
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)


Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.


Fremgangsmåte

Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.

Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 220,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Barnas grillmiks


Prøv også Barnas grillmiks.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

8 stk grillspyd

16 små kjøttboller
16 cherrytomater
4 stk pølser delt i 4
evt 8 kyllingbiter/vinger
1 liten blomkål
1 hodesalat
0,5 boks rømme 2 ss sukker
4 ss sitronsaft


En grillrett som er for alle, men noe måtte jeg jo kalle den. Her grilte vi pølsebiter, tomater og kjøttboller, men og annet kan tres på spydene. Og med kokt blomkål, saus og en salat er dette lett og god mat.
Salaten er den vi pleier å bruke. Den er mild og har ingen ukjente ting i seg. Rømme med sukker og sitronsaft gir en mild blanding.

En annen vri her kunne være å bruke nykål som er dampet lett.


Fremgangsmåte

Gjør klar grillen og tre pølser, kjøttboller, tomater og evt kyllingbiter vekselvis på spydene. Grilles lett uten for mye grillsaus.
Del opp og kok blomkålen mør.
Bland rømme, sukker og sitronsaft. Rør inn snittet salat.

Server grillspydene med kål og salat og evt litt brun saus ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet flintstek


Prøv også Grillet flintstek.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kg flintstek
ca. 1/2 dl barbequesaus
salt og pepper


En snart klassiker som bare er nydelig. Her i versjon på en "seng av potetsalat". Om en skiver den opp eller bare deler den i store stykker er smak og behag. Tilbehør kan være mais, en salat, potetsalat, bakte poteter ++. Og rester av flintstek er ypperlig som wok, pytt i panne, stekt med speilegg ++.
Man får og kjøttet i forskjellige versjoner med forskjellige marinader og sauser.


Fremgangsmåte

Steinalderbiff av tykke skiver magert svinekjøtt. Saftig og meget smakfull. Enkel å grille, nok mat til 2-4 personer.

Ha risten 10 - 15 cm over glørne. Snitt svoren på flere steder før du legger flintsteken på grillen. Grill i 15 - 20 minutter(alt etter tykkelsen), og snu kjøttet ofte og pensle med saus.

Den ferdig grillede flintsteken kan du dele opp i 2-4 stykker og spise som biff, eller skjære den i skiver som en stek.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Amerikanske pannekaker med lønnesirup.

Amerikanske pannekaker med lønnesirup


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.12.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 dl hvetemel evt 1,5 dl hvete og 1,5 dl maismel for mer amerikansk smak.
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 egg
3 dl kefir
smør til steking
lønnesirup



Fremgangsmåte

Bland siktet mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett egg og 1/2 dl kefir, og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av kefiren, og la røren svelle i ca 15 min. Stek små og tykke panne-kaker. Hold pannekakene varme (f.eks på en tallerken over en kasserolle med småkokende vann). Server med lønnesirup.

Tips!
For best stekeresultat:
Stryk et stykke kjøkkenpapir med olje over overflaten på steke-pannen, slik at den blir glatt og silkeaktig.Det er ikke nødvendig å olje pannen mellom hver steking.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gazpacho 4.

Gazpacho 4


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 røde paprikaer
6 modne tomater
1 bunt gressløk eller persille
1 liter sterk grønnsaksbuljong
2 ss olivenolje
1/2 dl sitronsaft
1/2 agurk
1 løk
1 selleristang
1 hvitløkfedd
1 ts salt
1 krm pepper



Fremgangsmåte

Skåld og flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann slik at skinnet løsner.

Skyll paprikaene og ta ut kjernen. Skyll gressløken eller persillen.

Kjør tomater, paprika og gressløk i en mikser eller hakk dem fint for hånd. Ha alt i en suppebolle og tilsett kald buljong, olje og litt presset sitron.

Skrell og finhakk agurken, løken og sellerien og ha det i suppen. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper.

La suppen stå kaldt i kjøleskapet et par timer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 20,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillburgere 2.

Grillburgere 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

600 g kjøtt - eller karbonadedeig
1 ts salt
pepper
1 hakket løk
8 hamburgerbrød


Rett og slett noen gode burgere. Vi har brukt karbonadedeig flere ganger med hell. Og disse trenger ikke nødvendigvis grilles, stekepanne og stekeovn gjør nytten.
Men jeg må innrømme at vi har en elektrisk grill hjemme som vi bruker om vinteren.
Og til dere som rynker på nesen av burgere. Som en vanlig familie som alle dere andre, kan vi ikke hver dag diske opp med spennende utenlandske retter eller retter med kule ingredienser. Vi spiser både burgere, pizza, taco, pasta, pannekaker osv stadig vekk.


Fremgangsmåte

1. Arbeid deigen seig med salt. Tilsett hakket løk, egg, hvitløk, gressløk og pepper, bland godt. Form deigen til 8 burgere. Kakene pensles med grillolje og grilles ca. 3 minutter på hver side.

2. Fyll hamburgerbrødene med det tilbehøret du liker best og lag din favorittburger.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 218,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet makrell 2.

Grillet makrell 2


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.07.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

2 stk Makrell.
Marinade:
4 ss olje
4 ss sitronsaft
1 liten revet løk
5 knuste pepperkorn
1 fedd presset hvitløk
2 ts salt


Makrell er bare nydelig på grillen. Her servert med grillede søtpoteter, agurksalat


Fremgangsmåte

Grilltiden:

Avstand fra steketid (på fra glørne hver side):

Skiver og fileter: 6-7 cm - 4-7 min

Hel fisk på ca 300 g: 10-15 cm - 6-10 min

Hel fisk på ca 1 kg: ca 15 cm - 15-20 min

Fisken er ferdig når fiskekjøttet løsner fra bena.

For at fiskekjøttet ikke skal sette seg ved, er det viktig å pensle fiskeskivene med olje eller smør. Det kan og lønne seg å skyve de rundt hele tiden, slik at de ikke brenenr fast. Grill dem gyllenbrune på hver side. Dryss på salt og pepper når de er ferdig grillet.

Fiskeskivene blir ekstra saftige og smakfulle hvis de får trekke i en marinade i ca 1 time før grilling.

Bland alle ingrediensene og hell marinaden over fisken.

Agurksalat lager du lett ved å høvle en slangeagurk i tynne skiver. Bland lett med et beger Créme Fraiche. Smak til med salt. Anrett i bolle med salatblader og finklippet dill.

Som tilbehør til fisken kan det serveres en frisk agurksalat og kokte poteter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3234
Slanking.singelmat.
Skalldyr.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.