Sommer, sol og grilling!
Tennene løper i vann ved bare tanken på grillmat. Grillspyd er enkel og rask grillmat, som alle liker. Her kan du
variere i det uendelige etter hver sin smak. Her har du flere forslag fra oss og andre. Mange med kjøtt, men fisk, skalldyr og grønnsaker har vi også. Husk og at tilbehøret er viktig, så klikk på de 2 artiklene jeg anbefaler nede i artikkelen
Grillspyd med lam og pære
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g lam ytrefilet, eller 8 hele lammekoteletter
4 pærer
1 ts provencekrydder eller tørket rosmarin ( kan eventuelt sløyfes)
ca 1 ts salt
½ ts grovmalt sort pepper
Grillspyd er enkel og rask grillmat som alle liker. Her kan du variere i det uendelige etter hver sin smak. Her er et av våre forslag med lammekjøtt.Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i 2x2 cm, eller om du bruker koteletter så skjærer du løs kjøttet fra beinet og del i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.
2. Del pærene i like store biter som kjøttet.
3. Træ på grillspydene med lagvis kjøtt og pære – ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
4. Grill spydene på sterk varme i 5-10 minutter
Server gjerne med pitabrød, salat og en deilig mynteyoghurt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 19,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskespyd med thai nudelsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
200 gram rensede reker
600 gram laks i terninger
1 grønn paprika i terninger
1 gul paprika i terninger
8 småløk
1 dl marinade for fisk.
8 grillspyd.
Nudelsalat
250 gr eggnudler
250 gr strimlet hodekål
4-6 ss sweet chilisaus
1 rød chili uten frø, finhakket
1 ss rvet fersk ingefær
0,5 løk hakket
litt rød paprika i strimler for dekorasjon
En nudelsalat passer fint til grillspydene. Denne har litt sting i seg.Fremgangsmåte
Alt til grillspydet kuttes i passende firkanter, legges i en bolle og overhelles med marinade. La stå i kjøleskapet ca 1 time.
Nudelsalat
Nudler kokes etter anvisning på pakken. Kål, chili, ingefær og løk surres lett i en stekepanne. Nudler og chilisaus røres inn og det serveres med strimler av paprika.
Anretets med fiskespydene
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølsegrillspyd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g pølser, gjerne med ost, chili, løk
1 paprika
4 småløk evt. løk i båter
4 skiver bacon
Denne kan varieres og vi lagde grønnsaksspyd ved siden av og brukte lettkokte poteter sammen med pølsebitene.
Vi surret bacon rundt pølsene og det er virkelig godt. Og bruk slike krydderpølser eller for eksempel ost og chilipølse.Fremgangsmåte
Skrell og del poteter i små firkanter. Kok dem til de er litt møre, men skal fortsatt være harde. Del pølser og grønnsaker opp i passe biter og træ pølser og grønnsaker
vekselvis på spydet, evt sammen med poteter. Surr gjerne baconskiver rundt pølsebitene eller grønnsakene eller rull dem sammen og tre på spydene. Pensle evt. med grillolje.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillspyd med klippfisk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.08.2002Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
400 g utvannet og renset klippfisk
300 g reker med skall
50 g renset kamskjell
2-4 tomater eller
10-12 sherrytomater
10-12 småløk eller 1-2 vanlig løk
10-12 grønne oliven
olje
Marinade :
1/2 dl olivenolje
1/2 dl hvitvin
1 ss finhakket persille
1 stk laurbærblad
1/2 ts salt
litt nykvernet pepper
1 finhakket hvitløkbåt
Fremgangsmåte
Del klippfisken i litt store biter. Løk og tomater deles i båter, sherrytomater og småløk kan være hele ev. deles i to.
Tre klippfiskbiter, tomater, løk, kamskjell, oliven og reker med skall på grillspydet. Pensle spydet med olje før du legger det på grillen.
Grillspyd kan også legges i marinade 1 time før grilling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
115,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med svinefilet, fersken og purre
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g svin indrefilet, med eller uten marinade
4 friske fersken, eller 1 stor boks hermetisk
1 purre
100 g hakkede hasselnøtter, kan sløyfes
Salt og pepper
8 spyd
Moro med grillspyd! Det gir mulighet for å komponere den retten du gjerne vil ha. Vårt forslag her er svinekjøtt med frukt og grønt. Bønnesalat med mynte er så godt til!Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i 2x2 cm. Ha på salt og pepper hvis du ikke har valgt marinert kjøtt. Du kan også marinere kjøttet selv
2. Del fersken og purren i like store biter som kjøttet.
3. Tre på grillspydene med lagvis kjøtt, fersken og purre – 3-4 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
4. Grill spydene på sterk varme i 10 minutter
Server med en utrolig god og lettlaget bønnesalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med rådyr og paprika
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.08.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g rådyrkjøtt fra stek eller bog
1 gul paprika
1 grønn paprika
Marinade:
1 dl rapsolje
saft av 1/2 presset sitron
1 ss hakket løk
2 laurbærblad
2 ts oregano
1/2 ts salt
pepper fra kvern
Yoghurtsaus:
2 dl yoghurt naturell
1 ts brunt sukker
1 ss rapsolje
1 presset hvitløkfedd
2 ss hakket gressløk
salt
pepper
Avokadosaus:
2 avokadoer
saft av 1/2 sitron
1 bit purreløk, ca 1 dl
1 ts frisk estragon eller tørket
salt
pepper
1 dl rømme
Fint litt utpå høsten.
