Når hverdagen kommer og tidsklemma dukker opp, er det greit med noen enkle retter, som smaker godt.
Kjøttdeig fins alltid i butikken og er ofte redningsplanken for den travle hverdagskokken.
Her finner dere ett lite utvalg enkle, gode og raske retter, som passer en hverdag, med grunnlag i kjøttdeig eller karbonadedeig. Og kjøttdeig er ikke bare kjøttkaker eller spaghetti med kjøttdeig.
Hamburger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
500 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts worchestershiresaus (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
En rett vi alle kjenner, me prøv gjerne å lage den selv.Sett gjerne til den smaken du ønsker. Vi foreslår worchestershiresaus som en god smaksforsterker, men prøv deg gjerne frem.
Ha salt, pepper og worchestershiresaus i en bolle sammen med karbonadedeig, og rør sammen
Lag fire flate burgere og stek dem på sterk varme i litt olje
Server hamburgeren i hamburgerbrød. Pynt med tomatskiver, løkringer og litt salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskeburgere
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.03.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
250 g karbonade eller kjøttdeig
en vannskvett
½ ts salt og ørlite pepper
2 hamburgerbrød eller rundstykker
smør
Tilbehør;
Salat, tomater, løk, hjemmelaget ketchup
og evt. stekte poteter.
Hva som gjør disse til påskeburgere vet jeg ikke, men vil tilsatte litt påskestemning i karbonadeigen. Og så ligger jo det en påskeleppe på burgeren vår, som er remulade og ketchup blandet fint sammenFremgangsmåte
Bland kjøttdeig med salt, så vann og pepper. Form til 2 gode burgere, ca. 1 ½ cm tykke.
Gjør i stand tilbehøret.
Del brødene i to. Varm opp smør i panne og stek brødene lett. Stek deretter burgere, 2-3 minutter på hver side, i litt smør. Legg burgere og grønnsakene på brød. Topp det hele med ketchup og evt. poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hamburger m/dressing
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
2 ss potetmospulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper, eller to drag med kvernen
ca 1 dl melk
Dressing til hamburger
Nok til 4-6 burgere
2 dl rømme
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket gressløk
1/4 ts pepper, eller to drag med kvernen
Fremgangsmåte
1. Kna sammen deigen med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver.
2. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
3. Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate.
4. Grill hamburgerne. Det kan være lurt å bruke en dobbelrist.
Dressing:
1. Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt.
2. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.
3. Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.
Slik legger du sammen en ferdig burger på brød:
Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne. Server dressingen ved siden av og brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Baconburger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 gram karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 ts worchestershiresaus
8-10 skiver bacon
8-10 sjampinjong
Fremgangsmåte
Ha salt, pepper, og worchestershiresaus i en bolle sammen med kjøttdeigen, og rør sammen.
Lag fire solide burgere og stek dem op sterk varme.
Del soppen i skiver og stek den gyllen. Stek også bacon til det blir sprøtt og godt.
Varm burgerbrødene. Bygg deretter burgeren opp med salat, tomat og løk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karrigryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1 ts malt koriander
1/2 ts salt
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann /kraft
1/2 presset sitron
1 ss
maizena mel
1 liten boks ananas i biter
Fremgangsmåte
1. Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.
2. Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i panna og ha i gryten.
3. Tilsett krydder. Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Tilsett ananasen og smak til med krydder.
Server karrigryten med kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Festgryte med kjøttdeig og pasta
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 g kjøttdeig
1 purreløk
smør eller margarin
1 boks hermetiske tomater, 400 g
1 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano
200 g pasta
Fremgangsmåte
Vask purreløken godt og skjær den i små biter. Brun kjøttdeigen i stekepannen, men ikke smuldre den for mye.
Legg over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann. Tilsett purreløk, tomater, tomatpuré og krydder. La gryten småkoke ved svak varme ca 5 minutter.
Kok pastaen i en kjele etter anvisning på pakken. Rør den forsiktig ned i gryten og server straks.
