I disse dager før påske må man begynne å planlegge litt innkjøp for påskens middager. Om man satser på hjemmelagd eller ferdig retter er opp til deg selv og hvor mye tid man vil bruke på maten. Men flere råvarer går igjen hver påske og disse får en ofte gode kjøp på i denne førpåske perioden.
Lammelår, lammestek, påskeskinke, kalkunbryst, kylling, grillpølser, klippfisk, laks og torskefilet er alle eksempler på råvarer som man ofte får gode kjøp på. Og har du gått til innkjøp av en eller flere av disse, uten helt å vite hva du skal gjøre, har jeg noen gode tips her. Noen er litt vriene mens andre går greit å lage. Flere av de under har og utregnet allergen og næringsinnhold lenger nede.
Lammelår
Dette er vel en av de mest kjente påsketradisjonene her og tilsvarende retter lagd av dette samt en god lammestek fra lammelår. Om en kjøper lammelår rått med bein, så er det noe arbeid. Men når man er ferdig blir det en uforglemmelig middag. Men skal man steke en lammestek, må en helst ta ut benet av låret først, men som dere ser under er det ikke nødvendig, men det holder ofte bare å ta vekk nøkkelbeinet - isbeinet, dvs det innerste og la selve lårbeinet være igjen.
Beiner en ut hele låret, bør en surre lammesteken etterpå. Man får da en stek som ser fin ut i fasongen, og som holder seg sammen under steking.
Utbeining av lammelår
En god video fra youtube om utbeining av lammelår. Med Flying Culinary TV.
Klassisk lammestek
En klassisk lammestek fra Matprat hvor det kan brukes helt eller en surret steik.
6 porsjoner
Du trenger ikke å være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek, av mange også kalt lammelår. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer. Dette er en helt tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende!
Ingredienser
1 stk stor lammelår (ca 2 1/2 kg)
3 ts salt
1 ts pepper
2 ts knust rosmarin
2 fedd hvitløk hakket
1 stk løk, i båter
3 stk gulrøtter
8 dl vann
Saus:
Ca 8 dl stekesjy
4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
1 ss solbærsaft eller rødvin
1 ts soyasaus
0,5 ts pepper
0,5 ts salt
Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.
1. Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk.
2. Ha vann, løk og gulrøtter i langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer. Pass på at det ikke kommer inn til beinet. Stek på 125°C i 2 - 3 timer. Når steketermometeret viser 70°C er steken rosa, når det viser 76°C er den gjennomstekt.
3. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
4. Sil stekesjyen over i en kjele. Gi den et oppkok og tilsett jevningen mens du rører. Smak til med solbærsaft, soyasaus, salt og pepper.
Fløtegratinerte poteter
Steketemp: 200°C
Steketid: 45 min
1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.
2. Stek i ovn på 200°C. Strø over ost etter 15 minutters steketid.
Stek videre i ca. 30 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Oppskriften som over har følgende næringsinnhold og allergener
Husk at alle mine oppskrifter har definert ut næringsinnhold og allergener, og er man allergisk kan man sende oppskriften til tallerkenen og justere den selv
Innhold pr 100 gram:
Kalorier 100,5 Kcal
Protein 8,18 g
Fett 5,18 g
Karbo 4,96 g
Pris 6,58.- kr
Følgende allergener finnes i denne retten med fløtepoteter.
Allergenet Gluten som forekommer i ingrediensen hvetemel og soyasaus
Allergenet Melk som forekommer i ingrediensen matfløte, ost og smør
Allergenet Soya som forekommer i ingrediensen soyasaus
Og Spor-av-Peanøtter som forekommer i ingrediensen soyasaus
Påskeskinke
Ferdig kokt og/eller røkt påskeskinke er tilgjengelig før påske og som regel på tilbud. Dette er det samme som juleskinke og er surret skinke som er kokt eller røkt, men det fins vel helt rå også. Vi pleier å kjøpe den kokte varianten. Bortsett fra å bruke denne til pålegg eller koldtbord, er den ypperlig å bake i ovnen, Den kan også spises kald sammen med for eksempel potetsalat ol.
