Horn med ost og skinke


Oppdatertdato: 2023-04-26 Tema: Gjærbakst Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Vi oppdaget horn med ost og skinke bare for noen uker siden, og fikk prøvd det ut her om dagen da vi bakte rundstykker. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde smakt dette før og ble veldig positivt overrasket. Dette er virkelig snadder.
Selv om jeg har ett par varianter på nettsidene så ble dette en vekker for en virkelig delikatesse som jeg ser forbedringer med. Her burde det være mulighet til å både legge inn krydderskinke, annet kjøtt, andre ostevarianter og feks tørkede tomater, chili osv.
Men under her er vår variant som vi prøvde først og som er bare helt nydelig.

PS
Dette må jo være en ypperlig variant om du baker rundstykker for å spise med ost og skinke. Her slår du 2 fluer i en smekk, bruker samme deigen og legger inn ost og skinke med en gang.
Og disse bør spises varme.
Videre nedover flere varianter av disse, men som dere ser er utgangspunktet omtrent det samme på alle.

Annonse



Fine horn med ost og skinke


Prøv også Fine horn med ost og skinke.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.11.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

Gjærdeig
500 gr hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
65 gr smør
3 dl lettmelk
1 pakke vanlig gjær

Fyll:
Ca 200 gr revet eller strimlet gouda eller norvegia
Ca 200 gr skinke i strimler
1 pisket egg til pensling
2 ss sesamfrø


Horn med ost og skinke er en ny erfaring for oss, men dette er godt. Du kan lage en vanlig gjærdeig eller evt bruke en grovere deig.
Vi strimlet skinken og rev osten, men her kan man gjerne bruke annet enn vanlig skinke. Prøv med for eksempel krydderskinke, litt krydder, pesto, sennep eller andre smaker. For eksempel tørkede tomater vil vel og gå an. Og for eksempel en ost med mye smak.


Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.

Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Del deigen i to og kjevle hver del som en pizzabunn, og del hver pizza i 8 akkurat som du gjør med en vanlig pizza. Legg på passe mengde skinke og ost + evt ekstra. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn ved å bøye de litt og legg dem på stekebrettet. Legg håndkle over hornene og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter, for eksempel foran varmepumpe eller ovn

Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. De er best når de blir spist varme

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 255,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Skinke og ostebrød


Prøv også Skinke og ostebrød.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 dl melk
½ pk gjær
5 ss smeltet smør
1 ts salt
8 dl hvetemel

Fyll:
350 g revet hvitost
150 g kokt skinke , i biter
frisk bladpersille


Ferskt, hjemmelaget brød smaker kjempegodt til supper og gryter. Denne versjonen kan også nytes for seg selv som et mellommåltid eller til kvelds, om man ønsker det.


Fremgangsmåte

Varm melken fingervarm (37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med smeltet smør og salt.
Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca 20 minutter eller til dobbelt størrelse. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til to rektangler.
Fordel revet ost, skinkebiter og hakket bladpersille på den ene langsgående halvdelen av begge rektanglene og brett den andre halvdelen over. Rull/trykk deigflatene sammen i kanten. Legg rektanglene på en bakeplate og snitt dem på tvers med en skarp kniv i det øverste deig laget.

La de få etterheve i ca 30 minutter.
Stekes i forvarmet ovn på ca 180 °C i ca 15 minutter.

Tips:
Skinke- og ostebrødet passer utmerket til fiskegryte. Serveres lun.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 262,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ost- og skinkehorn


Prøv også Ost- og skinkehorn.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

18 skive kokt skinke
36 skive hvitost
2 stk egg til pensling
evt. 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig:
1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
65 g margarin
21/2 dl melk
3 dl vann


Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at du kan fryse dem og ta dem opp etter behov.


Fremgangsmåte

Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 1 time, slå ned deigen og la den heve 1 time til.
Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skinkeskive og osteskive og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca 20 minutter.
Pensle med vispet egg og strø over sesamfrø.
La dem steke på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grove horn med ost og skinke 2.

Grove horn med ost og skinke 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.11.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

200 g hvetemel
225 g sammalt hvete, fin eller grov
75 g FiberFin
1 ts Sukrin
1 ts salt
60 g smør eller olje
3 dl melk
1 pk tørrgjær
ca 200 g revet mozzarella eller annen ost
ca 200 g smårettskinke
Sammenvispet egg til pensling


Grove og gode horn til å ha med i tursekken. De er fylt med ost og skinke, så du trenger ikke pålegg.


Fremgangsmåte

Bland mel, Sukrin og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen, og ha så dette over i melblandingen. Elt deigen til den er smidig og slipper bakebollen, bruk gjerne brødbakemaskin.

Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Del deigen i to, og kjevle hver del til tykke pannekaker. Del hver pannekake i 8 passe store spisser. Legg på skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet.
Legg håndkle over hornene, og etterhev dem på et lunt sted i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter.

