Grillspyd i sommervarmen


Oppdatertdato: 2022-08-05 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sommer, sol og grilling!

Tennene løper i vann ved bare tanken på grillmat. Grillspyd er enkel og rask grillmat, som alle liker. Her kan du variere i det uendelige etter hver sin smak. Her har du flere forslag fra oss og andre. Mange med kjøtt, men fisk, skalldyr og grønnsaker har vi også. Husk og at tilbehøret er viktig, så klikk på de 2 artiklene jeg anbefaler nede i artikkelen


Annonse



Grillspyd med lam og pære


Prøv også Grillspyd med lam og pære.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g lam ytrefilet, eller 8 hele lammekoteletter
4 pærer
1 ts provencekrydder eller tørket rosmarin ( kan eventuelt sløyfes)
ca 1 ts salt
½ ts grovmalt sort pepper


Grillspyd er enkel og rask grillmat som alle liker. Her kan du variere i det uendelige etter hver sin smak. Her er et av våre forslag med lammekjøtt.


Fremgangsmåte

1. Skjær kjøttet i 2x2 cm, eller om du bruker koteletter så skjærer du løs kjøttet fra beinet og del i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.

2. Del pærene i like store biter som kjøttet.
3. Træ på grillspydene med lagvis kjøtt og pære – ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
4. Grill spydene på sterk varme i 5-10 minutter

Server gjerne med pitabrød, salat og en deilig mynteyoghurt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fiskespyd med thai nudelsalat


Prøv også Fiskespyd med thai nudelsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.06.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

200 gram rensede reker
600 gram laks i terninger
1 grønn paprika i terninger
1 gul paprika i terninger
8 småløk
1 dl marinade for fisk.
8 grillspyd.

Nudelsalat
250 gr eggnudler
250 gr strimlet hodekål
4-6 ss sweet chilisaus
1 rød chili uten frø, finhakket
1 ss rvet fersk ingefær
0,5 løk hakket
litt rød paprika i strimler for dekorasjon


En nudelsalat passer fint til grillspydene. Denne har litt sting i seg.


Fremgangsmåte

Alt til grillspydet kuttes i passende firkanter, legges i en bolle og overhelles med marinade. La stå i kjøleskapet ca 1 time.

Nudelsalat
Nudler kokes etter anvisning på pakken. Kål, chili, ingefær og løk surres lett i en stekepanne. Nudler og chilisaus røres inn og det serveres med strimler av paprika.
Anretets med fiskespydene

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pølsegrillspyd


Prøv også Pølsegrillspyd.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g pølser, gjerne med ost, chili, løk
1 paprika
4 småløk evt. løk i båter
4 skiver bacon


Denne kan varieres og vi lagde grønnsaksspyd ved siden av og brukte lettkokte poteter sammen med pølsebitene.
Vi surret bacon rundt pølsene og det er virkelig godt. Og bruk slike krydderpølser eller for eksempel ost og chilipølse.


Fremgangsmåte

Skrell og del poteter i små firkanter. Kok dem til de er litt møre, men skal fortsatt være harde. Del pølser og grønnsaker opp i passe biter og træ pølser og grønnsaker vekselvis på spydet, evt sammen med poteter. Surr gjerne baconskiver rundt pølsebitene eller grønnsakene eller rull dem sammen og tre på spydene. Pensle evt. med grillolje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillspyd med klippfisk.

Grillspyd med klippfisk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.08.2002
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

400 g utvannet og renset klippfisk
300 g reker med skall
50 g renset kamskjell
2-4 tomater eller
10-12 sherrytomater
10-12 småløk eller 1-2 vanlig løk
10-12 grønne oliven
olje
Marinade :
1/2 dl olivenolje
1/2 dl hvitvin
1 ss finhakket persille
1 stk laurbærblad
1/2 ts salt
litt nykvernet pepper
1 finhakket hvitløkbåt



Fremgangsmåte

Del klippfisken i litt store biter. Løk og tomater deles i båter, sherrytomater og småløk kan være hele ev. deles i to.

Tre klippfiskbiter, tomater, løk, kamskjell, oliven og reker med skall på grillspydet. Pensle spydet med olje før du legger det på grillen.

Grillspyd kan også legges i marinade 1 time før grilling.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd med svinefilet,  fersken og purre.

Grillspyd med svinefilet, fersken og purre


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g svin indrefilet, med eller uten marinade
4 friske fersken, eller 1 stor boks hermetisk
1 purre
100 g hakkede hasselnøtter, kan sløyfes
Salt og pepper

8 spyd


Moro med grillspyd! Det gir mulighet for å komponere den retten du gjerne vil ha. Vårt forslag her er svinekjøtt med frukt og grønt. Bønnesalat med mynte er så godt til!


Fremgangsmåte

1. Skjær kjøttet i 2x2 cm. Ha på salt og pepper hvis du ikke har valgt marinert kjøtt. Du kan også marinere kjøttet selv
2. Del fersken og purren i like store biter som kjøttet.
3. Tre på grillspydene med lagvis kjøtt, fersken og purre – 3-4 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
4. Grill spydene på sterk varme i 10 minutter

Server med en utrolig god og lettlaget bønnesalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd med rådyr og paprika.

Grillspyd med rådyr og paprika


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.08.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g rådyrkjøtt fra stek eller bog
1 gul paprika
1 grønn paprika

Marinade:
1 dl rapsolje
saft av 1/2 presset sitron
1 ss hakket løk
2 laurbærblad
2 ts oregano
1/2 ts salt
pepper fra kvern

Yoghurtsaus:
2 dl yoghurt naturell
1 ts brunt sukker
1 ss rapsolje
1 presset hvitløkfedd
2 ss hakket gressløk
salt
pepper

Avokadosaus:
2 avokadoer
saft av 1/2 sitron
1 bit purreløk, ca 1 dl
1 ts frisk estragon eller tørket
salt
pepper
1 dl rømme


Fint litt utpå høsten.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i cm.store terninger. Bland marinaden og hell den over kjøttet. Marineres i romtemperatur i 2-3 timer.