Sennepsgratinert påskeskinke
6 porsjoner
Ca 2 kg Påskeskinke- (veier mellom 1-3 kg uten ben) rå, røkt eller kokt
6 ss sennep
2 stk eggeplommer
1 ss potetmel
Ca 1 dl kavring
Er skinka kokt begynn rett på nr 2.
1. Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72°C. Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca 80°C til steketermometeret viser 72°C. (Ca. 3 Timer for en skinke på 3 kg).
2. Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt Svoren.
3. Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka.
4. Gratiner i forvarmet ovn ved 200°C i ca 15 min.
Påskeskinke serveres med for eksempel ovnsbakte grønnsaker, en saus og poteter.
En litt annen variant av skinka kan man se på youtube. Her som juleskinke, men ellers lik.
Nakkekoteletter
Dette er og noe som dukker opp på tilbud nå. Og koteletter kan brukes til mye annet enn bare stekte med surkål. Nakkekoteletter er og noe mer spekket med fett og er dermed ofte mer saftige.
Her en versjon vi har prøvd oss på
Koteletter i form er enkelt og fins i mange varianter. Denne er en av de vellykkede. Vi hadde litt ekstra selleri + ett par epler og noen svisker i formen før vi satt den i ovnen.
Nakkekoteletter i form
4 posjoner
4 stk stor nakkekoteletter
1 dash salt
1 dash pepper
0,5 dl solsikkeolje
1 stk gulrot
100 gr sellerirot
2 stk løk
1 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 ts timian
0,5 boks tomater, hakkede
3 dl creme fraiche
Salte og pepre kotelettene. Brun dem i en panne med olje og legg dem i en stor ildfast form. Rens grønnsaker og kutt dem i terninger (1 x 1 cm).
Fres dem i pannen og tilsett tomatpuré, hakket hvitløk og timian. Tilsett tomater og creme fraiche og kok opp. Salte og pepre, og hell grønnsaksausen over kotelettene.
Sett formen i ovnen ved 180 gr varme, 30 minutter. Da er kotelettene gjennomkokte og møre sammen med grønnsakene, og du får en deilig, mild tomatsaus.
Serveres direkte fra formen. Server ovnsbakte poteter til.
Oppskriften som over har følgende næringsinnhold og allergener
Innhold pr 100 gram:
Kalorier 194,08 Kcal
Protein 9,34 g
Fett 16,32 g
Karbo 2,1 g
Pris 4,69.- kr
Følgende allergener finnes
Allergenet Melk som forekommer i ingrediensen creme fraiche
Allergenet Selleri som forekommer i ingrediensen sellerirot
Jeg har også sett at flere har klippfisk på tilbud nå før påske, og da er det mest nærliggende å lage en skikkelig bacalao.
Jeg har flere varianter på nettsidene og Norges Sjømatråd har flere på sine nettsider: Godfisk.no
En god en hos meg er denne som har fått mange poeng:
Brasiliansk bacalao
Kommer opprinnelig fra Norsk Sjømatråd
4 porsjoner
Bacalhau da Mama Rose er en brasiliansk julerett med norsk klippfisk. Denne retten passer godt å servere til søndagsgjestene eller til en fin familiemiddag, men og til påske her i Norge.
Ingredienser
700 gr klippfisk, utvannet og renset
400 gr potet, liten type
2 stk paprika, rød
2 stk paprika, grønn
2 stk paprika, gul
1 stk løk
6 fedd hvitløk
100 gr oliven, sort
olivenolje
Sett stekeovnen på 180 grader og kok potet. Skjær klippfisk i serveringsstykker, paprika i strimler, løk i skiver og finhakk hvitløk.
Stek løk og hvitløk i olivenolje og legg i en ildfast form.
Stek klippfiskstykkene gylne i olivenolje og legg dem sammen med løken. Surr paprikastrimlene i olivenolje ca. 1 minutt.
Legg paprika og sorte oliven pent rundt fisken, og drypp litt olivenolje over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ca. 5 minutter.