Server med loff til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjømannsgryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2003Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noIngredienser
400 g kjøttdeig
2 skiver skorpefri loff
1 dl vann
1 egg
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprika
1 dl fløte
7-8 poteter
2 store løk
1 rød paprika
3 dl terningbuljong
smør eller margarin til steking
salt
hvitpepper
soya
Fremgangsmåte
La loffen svelle i vannet en stund. Bland det med kjøttdeigen og arbeid farsen smidig med egg, salt og krydder. Spe med fløten. Form farsen til små biffer.
Skjær poteter, løk og renset paprika i skiver. Legg det i serveringsgryte og hell ved buljongen. La det hele småkoke under lokk ved svak varme.
Stek biffene i smør i pannen på begge sider. Legg dem i serveringsgryten når potetene er nesten ferdigkokte. Kok ut pannen med litt vann og ha panneutkoket i gryten.
Smak til sjyen med salt og pepper. Ha i soya etter smak. Strø over persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
93,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dansk hakkebøff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Morten BrunIngredienser
600 g kjøttdeig evt. Karbonadedeig
0,75 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin /olje til steking
Tykke, saftige og riktig trivelige danske kjøttkaker. Enkle er de å ha med å gjøre også – som alle dansker. Det er deilig å spise dansk i Norge!Fremgangsmåte
Kna sammen kjøttdeig, salt og pepper.
Form kjøttdeigen til 4 like store runde boller/bøffer og trykk de litt flate. Hakk forsiktig med en kniv på begge sidene av bøffene.
Stek dem på sterk varme i litt margarin/olje, ca. 1 minutt på hver side, skru ned til middels sterk varme og stek videre ca. 4 minutter på hver side, til bøffene er gjennomstekt.
Server bøffene på godt grovbrød med salat og stekt løk. Tradisjonelt dansk tilbehør er rødbeter, syltede agurker og kapers.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
219,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttdeigpanne med penne
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
03.03.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
3 porsjoner penne
Kjøttdeigpanne.
400 gr kjøttdeig
1 dash salt og pepper
1 ss smør
2 store gulrøtter i hakket
1 løk hakket
10 cm purreløk hakket
1 stang stilkselleri hakket
2 fedd hvitløk hakket.
Evt noen urter til dryss.
En veldig enkel og god rett. Dette er hverdagsmat på sitt beste. Prøv gjerne med variasjoner av grønnsaker ol. Om en ønsker litt mindre fett bruk karbonadedeig.
Litt av poenget her er at grønnsakene er hakket og blander seg med kjøttdeigen.Fremgangsmåte
Kok ferdig pennen i rikelig vann og sett til side, Hakk ferdig alle grønnsaker
Varm litt smør i panna og smuldre i kjøttdeigen. Når den er litt grå ha i alle grønnsakene og rør rundt. Stek under omrøring til gulrotterningene er gjennomkokte. Ikke for høy varme da løken svir. Smak til med salt og pepper, + evt annet krydder/urter. Kanskje ett epeilegg til hver?
Server med penne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chiligryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g karbonadedeig
smør
2 løk
2 grønne paprika
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1 chili uten frø
(litt kajenne pepper)
1 fedd hvitløk
1 dl vann
2 ss tomatpure
1 ss soyasaus
2 bokser hvite bønner i tomatsaus
1 ts basilikum
Her brukte vi naanbrød, slike ferdige som bare skal varmes opp. Denne gryta er skikkelig god og absolut gullrekkemat. Du kan lage hele greia i en dyp stekepanne som vi gjorde,Fremgangsmåte
Brun karbonadedeigen og legg den over i en gryte.
Rens og hakk løken, og brun den før den legges i gryten.
Tilsett hakket paprika, salt, pepper, presset hvitløk, chili, vann, tomatpure og soyasaus.
La alt småkoke i ca 5 minutter.
Tilsett bønner, basilikum og kajennepepper.
Varm opp og server med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:556