Hverdagsmat er kjøttdeig!


Oppdatertdato: 2018-03-16 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kai Nordrum, Astrid Hals, Magnus Thor Magnusson


Når hverdagen kommer og tidsklemma dukker opp, er det greit med noen enkle retter, som smaker godt.
Kjøttdeig fins alltid i butikken og er ofte redningsplanken for den travle hverdagskokken.
Her finner dere ett lite utvalg enkle, gode og raske retter, som passer en hverdag, med grunnlag i kjøttdeig eller karbonadedeig. Og kjøttdeig er ikke bare kjøttkaker eller spaghetti med kjøttdeig.




Hamburger


Prøv også Hamburger.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.08.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

500 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts worchestershiresaus (kan sløyfes)



Fremgangsmåte

En rett vi alle kjenner, me prøv gjerne å lage den selv.Sett gjerne til den smaken du ønsker. Vi foreslår worchestershiresaus som en god smaksforsterker, men prøv deg gjerne frem.

Ha salt, pepper og worchestershiresaus i en bolle sammen med karbonadedeig, og rør sammen
Lag fire flate burgere og stek dem på sterk varme i litt olje

Server hamburgeren i hamburgerbrød. Pynt med tomatskiver, løkringer og litt salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Påskeburgere


Prøv også Påskeburgere.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.03.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g karbonade eller kjøttdeig
en vannskvett
½ ts salt og ørlite pepper
2 hamburgerbrød eller rundstykker
smør

Tilbehør;
Salat, tomater, løk, hjemmelaget ketchup
og evt. stekte poteter.


Hva som gjør disse til påskeburgere vet jeg ikke, men vil tilsatte litt påskestemning i karbonadeigen. Og så ligger jo det en påskeleppe på burgeren vår, som er remulade og ketchup blandet fint sammen


Fremgangsmåte

Bland kjøttdeig med salt, så vann og pepper. Form til 2 gode burgere, ca. 1 ½ cm tykke.

Gjør i stand tilbehøret.
Del brødene i to. Varm opp smør i panne og stek brødene lett. Stek deretter burgere, 2-3 minutter på hver side, i litt smør. Legg burgere og grønnsakene på brød. Topp det hele med ketchup og evt. poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 192,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hamburger m/dressing


Prøv også Hamburger m/dressing.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig/karbonadedeig
2 ss potetmospulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper, eller to drag med kvernen
ca 1 dl melk

Dressing til hamburger
Nok til 4-6 burgere
2 dl rømme
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket gressløk
1/4 ts pepper, eller to drag med kvernen



Fremgangsmåte

1. Kna sammen deigen med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver.
2. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
3. Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate.
4. Grill hamburgerne. Det kan være lurt å bruke en dobbelrist.

Dressing:
1. Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt.
2. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.
3. Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.

Slik legger du sammen en ferdig burger på brød:
Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne. Server dressingen ved siden av og brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Baconburger.

Baconburger


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 gram karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 ts worchestershiresaus
8-10 skiver bacon
8-10 sjampinjong



Fremgangsmåte

Ha salt, pepper, og worchestershiresaus i en bolle sammen med kjøttdeigen, og rør sammen.
Lag fire solide burgere og stek dem op sterk varme.

Del soppen i skiver og stek den gyllen. Stek også bacon til det blir sprøtt og godt.

Varm burgerbrødene. Bygg deretter burgeren opp med salat, tomat og løk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karrigryte.

Karrigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1 ts malt koriander
1/2 ts salt
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann /kraft
1/2 presset sitron
1 ss maizena mel
1 liten boks ananas i biter



Fremgangsmåte

1. Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.
2. Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i panna og ha i gryten.

3. Tilsett krydder. Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen og smak til med krydder.

Server karrigryten med kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festgryte med kjøttdeig og pasta.