Stek de kokte potetene i olivenolje på stekepannen.
Server klippfisken sammen med de stekte potetene.
Oppskriften som over har følgende næringsinnhold og allergener
Innhold pr 100 gram:
Kalorier 109,05 Kcal
Protein 15,12 g
Fett 2,89 g
Karbo 4,98 g
Pris 8,48.- kr
Følgende allergener finnes
Allergenet Fisk som forekommer i ingrediensen klippfisk, utvannet og renset
Antall porsjoner = 4 Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2013 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erGrete Roede Bildet er tatt avRosemarie Rodriguez
Ingredienser
1 kalkunbryst (ca 500 g)
1 ss smør
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
Grønnsakkompott:
2 løk
1 squash
2 gulrøtter
1 fennikel
2 vårløk
1 ss olivenolje
1 ts gurkemeie
salt og pepper
En klassisk kalkunrett med en litt ny vri. Gurkemeie er rotknollen til en tropisk vekst som er i slekt med ingefær. Den har ingen framtedende smak, men gir en sterk gul farge.
Forskjellige grønnsaker kan brukes her. Vi brukte også selleri og reddiker.
Fremgangsmåte
Legg kalkunbrystet i en ildfast form og pensle det med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet ved 160°C ca 40 minutter til kjernetemperaturen er 70-72 °C.
Kompott: Skjær løken i båter, squash, gulrøtter og fennikel i litt store terninger og vårløken i tykke skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje blandet med gurkemeie, salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen ved siden av kalkunbrystet. Rør i grønnsakene av og til. La kalkunbrystet hvile ca 15 minutter før det skjæres opp. Serveres med kokte poteter eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 77,61 kcal pr 100 gram. Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 6 Dato lagt inn eller oppdatert 15.04.2014 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMatprat.no Bildet er tatt avMatprat.no
Ingredienser
1 stk lammelår
3 båt hvitløk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss hakket frisk rosmarin
1 ss hakket frisk timian
3 dl vann
1 stk purre i biter
1 båt hakket hvitløk
3 stk rødløk i båter
2 stk gulrot i biter
4 stk tomat i båter
700 g potet i båter
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olivenolje
1 ss maisstivelse (maizena)
Fremgangsmåte
1. Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek.
2. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Bruk en spiss kniv og skjær små lommer i steken og stikk inn hvitløkskivene. Gni steken godt inn med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken, pass på at det ikke hviler mot bein!
3. Legg steken i en langpanne og hell i vannet. Fordel grønnsaker og poteter rundt steken og drypp over olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper.
4. Sett steken i ovnen ved 125 ºC. Når steketermometeret viser ca. 70 ºC er steken rosa og ved 76 ºC er den gjennomstekt. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
5. Sil av kraften som har dannet seg i bunnen av langpannen og hev temperaturen til 200 °C. Stek grønnsakene videre i ca. 15 minutter mens steken hviler.
6. Lag saus ved å røre ut maisenna i kaldt vann og tilsette jevningen i kraften under stadig visping. Kok opp og smak til med salt og kvernet pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 91,93 kcal pr 100 gram. Denne retten har 4,59 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 4,23 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 7,13.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 4 Dato lagt inn eller oppdatert 13.03.2018 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erDansukker Bildet er tatt avDansukker
Ingredienser
600-700 g kyllingfileter
Marinade
1 dl hvitvin
1/2 dl rapsolje
1 ts vaniljesukker
2 ss kyllingfond
revet skall av en halv sitron
2 krm hvitpepper
Saus
1 gul løk i terninger
1 ss smør eller margarin
1 ss Dansukker Lys Sirup
Marinade
1 dl appelsinjuice
2 ts potetmel
Grønnsaker
1 rød paprika
1 gul paprika
1 lite stykke purre
1 rødløk
1 ss smør eller margarin
1 ss Dansukker Mørk Sirup
Her brukes det fileter av kylling, så ordet påskekylling kan misforstås. Filetene marineres godt
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en tykk plastpose. Legg kyllingfiletene i posen, og knytt den igjen. Vend godt, slik at marinaden dekker kyllingkjøttet. La hvile i kjøleskap et par timer. Legg kyllingfiletene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen ved 175 °C til den indre temperaturen er 70 °C. Smelt smør/margarin i en kasserolle, tilsett løken og sirupen, og fres til løken er myk. Tilsett marinade og juice, og kok opp. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann og jevn ut sjyen. Sil sausen.