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i cm.store terninger. Bland marinaden og hell den over kjøttet. Marineres i romtemperatur i 2-3 timer.
Fjern kjernene i paprikaen og skjær i store terninger. Bland yoghurtmassen og sett den kaldt.
Skrell og fjern stenene i avokadoene og mos eller miks med sitronsaft, purreløk og krydder. Bland i rømme. Sett sausen til avkjøling.
Hell marinaden av kjøttet. Ta vare på litt til pensling.
Tre kjøttet vekselvis med gul og grønn paprika på grillspyd. Legg dem i en liten langpanne og sett ovnen på grillvarme. Grilles i 8-10 minutter. Vend og pensle med marinade et par ganger.
Kok ris eller naturris etter anvisning på pakken. Legg den ferdigkokte risen på et serveringsfat og legg spydene over. Server sausene og en salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
149,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med couscoussalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 dl couscousgryn
1,75 dl vann
1 stk squash, ca. 250 g
2 stk tomater
1 ts salt + 1,5 ts
2 ss olivenolje
2 ss fint hakket mynte
1 stk lime, saften av
Yoghurtsaus:
2 dl yoghurt, naturell
1 stk lime, revet skall av
1 fedd hvitløkbåt, presset
1 grønn paprika i store biter
300 g magert svinekjøtt i store terninger
250 g cherrytomater
1/2 dl olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 tørr hvitvin
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
En kombinasjon med couscoussalat og saftige grillspyd er ikke å forakte. Spydet kan inneholde det man har for hånden, som her hvor vi lagde noen med laks og noen med svinekjøtt.
Couscoussalaten gir litt fylde i retten og en syrlig saus gjør sitt til det bedre.
Det går og an å ha squash i couscoussalaten.Fremgangsmåte
Salaten
Kok couscousgryn etter anvisning på posen. Skjær tomater i terninger.
Ha dem i en bolle og strø over 1 ts salt. La det stå til couscousen er ferdig. Riv limeskallet og press ut saften. Hell av vannet som er trukket ut av grønnsakene. Bland dem med olje, mynte og limesaft i couscousgrynene. Smak til med salt. Bland ingrediensene til yoghurtsausen. La yoghurten renne av i et kaffefilter ca. 1 time før den blandes.
Grillspydene
Kok paprika et par min. Tre paprika, kjøtt og tomater på grillspyd. Bland resten av ingrediensene, og pensle blandingen på spydene. De trenger ca. 15 min. under ovnsgrillen eller på grillen ute. Snu ofte. Server med salaten og yoghurtdressingen
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med kveite, kamskjell og squash
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.01.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent RaanesIngredienser
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
16 stk kamskjell
1 stk squash, grønn
grillspyd
Marinade
100 g peanøtter
2 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen, malt
salt og pepper
Mozzarellasalat
200 g cherrytomat
200 g mozzarella, fersk
2 dl spinat
salt og pepper
sitronsaft
olivenolje
grillfolie
Marinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.Fremgangsmåte
Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.
Marinade
Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen.
Smak til med salt og pepper.
Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag.
Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.
Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.
Mozzarellasalat
Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.
Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.
Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Orientalsk grillspyd
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
22.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
500 g benfritt kylling-
eller kalkunkjøtt (f.eks. filet)
Karrimarinade:
1 dl olje
1/2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1/2 ts kanel
1/2 ts allehånde
et stykke revet, frisk
ingefærrot, ca. 2 cm
eller 1 ts tørket
2 båter presset hvitløk
2 1/2 ts karri
eller garam masala, om du har
1 presset lime eller litt sitronsaft
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i strimler og mariner kjøttet i noen timer eller over natten. Træ strimlene i sik-sak, men ikke alt for tett. Legg spydene på grillen og grill dem i noen minutter på hver side til de er passe stekt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskespyd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
300 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk fiskekake
4 stk potet, liten type
1 stk paprika, gul
1 stk squash, grønn
4 stk cherrytomat
2 ss olje
8 stk grillspyd
salt og pepper
Fiskespyd er en turfavoritt blant barna. Denne oppskriften er uten gluten, skalldyr og nøtter, men pass på å sjekke om fiskekakene er glutenfri.Fremgangsmåte
Kok potet.
Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm.
Del fiskekakene i fire og potetene i tykke skiver.
Vask, rens og skjær paprika i store biter og squash i tykke skiver.
Vask og del cherrytomatene i to.
Træ ingrediensene på grillspydene.
Pensle spydene med olje og dryss over litt salt og pepper.
Grill fiskespydene til fisken er gjennomstekt
Tips: Fiskespyd kan serveres i tortillalefse eller pitabrød, husk ev. glutenfri type.
Tips: For å unngå uhell, klipp spissen av spydene etter at maten er tredd på.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med svinekjøtt og aprikos
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.06.2009Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
½ stk rød paprika
½ stk grønn squash
10 stk tørket aprikos
1 ss olje til pensling
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk grillspyd
Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen det!Fremgangsmåte
Et praktisk "spyd-tips" før du begynner:
Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.
1. Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter ca. 3 x 3 cm og tre dem vekselvis på spydene. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
2. Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen. Krydre med salt og pepper.
3. Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter, snus ofte.
Server grillspydene med en type eksotisk saus. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:872