Festgryte med kjøttdeig og pasta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 purreløk
smør eller margarin
1 boks hermetiske tomater, 400 g
1 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano
200 g pasta



Fremgangsmåte

Vask purreløken godt og skjær den i små biter. Brun kjøttdeigen i stekepannen, men ikke smuldre den for mye.

Legg over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann. Tilsett purreløk, tomater, tomatpuré og krydder. La gryten småkoke ved svak varme ca 5 minutter.

Kok pastaen i en kjele etter anvisning på pakken. Rør den forsiktig ned i gryten og server straks.

Server med loff til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dansk hakkebøff.

Dansk hakkebøff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

Kna sammen kjøttdeig, salt og pepper.

Del kjøttdeigen opp i 4 tykke bøffer som stekes på middels varme. 5 minutter på hver side. Bøffene kan godt være rosa inni.

Server bøffene på godt grovbrød med salat og stekt løk.

Tradisjonekt dansk tilbehør er rødbeter, syltede agurker og kapers.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 182,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjømannsgryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2003
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig
2 skiver skorpefri loff
1 dl vann
1 egg
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprika
1 dl fløte
7-8 poteter
2 store løk
1 rød paprika
3 dl terningbuljong
smør eller margarin til steking
salt
hvitpepper
soya



Fremgangsmåte

La loffen svelle i vannet en stund. Bland det med kjøttdeigen og arbeid farsen smidig med egg, salt og krydder. Spe med fløten. Form farsen til små biffer.

Skjær poteter, løk og renset paprika i skiver. Legg det i serveringsgryte og hell ved buljongen. La det hele småkoke under lokk ved svak varme.

Stek biffene i smør i pannen på begge sider. Legg dem i serveringsgryten når potetene er nesten ferdigkokte. Kok ut pannen med litt vann og ha panneutkoket i gryten.

Smak til sjyen med salt og pepper. Ha i soya etter smak. Strø over persille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 91,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttdeigpanne med penne.

Kjøttdeigpanne med penne


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 03.03.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

3 porsjoner penne

Kjøttdeigpanne.
400 gr kjøttdeig
1 dash salt og pepper
1 ss smør

2 store gulrøtter i hakket
1 løk hakket
10 cm purreløk hakket
1 stang stilkselleri hakket
2 fedd hvitløk hakket.
Evt noen urter til dryss.


En veldig enkel og god rett. Dette er hverdagsmat på sitt beste. Prøv gjerne med variasjoner av grønnsaker ol. Om en ønsker litt mindre fett bruk karbonadedeig.
Litt av poenget her er at grønnsakene er hakket og blander seg med kjøttdeigen.


Fremgangsmåte

Kok ferdig pennen i rikelig vann og sett til side, Hakk ferdig alle grønnsaker
Varm litt smør i panna og smuldre i kjøttdeigen. Når den er litt grå ha i alle grønnsakene og rør rundt. Stek under omrøring til gulrotterningene er gjennomkokte. Ikke for høy varme da løken svir. Smak til med salt og pepper, + evt annet krydder/urter. Kanskje ett epeilegg til hver?
Server med penne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiligryte.

Chiligryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g karbonadedeig
smør
2 løk
2 grønne paprika
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1 chili uten frø
(litt kajenne pepper)
1 fedd hvitløk
1 dl vann
2 ss tomatpure
1 ss soyasaus
2 bokser hvite bønner i tomatsaus
1 ts basilikum


Her brukte vi naanbrød, slike ferdige som bare skal varmes opp. Denne gryta er skikkelig god og absolut gullrekkemat. Du kan lage hele greia i en dyp stekepanne som vi gjorde,


Fremgangsmåte

Brun karbonadedeigen og legg den over i en gryte.
Rens og hakk løken, og brun den før den legges i gryten.
Tilsett hakket paprika, salt, pepper, presset hvitløk, chili, vann, tomatpure og soyasaus.
La alt småkoke i ca 5 minutter.
Tilsett bønner, basilikum og kajennepepper.
Varm opp og server med brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:556






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.