Skyll paprika og purre. Skjær paprikaen i store biter. Skjær purren i ringer. Skrell rødløken, og skjær den i båter. Smelt smør/margarin i en stekepanne. Tilsett grønnsakene og sirupen, og fres til de er varme, men fremdeles er litt sprø.
Legg kylling, saus og grønnsaker på varme tallerkener, og server med kokt ris, pasta eller poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 109,89 kcal pr 100 gram. Denne retten har 4,87 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 5,06 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 6 Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2013 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMatprat.no Bildet er tatt avMatprat.no
Ingredienser
1 utbenet surret lammestek (ca. 1,5 kg)
2 ss olje
1 løk
3 båter hakket hvitløk
1 ts salt
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
3 ss frisk hakket rosmarin
3 ss frisk hakket mynte
2 røde paprikaer i biter
3 dl hvitvin
ca. 5 dl hønsebuljong
Stekte poteter på spyd:
18 små, kokte poteter
uten skall (gjerne ferdig-kokte i pose)
ca. 18 kapers med stilk evt. sorte eller grønne oliven
3 ss olivenolje
3 ss hakket persille
6 trespyd
Legg spydene i vann 10-15 minutter
Grytestek er blant det enkleste du kan lage. Steken passer seg selv i gryta og kraften blir en førsteklasses saus. Du er ikke avhengig av stekeovn - en slager på hytta!
Fremgangsmåte
1. Bruk en stor gryte. La løk og hvitløk surre i olje 1minutt. Legg steken i gryta og brun den fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken. Ha krydder, urter og paprika i gryta og la det surre et par minutter. Slå over hvitvin og buljong til det rekker midt på steken. Kok opp.
2. La steken trekke under lokk like under kokepunktet i 1-1 1/2 t. Når steketermo-meteret viser 68 °C, er steken lyserosa. Ved 72 °C er den gjennomstekt.
3. Ta steken ut av gryta. La den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp. La sausen koke uten lokk. Ønsker du tykkere saus, jevner du med 1 ss maisennamel utrørt i 2 ss vann.
Serveres med stekte poteter på spyd.
TIPS
Dersom du ikke har friske urter, kan de erstattes med tørkede. Gå da ned på mengden til 1/3.
Stekte poteter på spyd:
1. Træ poteter og kapers på spydene.
2. Stek dem i en vid stekepanne i olje. Snu dem, krydre og strø på persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 103,21 kcal pr 100 gram. Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 4 Dato lagt inn eller oppdatert 25.03.2013 Denne retten tar ca 40 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erNorges sjømatråd Bildet er tatt avKim Holthe
Ingredienser
700 g klippfisk, utvannet og renset
400 g potet, liten type
2 stk paprika, rød
2 stk paprika, grønn
2 stk paprika, gul
1 stk løk
6 fedd hvitløk
100 g oliven, sort
olivenolje
Bacalhau da Mama Rose er en brasiliansk julerett med norsk klippfisk. Denne retten passer godt å servere til søndagsgjestene eller til en fin familiemiddag.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader og kok potet.
Skjær klippfisk i serveringsstykker, paprika i strimler, løk i skiver og finhakk hvitløk.
Stek løk og hvitløk i olivenolje og legg i en ildfast form.
Stek klippfiskstykkene gylne i olivenolje og legg dem sammen med løken.
Surr paprikastrimlene i olivenolje ca. 1 minutt.
Legg paprika og sorte oliven pent rundt fisken, og drypp litt olivenolje over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ca. 5 minutter.
Stek de kokte potetene i olivenolje på stekepannen.
