Gulrotkake oppskrift til bursdagen min!


Oppdatertdato: 2017-09-21 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Rosemarie Pettersen


Gulrotkake som bursdagskake
Akkurat nå er det tid for nye norske gulerøtter i butikken og hvorfor ikke bruke noen av disse til gulrotkake? Men jeg vet ikke om det er noen forskjell i smak på det ferdige produktet, men det er sikkert mye sunnere:)
Og hvorfor da ikke bruke en skikkelig gulrotkake som bursdagskake som vi gjorde her på bildet. Dvs vi brukte en ganske standard oppskrift, doblet den og stekte 2 kaker. Vi gjorde det etter hverandre, slik at det jo tar litt tid men ikke så galt.
Og samtidig pyntet vi kaken til slutt med marsipanlokk og litt dilleting.

Amerikansk gulrotkake

Denne er doblet opp men ikke glasuren. Lenger nede er originaloppskriften med riktig næringsinnhold.

550 gr farin
550 gr hvetemel
340 gr raspet gulrot
3,6 dl vegetabilsk olje
2 ts natron
2 ts vanilje ekstrakt
2 ts kanel
1 ts salt
4 stk egg, piskede

Glasur
225 gr melis
110 gr cream cheese
50 gr smør, mykt
0,5 stk appelsin, skallet revet

1 stk ferdig marsipanlokk + div morsom pynt.

Ta en stor bolle og bland sukker og olje. Rør det tørrre til en blanding som blandes i sukkerblandingen. Rør inn resten av ingrediensene til en jevn deig.
Del deigen i 2 og hell de i 2 smurte former ca 22 cm omkrets.
Stek hver av de i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 40-60 minutter til de er brune. Vi stekte 2 ganger men kanskje det går samtidig om du har varmluftsovn.

Glasur:
Alt blandes godt sammen i en bolle og smøres ut over den ene kaken når den er avkjølt litt. Her kan en evt lage ekstra og dele kakene i 2 lag, men vi gjorde ikke det.
På toppen legger du ett maripanlokk og pynt med det du har for hånden.

Men her under er det flere av de best likte oppskriftene på gulrotkaker.







Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Gulrotkake 4.

Gulrotkake 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Bunn:
4 egg
300 g rørsukker
11/2 dl maisolje
225 g hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 klype salt
2 ts kanel
1/2 ts allehånde
300 g raspede gulrøtter
75 g hakkede nøtter

Glasur:
200 g naturell fløteost
125 g smør
100 g flormelis
1 ts vaniljesukker


Saftig gulrotkake. Her har vi lekt oss med raspede gulrøtter til pynt.


Fremgangsmåte

Pisk sukker og egg lenge, før du tar i maisoljen. Pisk dette en god stund.
Ha i mel, bakepulver og krydder, og pisk. Rør gulrøtter og nøtter forsiktig i deigen.
Hell alt i en rund form, og stek nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Bland alt fyllet i en bolle, og pisk til det ikke er flere klumper. Bred over kaken når den er blitt kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 356,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk gulrotkake.

Amerikansk gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.09.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

225 g farin
225 g hvetemel
170 g raspet gulrot
1.8 dl vegetabilsk olje
1 ts natron
1 ts vanilje ekstrakt
1 ts kanel
1/2 ts salt
2 piskede egg

Glasur
225 g melis
110 g cream cheese
50 g mykt smør
raspet skall av 1/2 appelsin


Vi har her lagd denne som en bursdagskake med marsipanlokk. Vi har og doblet oppskriften og lagd 2 kaker som stekes separat. Glasuren er for en kake, men den la vi mellom kakene før vi pyntet på toppen.


Fremgangsmåte

Ta en stor bolle og bland sukker og olje. Rør det tørrre til en blanding som blandes i sukkerblandingen. Rør inn resten av ingrediensene til en jevn deig som helles i en smurt stekeform.
Stekes i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 60 grder til den er brun.

Glasur:
Alt blandes godt sammen i en bolle og smøres ut over kaken når den er avkjølt litt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 380,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskar- og gulrotkake.

Gresskar- og gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 g smør, romsvarmt
2 1/2 dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker


Klassiker på en Halloweenhappening!
Men denne kaken er bare helt nydelig. Og den blir skikkelig saftig. Vi stekte den i 45 minutter i varmluft i rund form. Da var den litt bløt inni, men slik skal det være.
Men vi lagde ikke glasur, men brukte sprutekrem, rosiner, gulrotstrimler og ett cocktailbær som pynt.


Fremgangsmåte

Rund form, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 40 minutter

Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen.
Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel og god gulrotkake.

