Havrekjeks er både sunt og enkelt å lage, og her er både sunne og gode havrekjeks oppskrifter. Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem. Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel.
Men det er lenger ned flere varianter av disse og forsøk gjerne andre gryn som feks grovt hvete ol.
Roald Amundsens havrekjeks
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 g havregryn
500 g smør
100 g sukker
6 ts bakepulver
5 dl kald melk
500 g hvetemel
Dette er en deig som blir ganske mange. Vi halverte og fikk 25-30 kjeks som vel var ganske tykke. Ellers er den enkel å lage og de smaker nydelig. Ikke så søtt men samtidig god smak.Fremgangsmåte
Smelt smør og sukker, bland i melken, hell over grynene og la stå over natten.
Bland bakepulver og mel og kna det sammen med det andre.
Kjevles ut og stikk ut kjeks.
Stekes ved svak varme. 175 grader i 10-15 minutter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
386,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladekjeks
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
200 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 egg
1 ts bakepulver
275 g hvetemel
200 g hakket mørk sjokolade
Utrolig gode kjeks som forsvinner fort. Må være det brune sukkeret som gjør den gode smaken. Som dere ser pyntet vi med kokosflak som stikkes ned i kakene under eller rett før stekingen.Fremgangsmåte
(40 stk.)
Rør smør og sukker til lett smørkrem. Rør inn egg, bakepulver og hvetemel. Start med litt mel og arbeid inn alt gradvis. Deigen skal ha alt melet for at kakene ikke skal renne utover og bli pannekaker. Rør til slutt inn mye sjokolade.
Bruk to skjeer eller en sprøyte med stor tut og form til kaker på størrelse med en tyve-kroning på bakepapir. Hvis kakene blir for store, flyter de inn i hverandre. Ha god avstand og stek ved 200 C i 10-12 minutter.
Kakene skal bli mørke, men ikke svidd i kantene. Oppbevar i lukket boks i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
442,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
55,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Melkekjeks
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BarnemixBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 kopper kultur melk.
3 kopper sukker.
250 gram. margarin.
1 kg hvetemel
5 ts. Hjortesalt
Denne er en av de eldre norske oppskriftene. Utgangspunktet er uten rosiner og med hjortetakksalt, men vi modifiserte litt. Vær og litt forsiktig med stekeovnen og varmen, vi satt den på 225 og følger litt med på kakene.
Med rosiner er disse virkelig gode.
Dette blir en stor porsjon. Halver om ønskeligFremgangsmåte
Smuldre smøret i melet, ha i resten. Bland godt. Blir den veldig flytende så rører du inn litt mere mel.
Kjevle ut og stikk ut kjeks som stekes på plate ved 225 C i 5-10 minutter. Blir deigen for flytende kan det brukes en skje til å sette kaker på brettet,
Oppskriften er funnet på forumet til barnemix.no.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
296,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
53,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Smørbrødkjeks
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.12.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
CecilieIngredienser
5 dl melk
250 g sukker
250 g margarin
2 ss hornsalt
900 g hvetemel
Fremgangsmåte
Bland sammen melk, sukker og hornsalt. Rør til jevn masse. Smelt margarin og kjøl den ned litt. Tilsett den og melet vekselvis i blandingen. Blandes lett sammen og la det stå kaldt en stund.
Kjevl ut 1/2 cm store leiver og stikk ut runde kjeks. Legges på smurt plate og stekes midt i ovnen ved 250 grader til de er gulbrune.
Avkjøles på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
301,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havrekjeks
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr Heiko SantelmannBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 g grove havregryn
500 g smør
500 g hvetemel
6 ts bakepulver
5 dl
rismelk eller
soyamelk
Her er en havrekjeks som er tilpasset candida dietten. Disse har rismelk i seg og er eggfrie. Igjen så er dette en stor porsjon, så halver den gjerne. Prøv evt med soyamelk eller havremelk her.
Vi prøvde denne også med vanlig melk, men det er lite forskjell i smak. Da er de såkalte Roald Amundsens kjeks.Fremgangsmåte
Smelt smør og hell i melken. Blandingen står natten over. Arbeid inn hvetemel og bakepulver og la deigen hvile litt etterpå.
Kjeksene stikkes ut eller skjæres i firkanter. Stekes ved 180-200 grader i 10-15 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
378,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havrekjeks med tranebær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2010Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
125 g smør
150 g sukker
2 stk egg
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
180 g havremel
40 g havregryn
100 g tørkede tranebær
Deilige og sprø havrekjeks. Disse er med tranebær og smaker kjempegodt til kaffekoppen.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker lyst og luftig. Ha i ett og ett egg og visp dem lett inn.
Bland natron og vaniljesukker med mel og havregryn og rør det inn. Tilsett tørkede tranebær. Sett røren med teskjeer direkte på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
399,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
50,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havrekjeks 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.04.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
350 g havremel
125 g smør
35 g sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
5 dl melk
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene og spe med melk.
Deigen arbeides på ett melet bakebord.
Arbeid deigen lett og kjevle den ut, ikke for tynt.
Kjevle over med en stikk kjevle og still ut runde kjeks.
Legges på smurt plate og stekes lysegule ved ca 200 grader.
Gammel norsk oppskrift.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
264,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostekake med skogsbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
Bunn:
2 1/2 dl havrekjeks, i smuler
3 ss sukker
5 ss meierismør, smeltet
Fyll:
2 1/2 dl fruktyoghurt med skogsbær
2 beger ( a 125g) Snøfrisk Naturell
100 g melis
6 plater
gelatin
2 ss helmelk
2 ts vaniljedråper
3 dl kremfløte
Pynt:
1 dl saft
2 plater
gelatin
5 dl bær, f eks blåbær og tyttebær
Fremgangsmåte
Rund kakeform: 22 cm. i diameter
I stekeovnen: 175 grader C i ca. 15 minutter
Bland alt til bunnen og trykk den ut i smurt form. Stek bunnen gyllen. Avkjøl.
Rør osten myk med yoghurt og melis. La de seks gelatinen ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ostemassen, melk og vaniljedråper. Visp kremfløten og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
La de to gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt det i 1 dl kokende varm saft. Legg på bær og hell over gelatinsaften når den begynner å tykne.
Sett ostekaken kaldt til neste dag. Ta av ringen på kakeformen og server gjerne ostekaken med vispet krem til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3067