Havrekjeks i førjulstida


Oppdatertdato: 2019-12-09 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Havrekjeks er både sunt og enkelt å lage, og her er både sunne og gode havrekjeks oppskrifter. Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem. Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel.
Men det er lenger ned flere varianter av disse og forsøk gjerne andre gryn som feks grovt hvete ol.



Roald Amundsens havrekjeks


Prøv også Roald Amundsens havrekjeks.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 g havregryn
500 g smør
100 g sukker
6 ts bakepulver
5 dl kald melk
500 g hvetemel


Dette er en deig som blir ganske mange. Vi halverte og fikk 25-30 kjeks som vel var ganske tykke. Ellers er den enkel å lage og de smaker nydelig. Ikke så søtt men samtidig god smak.


Fremgangsmåte

Smelt smør og sukker, bland i melken, hell over grynene og la stå over natten.
Bland bakepulver og mel og kna det sammen med det andre. Kjevles ut og stikk ut kjeks.
Stekes ved svak varme. 175 grader i 10-15 minutter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 384,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjokoladekjeks


Prøv også Sjokoladekjeks.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

200 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 egg
1 ts bakepulver
275 g hvetemel
200 g hakket mørk sjokolade


Utrolig gode kjeks som forsvinner fort. Må være det brune sukkeret som gjør den gode smaken. Som dere ser pyntet vi med kokosflak som stikkes ned i kakene under eller rett før stekingen.


Fremgangsmåte

(40 stk.)

Rør smør og sukker til lett smørkrem. Rør inn egg, bakepulver og hvetemel. Start med litt mel og arbeid inn alt gradvis. Deigen skal ha alt melet for at kakene ikke skal renne utover og bli pannekaker. Rør til slutt inn mye sjokolade.

Bruk to skjeer eller en sprøyte med stor tut og form til kaker på størrelse med en tyve-kroning på bakepapir. Hvis kakene blir for store, flyter de inn i hverandre. Ha god avstand og stek ved 200 C i 10-12 minutter.

Kakene skal bli mørke, men ikke svidd i kantene. Oppbevar i lukket boks i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 441 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 55,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Melkekjeks


Prøv også Melkekjeks.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Barnemix
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kopper kultur melk.
3 kopper sukker.
250 gram. margarin.
1 kg hvetemel
5 ts. Hjortesalt


Denne er en av de eldre norske oppskriftene. Utgangspunktet er uten rosiner og med hjortetakksalt, men vi modifiserte litt. Vær og litt forsiktig med stekeovnen og varmen, vi satt den på 225 og følger litt med på kakene.
Med rosiner er disse virkelig gode.
Dette blir en stor porsjon. Halver om ønskelig


Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet, ha i resten. Bland godt. Blir den veldig flytende så rører du inn litt mere mel.
Kjevle ut og stikk ut kjeks som stekes på plate ved 225 C i 5-10 minutter. Blir deigen for flytende kan det brukes en skje til å sette kaker på brettet,

Oppskriften er funnet på forumet til barnemix.no.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 303,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Smørbrødkjeks.

Smørbrødkjeks


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.12.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Cecilie

Ingredienser

5 dl melk
250 g sukker
250 g margarin
2 ss hornsalt
900 g hvetemel



Fremgangsmåte

Bland sammen melk, sukker og hornsalt. Rør til jevn masse. Smelt margarin og kjøl den ned litt. Tilsett den og melet vekselvis i blandingen. Blandes lett sammen og la det stå kaldt en stund. Kjevl ut 1/2 cm store leiver og stikk ut runde kjeks. Legges på smurt plate og stekes midt i ovnen ved 250 grader til de er gulbrune.

Avkjøles på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 310,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrekjeks.

Havrekjeks


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Heiko Santelmann
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 g grove havregryn
500 g smør
500 g hvetemel
6 ts bakepulver
5 dl rismelk eller soyamelk


Her er en havrekjeks som er tilpasset candida dietten. Disse har rismelk i seg og er eggfrie. Igjen så er dette en stor porsjon, så halver den gjerne. Prøv evt med soyamelk eller havremelk her.
Vi prøvde denne også med vanlig melk, men det er lite forskjell i smak. Da er de såkalte Roald Amundsens kjeks.


Fremgangsmåte

Smelt smør og hell i melken. Blandingen står natten over. Arbeid inn hvetemel og bakepulver og la deigen hvile litt etterpå.
Kjeksene stikkes ut eller skjæres i firkanter. Stekes ved 180-200 grader i 10-15 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 375,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrekjeks med tranebær.

Havrekjeks med tranebær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2010
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

125 g smør
150 g sukker
2 stk egg
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
180 g havremel
40 g havregryn
100 g tørkede tranebær


Deilige og sprø havrekjeks. Disse er med tranebær og smaker kjempegodt til kaffekoppen.


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker lyst og luftig. Ha i ett og ett egg og visp dem lett inn.
Bland natron og vaniljesukker med mel og havregryn og rør det inn. Tilsett tørkede tranebær. Sett røren med teskjeer direkte på en stekeplate dekket med bakepapir.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 398,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrekjeks 1.

Havrekjeks 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

350 g havremel
125 g smør
35 g sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
5 dl melk



Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og spe med melk. Deigen arbeides på ett melet bakebord.
Arbeid deigen lett og kjevle den ut, ikke for tynt.
Kjevle over med en stikk kjevle og still ut runde kjeks. Legges på smurt plate og stekes lysegule ved ca 200 grader.

Gammel norsk oppskrift.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 263,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostekake med skogsbær.

Ostekake med skogsbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

Bunn:
2 1/2 dl havrekjeks, i smuler
3 ss sukker
5 ss meierismør, smeltet
Fyll:
2 1/2 dl fruktyoghurt med skogsbær
2 beger ( a 125g) Snøfrisk Naturell
100 g melis
6 plater gelatin
2 ss helmelk
2 ts vaniljedråper
3 dl kremfløte
Pynt:
1 dl saft
2 plater gelatin
5 dl bær, f eks blåbær og tyttebær



Fremgangsmåte

Rund kakeform: 22 cm. i diameter
I stekeovnen: 175 grader C i ca. 15 minutter

Bland alt til bunnen og trykk den ut i smurt form. Stek bunnen gyllen. Avkjøl.

Rør osten myk med yoghurt og melis. La de seks gelatinen ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ostemassen, melk og vaniljedråper. Visp kremfløten og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.

La de to gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt det i 1 dl kokende varm saft. Legg på bær og hell over gelatinsaften når den begynner å tykne.

Sett ostekaken kaldt til neste dag. Ta av ringen på kakeformen og server gjerne ostekaken med vispet krem til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 243,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3067






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.