Hornene kan selvsagt fylles med det man selv måtte ønske. Ønsker man mer smak, kan man f.eks bruke strimlet chorizo-pølse i tillegg til ost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine og grove horn.

Fine og grove horn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.06.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

60 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
400 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 stk sammenvispet egg til pensling
valmuefrø til pynt


Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove. Egner seg godt for frysing.


Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.

Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter.

Grove horn
Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov, og kardemommen med salt. Bruk sesamfrø på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 249,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove horn med ost og skinke.

Grove horn med ost og skinke


Antall porsjoner = 16
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk gjær
ca. 200 g revet mozzarella eller annen ost
ca. 200 g smårettskinke
sammenvispet egg til pensling

2 – 3 ss sesamfrø


Skal du på tur de nærmeste dagene? Fylte grove horn passer godt i matpakken eller i piknikkurven.


Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.

Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Del deigen i to og kjevle hver del til tykke pannekaker. Del hver pannekake i 8 passe store spisser. Legg på passe mengde skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet. Legg håndkle og plastpose over hornene og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10–15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 247,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker, bagetter og horn.

Rundstykker, bagetter og horn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

½ pk. fersk gjær
3 dl lunken melk
½ ts salt
1 ts sukker (kan sløyfes)
2 ss olje
3 dl sammalt hvete, grov
ca 4 ½ dl hvetemel , siktet



Fremgangsmåte

Oppskriften gir ca 10 rundstykker eller 5 baguetter eller 8 horn. Ønsker du mange rundstykker, kan du lage dobbel porsjon av oppskriften, men behold samme mengde gjær.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell den lunkne melken over gjæren og rør. Tilsett salt, sukker og olje. Rør inn det grove melet. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Den skal ikke henge fast i redskap eller bakebolle. Dekk til med plast og la den heve til cirka dobbel størrelse.

Elt den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange baguetter. Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de heve ca ½ time på et lunt sted. Dusj eller pensle med vann like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen på 240 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte for horn
Form hele deigen til en stor bolle. Kjevle deigen ut til en stor leiv. Del leiven i åtte like store snipper med et pizzahjul eller kniv. Når du skal rulle hver enkelt bit sammen til et horn, starter du å rulle fra det bredeste. Legg hornene på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la hornene heve.
De er ferdig hevet når du med et lett fingertrykk på hornene ser at fingertrykket forsvinner. Dusj eller pensle med vann like før du setter dem i ovnen. Stekes på 240 °C midt i ovnen i 8 - 10 minutter.

Tips:
Du kan godt tilsette deigen litt solsikkekjerner, sesamfrø, krydder (basilikum, oregano, timian) eller presset hvitløk (1 - 2 fedd).

Du kan også godt bruke én pakke tørrgjær istedenfor fersk gjær. Da blander du tørrgjæren i melet før du rører melet sammen med melken.

Fylte horn er også kjempegodt. Du kan f eks ta noen gulostskiver og litt krydder på "snippen" før du ruller den sammen. Pizzafyll smaker også godt inni

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 230,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lunsjsnurrer med cottage cheese og soltørket tomat.

Lunsjsnurrer med cottage cheese og soltørket tomat


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.02.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Tv2
Bildet er tatt av Marianne

Ingredienser

1 pk gjær
6 dl lunkent vann
3 ss olje eller flytende margarin
1 ts salt
1 kg grovbakstmel

Fyll :
1 beger cottage cheese
3 ss olje
20 marinerte tomater
3 ts pizzakrydder, toscanakrydder eller oregano/timian
ev 1/4 ts chilipulver
3 fedd hvitløk
1 dl pinjekjerner/solsikkekjerner
finsnittet kokt skinke hvis ønskelig


En deilig gjærbakst med grovbakstmel
Oppskriften er hentet fra TV2. Disse ble bakt i God morgen Norge 1.feb 2011


Fremgangsmåte

Ha olje og salt i bollen. Tilsett mel og elt sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 40-50 min. Løs opp gjæren opp i litt av det lunkene vannet. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett resten av vannet. Hev til dobbel størrelse. Lag fyllet mens deigen heves.
Rør sammen cottage cheese, olje, hakkede marinerte tomater , krydder og finhakket hvitløk.
Del den ferdig hevede deigen i to og kjevle ut hver del til et rektangel på 30 x 35 cm.
Fordel fyllet utover deigen. Dryss på pinjekjerner og ev finsnittet skinke. Rull deigen fast sammen til en pølse fra den lengste siden. Del i 16 like store emner. Knip den ene snittflaten på pizzasnurren godt sammen og sett denne siden ned på bakepapir på en bakeplate, slik at fyllet ikke renner ut.
Dekk med plast og la heve i 45 –50 min. til dobbel størrelse, til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
Stek på midterste rille i varm stekeovn 220°C i ca 20 min.
Lunchsnurrene er fine å fryse ned.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3070



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.