Server klippfisken sammen med de stekte potetene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 124,19 kcal pr 100 gram. Denne retten har 4,87 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 7,68.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 8 Dato lagt inn eller oppdatert 11.05.2005 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMatprat.no Bildet er tatt avAlf Børjesson
Ingredienser
1 lammelår, ca. 2,5 kg
3 båter hvitløk
2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts rosmarin
5 dl kokende vann
1 purre
1 båt hvitløk
3 persillerøtter
2 gulrøtter
1 kg poteter
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts provencekrydder
2 ss olivenolje
Saus: 5 dl kraft fra steken , eventuelt buljong 1 ½ ss maisstivelse (maizena) rørt ut i 2 ss vann
Lammestek er noe de fleste av oss setter pris på. Her en tradisjonell stek med grytestekte grønnsaker og poteter.
Fremgangsmåte
1. Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk de i inn i små, skrå lommer i steken.
2. Krydre steken med salt, pepper og rosmarin. Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form. Sett steken i ovnen ved 175 °C. Steketid ca. 2 timer eller til steketermometeret viser ca. 65 °C. Hell over det kokende vannet den siste halvtimen av steketiden.
3. Skrell og rens poteter og grønnsaker. Hakk hvitløk og skjær poteter og grønnsakene grovt opp. Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med krydderet. Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er nesten ferdig kokt.
4. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
5. Hell av 5 dl kraft til sausen og ha grønnsakene over i den ildfaste formen. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler og du lager sausen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 101,92 kcal pr 100 gram. Denne retten har 3,62 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 5,04 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 6 Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2019 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMatprat.no Bildet er tatt avSara Johannessen
Ingredienser
700 g søtpotet
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts kvernet pepper
1 pose fullkornris
4 stk vårløk
70 g tørkede tranebær
½ pk bladpersille
2 stk egg
saft og skall av ½ stk sitron
6 plater butterdeig
2 ss hvetemel
1 stk egg
2 ss sesamfrø
2 ss grovhakkede pistasjnøtter
Inviter til vegetarisk festaften med en vegetar Wellington og godt tilbehør som en sharingmeny. Sett frem alle fatene på bordet, senk skuldrene og nyt måltidet sammen med gjestene dine.
Fremgangsmåte
Skrell søtpotet og skjær den i terninger (1,5 x 1,5 cm). Spre terningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Hell over litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett brettet midt i stekeovn på 180 °C til terningene er så vidt møre, ca. 20 minutter.
Kok posen med fullkornris etter anvisning på pakken.
Bland søtpoteter og ris sammen i en stor bolle.
Skjær vårløk i tynne skiver og ha det i bollen sammen med tørkede tranebær, finhakket persille, egg og sitronsaft og -skall. Bland alt godt sammen og smak eventuelt til med salt og pepper.
Legg halvparten av butterdeigplatene oppå hverandre, og kjevle ut butterdeigen til et rektangel (15x30 cm). Bruk mel til utbakingen, slik at ikke butterdeigen setter seg fast i kjøkkenbenken.
Legg den utkjevlede deigen over på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk gjerne kjevlet til hjelp når du skal flytte deigen. Legg fyllet på midten av deigen og la det være igjen et par cm av deigen rundt det hele.
Kjevle ut resten av butterdeigplatene til et like stort rektangel. Pensle kanten rundt fyllet med sammenvispet egg og legg den kjevlede butterdeigen over. Press forsiktig deigen sammen rundt det hele, før du skjærer et jevnt snitt rundt hele kanten av deigen. Dette kan du også bruke en pizzaskjærer til.
Bruk en gaffel og lag et pent mønster rundt hele kanten. Skjær også gjerne noen små, tynne snitt oppå deigen for å få et pent mønster. Her er det viktig at du bruker en veldig skarp kniv, og så vidt snitter i deigen. Pensle hele deigen med egg, og strø sesamfrø og grovhakkede pistasjenøtter over.
Sett brettet i stekeovn på 180 °C, og stek i 30-40 minutter til butterdeigen har fått en fin, gyllen farge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 133,3 kcal pr 100 gram. Denne retten har 16,66 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 5,02 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.