Hasselback poteter og bakte poteter som tilbehør er bare helt nydelig, og faktisk så kan du og bruke det som egen rett også. Vi lager hasselback poteter innimellom og bruker de både som tilbehør, og som egen rett om vi fyller på litt diverse snacks. Men vanlige bakte poteter er også fint med godt med fyll. Og når vi snakker om tilbehør kommer en ikke utenom fløtegratinerte poteter og feks båtpoteter.
Men her er de beste og greieste oppskriftene + diverse variasjoner av bakte og ovnsbakte..
Hasselbackpotet
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 mellomstore ovale poteter (ca 300 g)
1 krm salt
1 ms riven ost
Til steiking: 1 ms mjuk margarin
Steikjetid: 40-45 minutt
En av de bedre tilbehør til kjøtt ol er hasselbackpotet, men den kan og serveres som en liten smårett på kvelden eller natta. Som en variant fra vanlige bakte poteter. Da kan man putte på litt ekstra ost og litt sprøstekt bacon som på bildet + dryss med rosmarin.Fremgangsmåte
1 Set omnen på 225 ºC.
2 Smør ei eldfast form med litt margarin.
3 Skrell og skyl potetene.
4 Skjer potetene i tynne skiver, men ikkje heilt gjennom. Skivene skal henge saman i botnen.
5 Legg potetene i forma med dei skiva sidene opp.
6 Legg resten av margarinen i klattar over.
7 Set forma midt i omnen.
8 Etter ca 20 minutt: Aus eller pensle potetene med margarinen. Strø over saltet og osten.
9 Steik potetene til dei er mjuke og har brun farge. Prøv med ei prøvenål.
Supertips
Før du skjærer snitt i potetene, så legger du spisepinner på hver side av poteten. Da kan du skjære ned til kanten av disse og dybden blir perfekt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt potet med kjøttdeig
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
200 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ss margarin eller olje til steking
½ ts salt
½ ts pepper
4 stk. store potet
1 boks hermetiske maiskorn
4 ss kesam
½ ss tørket rosmarin
1 ss tørket basilikum
Fremgangsmåte
1. Bak potetene i ovnen på ca. 200 °C. Det tar ca. 40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
2. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
3. Skjær et kryss i potetene når de er ferdige og åpne dem. Fyll dem med stekt kjøttdeig og mais.
4. Topp det hele med kesam blandet med rosmarin og basilikum. For ekstra snadder ha på ost og gratiner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Båtpoteter
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
03.06.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 mellomstore poteter
Olivenolje
Timian
Salt
Pepper
Ypperlig og enkelt tilbehør. Denne bruker min sønn stadig vekk til grillmat ol. PÅ bildet ser dere også gulrot og sopp. Tilsett gulrot etter 5 min og sopp når det er 5-10 min igjen. Om en ønsker lite oppvask, bruk bakepapir i bunnen av skypannen.
Krydder er valgfritt, men bruk gjerne urter istedenfor slike krydderblandinger.
Vær obs på steketid som ofte er avhengig av ovnen. Sjekk innimellom. Dette er også avhengig av størrelse på bitene. Og la bitene være like store.
PS Neste gang vi lager dette hjemme skal jeg få tatt ett finere bilde.Fremgangsmåte
Varm opp ovnen til 200 grader
Vask potetene nøye og del de båter. Ca 8 pr potet.
Legges i skypanne og pensles med olje og drysses med krydder. Stekes en snau halvtime ved 200°C. Skal være gyllenbrune.
Ypperlig som tilbehør til kjøtt, men passer og alene som en kveldsrett
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fylte ovnsbakte poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 store eller 8 mindre poteter
olje
Fyll:
4 skiver bacon skåret i smale strimler
4 ss hakket løk eller purre
Til potetmosen:
innmaten i potetene
1 ss smør eller margarin
1 eggeplomme
salt
hvitpepper
1 stivpisket eggehvite
revet ost til gratinering
Bakte poteter er veldig godt og passelig som liten kveldskos. Vær forsiktig når en tar ut innmaten som skal blandes, er litt styrete.
Fremgangsmåte
Børst potetene helt rene, og tørk dem godt. Pensle med olje, og legg dem i aluminiumsfolie på rist i ovnen.
Bakes i 45-60 min. etter størrelsen. Kjenn etter med en pinne om de er ferdige.
Fres bacon og løk i fyllen.
Skjær lokk av de ferdigbakte potetene, og ta innmaten forsiktig ut med en teskje. Ta med innmaten i lokket også. Mos innmaten, rør inn smør og eggeplommen. Smak til med salt og pepper, og vend inn den stivpiskede hviten.
Fordel bacon og løkfyllen i potetskallene, og legg potetmosen oppå, la skallene bli breddfulle. Strø over ost, og la potetene stå i ovnen til osten har fått litt farge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fløtegratinerte poteter 4
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
12 stk potet
1 stk løk
1 ss smør
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
4 dl matfløte eller kremfløte
1 dl revet hvitost
Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.