Fjern kjernene i paprikaen og skjær i store terninger. Bland yoghurtmassen og sett den kaldt.

Skrell og fjern stenene i avokadoene og mos eller miks med sitronsaft, purreløk og krydder. Bland i rømme. Sett sausen til avkjøling.

Hell marinaden av kjøttet. Ta vare på litt til pensling.

Tre kjøttet vekselvis med gul og grønn paprika på grillspyd. Legg dem i en liten langpanne og sett ovnen på grillvarme. Grilles i 8-10 minutter. Vend og pensle med marinade et par ganger.

Kok ris eller naturris etter anvisning på pakken. Legg den ferdigkokte risen på et serveringsfat og legg spydene over. Server sausene og en salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 149,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd med couscoussalat.

Grillspyd med couscoussalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 dl couscousgryn 1,75 dl vann 1 stk squash, ca. 250 g 2 stk tomater 1 ts salt + 1,5 ts 2 ss olivenolje 2 ss fint hakket mynte 1 stk lime, saften av Yoghurtsaus: 2 dl yoghurt, naturell 1 stk lime, revet skall av 1 fedd hvitløkbåt, presset 1 grønn paprika i store biter
300 g magert svinekjøtt i store terninger
250 g cherrytomater
1/2 dl olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 tørr hvitvin
1/2 ts pepper
1/2 ts salt


En kombinasjon med couscoussalat og saftige grillspyd er ikke å forakte. Spydet kan inneholde det man har for hånden, som her hvor vi lagde noen med laks og noen med svinekjøtt.
Couscoussalaten gir litt fylde i retten og en syrlig saus gjør sitt til det bedre.
Det går og an å ha squash i couscoussalaten.


Fremgangsmåte

Salaten

Kok couscousgryn etter anvisning på posen. Skjær tomater i terninger.
Ha dem i en bolle og strø over 1 ts salt. La det stå til couscousen er ferdig. Riv limeskallet og press ut saften. Hell av vannet som er trukket ut av grønnsakene. Bland dem med olje, mynte og limesaft i couscousgrynene. Smak til med salt. Bland ingrediensene til yoghurtsausen. La yoghurten renne av i et kaffefilter ca. 1 time før den blandes.

Grillspydene
Kok paprika et par min. Tre paprika, kjøtt og tomater på grillspyd. Bland resten av ingrediensene, og pensle blandingen på spydene. De trenger ca. 15 min. under ovnsgrillen eller på grillen ute. Snu ofte. Server med salaten og yoghurtdressingen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd med kveite, kamskjell og squash.

Grillspyd med kveite, kamskjell og squash


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bent Raanes

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og bein
16 stk kamskjell
1 stk squash, grønn
grillspyd

Marinade
100 g peanøtter
2 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen, malt
salt og pepper

Mozzarellasalat
200 g cherrytomat
200 g mozzarella, fersk
2 dl spinat
salt og pepper
sitronsaft
olivenolje
grillfolie


Marinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.


Fremgangsmåte

Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.

Marinade
Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen. Smak til med salt og pepper.
Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag. Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.
Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.

Mozzarellasalat
Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.
Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.
Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 218,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Orientalsk grillspyd.

Orientalsk grillspyd


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

500 g benfritt kylling-
eller kalkunkjøtt (f.eks. filet)


Karrimarinade:
1 dl olje
1/2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1/2 ts kanel
1/2 ts allehånde
et stykke revet, frisk
ingefærrot, ca. 2 cm
eller 1 ts tørket
2 båter presset hvitløk
2 1/2 ts karri
eller garam masala, om du har
1 presset lime eller litt sitronsaft



Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler og mariner kjøttet i noen timer eller over natten. Træ strimlene i sik-sak, men ikke alt for tett. Legg spydene på grillen og grill dem i noen minutter på hver side til de er passe stekt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskespyd.

Fiskespyd


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

300 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk fiskekake
4 stk potet, liten type
1 stk paprika, gul
1 stk squash, grønn
4 stk cherrytomat
2 ss olje
8 stk grillspyd
salt og pepper


Fiskespyd er en turfavoritt blant barna. Denne oppskriften er uten gluten, skalldyr og nøtter, men pass på å sjekke om fiskekakene er glutenfri.


Fremgangsmåte

Kok potet.
Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm.
Del fiskekakene i fire og potetene i tykke skiver.
Vask, rens og skjær paprika i store biter og squash i tykke skiver. Vask og del cherrytomatene i to.
Træ ingrediensene på grillspydene.
Pensle spydene med olje og dryss over litt salt og pepper. Grill fiskespydene til fisken er gjennomstekt

Tips: Fiskespyd kan serveres i tortillalefse eller pitabrød, husk ev. glutenfri type.
Tips: For å unngå uhell, klipp spissen av spydene etter at maten er tredd på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd med svinekjøtt og aprikos.

Grillspyd med svinekjøtt og aprikos


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2009
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
½ stk rød paprika
½ stk grønn squash
10 stk tørket aprikos
1 ss olje til pensling
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk grillspyd


Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen det!


Fremgangsmåte

Et praktisk "spyd-tips" før du begynner:
Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.

1. Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter ca. 3 x 3 cm og tre dem vekselvis på spydene. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
2. Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen. Krydre med salt og pepper.
3. Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter, snus ofte.
Server grillspydene med en type eksotisk saus. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:872
Julekaker.Lefser.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.