Enkel og god gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.08.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg,
2 dl sukker,
2 dl hvetemel,
1 ts natron,
1 ts kanel,
1 ts vaniljesukker,
1 ts matolje,
3 dl revne gulrøtter
1 håndfull rosiner

Glasur:
50 g Primulaost (romtemperert),
30 g mykt smør,
2 dl melis,
1 ts vaniljesukker


Gulrotkake lager vi med jevne mellomrom. Det er en kake som er så saftig, og samtidig kan jeg jo innbille meg at den er veldig sunn. Men smaker himmelsk. Vi har og litt mer mykt smør i glasuren enn oppskriften siden vi ikke hadde nok kremost. Men det gjør ikke noe. Og som prikken over gulrota, ha i en god neve rosiner i deigen. Det gjør den mer saftig.
Og legg merke til formen, denne ble lagd i en hjerteform. Om du er mann og lager denne til din kjære i en hjerteform, da scorer du mange poeng


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i resten + evt rosiner. Stekes i godt smurt og strødd form ved 175 c i ca. 40 minutter.

Glasur:
Alt røres godt sammen og smøres oppå kaken. Pynt med mandelspon, gulrot strimler .

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 297,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med glasur.

Gulrotkake med glasur


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
2 dl maisolje
400 g sukker (evt. rørsukker)
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss støtt kanel
1 knsp støtt nellik
500 g reven gulerot (5 stk)
100 g hakkede valnøttekjerner (eller hasselnøttekjerner)

Glasur:
100 g fløteost naturell
1 dl creme fraiche
1 dl melis
litt reven sitronskall


Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!


Fremgangsmåte

Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.

Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.

La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.

Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.

Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 320,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med fløteost.

Gulrotkake med fløteost


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.02.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g farin
2 dl olje
4 egg
275 g mel
1½ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts natron
2 ts kanel
375 g reven gulerot

Ostekrem:
200 g fløteost
120 g smør
220 g melis
2 ts vaniljesukker


Gulrotkake med fløteost er bare så godt. Bruk philadelphia eller andre nøytrale oster. Her har vi og delt enkelte stykker i 2 slik at det blir ostekrem inni også. Dette forid jeg elsker dette.


Fremgangsmåte

300 g farin og 2 dl olje røres sammen, 4 egg piskes i et av gangen, deretter blandes de tørre ingrediensene og helles / røres sammen med reven gulerot. Bakes ved 185 grader i 3/4 time.

Ostekrem:
Fløteost, smør, melis og vaniljesukker røres sammen .

Ostekremen fordeles ovenpå kaken når denne er kjølt av. Og som jeg gjorde er det mulig å dele kaken slik at det kommer ett lag krem inni. Nam nam!!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 343,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake 7.

Gulrotkake 7


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.09.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6 egg
350 g sukker
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
300 g smeltet smør
2 revne gulrøtter (ca. 2 1/2 dl)
1 dl rosiner

Glasur:
5 dl melis
1/2 dl vann

Pynt:
1 gulrot
1/2 dl rosiner
sitronmelisse


En saftig gulrotkake hvor særlig rosinene gjorde utslaget for oss. Om du bruker en mindre springform eller brødform får du 2 kaker. Kan og lages i skypanne.


Fremgangsmåte

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og tilsett vekselsvis i røra med smeltet smør. Bland inn revne gulrøtter og rosiner og hell røren i en stor springform, 28 cm i diameter. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. La kaken stå litt i formen før den tas ut. Avkjøl på rist.

Ha melis i en liten bolle. Tilsett vann og rør den jevn og passe tykk. Pynt kaken med glasur. Dryss revne gulrøtter over rett før servering. Pynt gjerne med rosiner og sitronmelisse i tillegg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 341,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med ostekrem.

Gulrotkake med ostekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.08.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

6 stk egg
360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot

Krem:
125 g kremost naturell
60 g smør , romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker


Er det kanskje din tur til å ta med kake på jobben? Da bør du prøve denne. Gulrotkake er en generelt godt likt kake som passer bra til alle anledninger.


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Tilsett revet gulrot under forsiktig omrøring.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken i forvarmet ovn,midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

Krem:
Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 311,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med kakemiks.

Gulrotkake med kakemiks


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.04.2017
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje (kan byttes ut med 100 g kesam + eventuelt 1 ts fiberhusk)
200 g reven gulrot
1 ts natron
3 ts kanel
Glasurforslag:
Ostekrem av
200 g Philadelphia kremost,
100 g SukrinMelis,
50 g vanlig melis
1 ts vaniljesukker/vaniljepulver.


Lag en nydelig gulrotkake på en-to-tre!


Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 40-45 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake fra kanton Aargau.

Gulrotkake fra kanton Aargau


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Peter Pfister Martinsen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggeplomme
200 gr sukker

250 gr gulrøtter (revend)
125 gr mandel (malt)
125 gr hasselnøtter (malt)
50 gr potetmel
1 revet skall fra en sitron

4 eggehviter


Dette er en litt spesiell gulrotkake med nøtter og mandler. Men smaken er veldig god og det forekommer meg at den er ganske sunn. Vi pisket eggehvitene halvstive før de ble blandet inn rett før steking. Her kan man og bruke glasur på kaken. Melis og sitronsaft er en enkel kombinasjon.


Fremgangsmåte

Lag en eggedosis med eggeplommer og sukker.
Bland alle ingridiensene med eggedosisen. Til slutt bland i halvstiv eggehvite.
Dette er nok for en springform 26 diameter eller 28 diameter.
Stek ved 160 grader i 40-50 minutter.Avhengig av ovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 297,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3047






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.