Tips:
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.Fremgangsmåte
Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.
Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saltbakte poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 kg. potet
250 gr grovt salt
3 ss rapsolje
2 ss friske urter
Saltbakte poteter er en enkel oppskrift på tilbehør til kjøtt og fisk.Fremgangsmåte
Potetene skrubbes godt og settes i en langpanne der bunnen er dekket med rikelig grovt salt samt litt over og mellom. Sprinkle med litt olje og urter Bakes i stekeovn på ca 180 grader en drøy halvtime før de snus litt og står 15 minutter til. Er de store trenger de mer steketid.
Tips:
Snitt potetene og stikk et laurbærblad ned i snittet før de bakes. For mer smak, skjær et snitt i den ferdig bakte poteten og fyll med god olivenolje og raust med presset hvitløk eller urter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt potet med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 store bakepoteter
1 bt. vårløk
olje til steking
1 beger crème fraîche
2 ss sennep
1 pk. salatkjøtt av kylling
4 skiver speket kalkunfilet
Fremgangsmåte
I stekeovn ved 220 °C
Bak potetene i ovn ca. 50 minutter.
Fres vårløk lett i panne med olje, tilsett crème fraiche og sennep og la det småkoke til det begynner å tykne. Rør inn salatkjøttet.
Skjær et kryss i potetene. Klem litt på dem og ha i kyllingfyll og speket kalkunfilet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Urtestekte poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.05.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ArcusBildet er tatt av
ArcusIngredienser
1 kg små poteter
1 stor neve friske urter
2 dl olje
salt og pepper
Fremgangsmåte
Legg potetene i en langpanne eller ildfast form. Grovhakk urter og vend inn sammen med olje.
Dryss over salt og pepper. Stek potetene møre og gylne i ovnen på 220 grader i ca. 40 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
198,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt potet med reker, rotgrønnsaker og dillsmør
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.07.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes SørensenIngredienser
400 g reker, uten skall
4 stk bakepotet
1 stk gulrot
1 stk sellerirot
0,25 stk purre
2 ss soyaolje
salt og pepper
dill, frisk
Urtesmør
100 g smør
1 stilk dill, frisk
0,5 stk sitron
salt og pepper
Bakt potet kan varieres uendelig, og i denne oppskriften er den fylt med reker, grønnsaker og dillsmør. Dette er en smakfull rett med få ingredienser.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Bak potet i stekeovnen til de er møre, det tar ca. 1 time.
Rens gulrot, sellerirot og purre, og skjær dem i terninger på 1 cm.
Surr grønnsakene knapt møre i soyaolje.
Tilsett rekene og smak til med salt og pepper.
Dillsmør
Pisk smøret mykt og luftig.
Finhakk dill og ha i det piskede smøret.
Smak det til med sitronsaft, salt og pepper.
Skjær et kryss i bakepoteten og åpne den litt.
Ha dillsmør, reker og grønnsaker på bakepoteten.
Server med frisk dill på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dillpoteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 kg nypotet - små
150 g smør
1 bunt frisk dill
salt
Nykokte og dampede nypoteter er en delikatesse i seg selv, men hvorfor ikke gjøre en liten vri? Surr de kokte nypotetene i panne og vend dem i hakket dill. Perfekt til fiske- og skalldyrsmiddagen.Fremgangsmåte
Vask og kok potetene knapt møre.
Dam potetene godt og stek dem i varm panne med godt med smør.
Vend inn masse finhakket dill like før servering.
Dillpoteter passer spesielt godt til fiske- og skalldyrsretter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
151,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt potet fylt med reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.11.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
300 g reker, uten skall
4 stk bakepotet
1 dl helmelk
1 ss olivenolje
4 ss parmesan, revet
salt og pepper
Fyll
1 stk rødløk
1 stk sjalottløk
1 stilk selleri
1 ts olivenolje
2 dl crème fraîche, lett
1 ss persille, frisk
salt og pepper
Tilbehør
cherrytomat
Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige. Her har vi spicet opp bakepoteten med reker og et fyll av crème fraîche, løk og persille.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Bak potet mør i stekeovnen, det tar ca. 1 time.
Del potet i to, skrap ut innholdet forsiktig, og mos det med helmelk og olivenolje.
Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.
Fyll
Finhakk rødløk, sjalottløk og selleri.
Ha olivenolje i en stekepanne og fres rødløk, sjalottløk og selleri blankt.
Rør inn crème fraîche og persille, og trekk stekepannen av varmen.
Vend inn rekene, og smak til med salt og pepper.
Ha potetmos og fyll i de halve potetskallene.
Server bakt potet med cherrytomater ved siden av.
Tips:
Spar gjerne litt av rekene til pynt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3073