Indisk kyllingsuppe. den mest populære suppa


Oppdatertdato: 2017-10-23 Tema: Suppe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Indisk kyllingsuppe
Jeg søkte opp indisk kyllingsuppe her om dagen i Google og fant mange oppføringer av mer eller mindre samme oppskriften. Og det slo meg da hvilken som er originalen, om den finnes, hvilken som er best eller om det er andre faktorer som spiller inn her.
Fordi når samme oppskrift fra samme blogg får 8 av de 10 første plassene er det noe som ikke stemmer, eller kan noen forklare meg det?

Indisk kyllingsuppe som er spedd med fløte/kokosmelk er en oppskrift som alle matsider, produsenter, blogger og matkjeder har i sin portefølje, selv jeg har den i min database. Og de fleste av disse er like med bare små forskjeller.
Min versjon ble opprinnelig publisert i 2013 og kilden er melk.no, men vi har nå også lagd en ny versjon av denne som følger under.

Litt om kilder til oppskrifter

Litt juss om dette med kilder og opprinnelse. En oppskrift og da særlig ingrediensene forandrer seg gjennom tidene. Mengder, krydder og smaker forandrer seg eller blir fjernet/lagt til alt etter hva man prøver seg på. Oss matsider og bloggere som gjør dette, pleier da å publisere suppen som vår egen, men det er jo bare vår egen versjon vi da publiserer. Vi har jo hentet grunnlaget en plass, men om det er den opprinnelige er ikke godt å si. Derfor er det ikke copyright på ingredienser, men derimot teksten til fremgangsmåte ol.
Så om jeg ønsker å toppe med en oppskrift jeg finner hos en blogger, så stjeler jeg den. Forandrer navn, litt på ingredienser og skriver min egen tekst til den, gjerne med litt personlig fjas. Tar ett bilde og kan dermed publisere den som min egen uten at noen sier noe. Og siden jeg da er allerede populær får jeg mange til å dele den med meg som kilde, låner den ut til andre media med meg som kilde og lar tiden gå. Og vipps så er jeg den opprinnelige kilden til oppskriften, og da vil google løfte meg opp med denne siden de ser meg som opprinnelig kilde.

Hva gjør vi da?

Det er da en kommer inn på skillet mellom å være ærlig eller ikke mht kilder. Jeg har vært i dette gamet siden 2002 og har hele tiden vært bånn ærlig mht kilder og opprinnelse. Min indiske kyllingsuppe har jeg fått fra Opplysningskontoret for meieriprodukter og dette oppgir jeg på oppskriften, selv om vi nå har forandret den. Det samme gjør jeg på alle oppskrifter som er hentet fra andre etter tillatelse.
Jeg ville antakelig ha fått bedre plassering i Google om jeg hadde mikset litt med ingredienser, skrevet ny fremgangsmåte og ikke oppgitt kilden. Men suppa er jo stort sett den samme allikevel!

Men vi har lagd opp suppa, smakt og tilpasset den. Jeg har og beregnet ca pris, næringsinnhold og hvilke allergener som finnes. Dette føler jeg at skiller meg fra alle de andre versjonene, men allikevel er oppskriftsgrunnlaget det samme. Klikk evt på suppenavnet og få opp selve oppskriften med fullt næringsinnhold pr 100 gr og pr porsjon + allergenliste osv.

Oppskriften ligger under, men det vi har gjort er!
Vi prøvde denne i 2 versjoner med forskjellig karriblandinger. En med hjemmelagd karri som er å anbefale og en med ferdig currypaste. Det som er med indisk mat er miksen av krydder og den i kombinasjon med de andre ingrediensene. En hjemmelagd sterk karri er nesten ett must her og forandrer smaken veldig, samtidig som vi og blander 50/50 kremfløte og kokosmelk.
Oppskriften på karri ligger lenger nede.

PS
Prøv gjerne oppskriften lenger nede på deilig kyllingsuppe. Den er den mest populære med nesten 200.000 visninger hos oss,



Indisk kyllingsuppe


Prøv også Indisk kyllingsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

5 g frisk ingefær
3 stk fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ss smør
3 stk gulrot
1 stk eple
2 stk løk
1 ss hot curry
2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
1 stk ferdiggrillet kylling (800 g)
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
12 blad frisk koriander


Vår versjon av denne suppen som er veldig populær. Her har vi brukt hjemmelagd currypulver og det gjør skikkelig susen. Alternativ er å bruke 2-3 ss karripaste. Vi brukte og en blanding av kremfløte og kokosmelk


Fremgangsmåte

Riv ingefærrot og finhakk hvitløken. Del chilien på langs og fjern frøene. Finhakk chilien.
Fres ingefær, hvitløk og chili mykt i smeltet smør i en romslig gryte. Tilsett revne gulrøtter, eple og løk. Dryss over curry og tilsett hønsekraft eller buljong. La alt få et oppkok og kok i 10 minutter.
Tilsett kyllingkjøtt i biter, fløte, kokosmelk og smak til med salt og pepper.
Dryss over fersk koriander før servering og server med nanbrød.

Varier styrken med mengde karripulver. Bruker du currypaste så bruk ca 2 ss, men smak til om du er usikker.

Klikk her for hjemmelagd hot karripulver

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kremet Kyllingsuppe med mais.

Kremet Kyllingsuppe med mais


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pose Toro Kremet Kyllingsuppe
1 dl melk
1 dl fløte
grillet kylling


En god kyllingsuppe med mais i. Vi bygde og på med litt erter + smakte til med ekstra fløte. Server varm med evt ferskt brød.


Fremgangsmåte

Kok opp buljongen med poteter, løk og chilipulver. La koke i 20 minutter. Ta opp grønnsakene med hullsleiv og kjør de til mos i blenderen, eller bruk stavmikser.
Helles tilbake og røres sammen med kylling, mais, erter. Kokes opp og surrer i ca 10 minutter. Evt tyknes med litt maisenna og smakes litt fyldigere med litt fløte.
Persille og pepper dryss før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 68,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsuppe med hveteris 1.

Kyllingsuppe med hveteris 1


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.07.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Møllerens

Ingredienser

100 g hveteris (2 poser)
1 stk løk
300 g stilkselleri (stangselleri)
3 båt hvitløk
2 stk kyllingfilet
2 dl kremfløte
smør til steking, salt og pepper


En spennende suppe med kylling, hveteris og grønnsaker. Hveterisen gjør suppen ekstra mettende og med litt fløte får suppen en fyldig og deilig smak.


Fremgangsmåte

Finhakk løk, selleri og hvitløk og ha det i en stekepanne med litt smør. Klipp opp to poser hveteris og hell oppi stekepannen sammen med grønnsakene. Stek blandingen lett og ta den ut av pannen.

Kutt opp kyllingen i strimler og brun den lett i pannen. Bland kyllingen med grønnsakene og tilsett kyllingkraften. Kok opp og la det hele småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett tilslutt 2 dl kremfløte og krydder etter smak.

Kilde: Møllerens

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karri, hjemmelagd.

Karri, hjemmelagd


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

125 gr. tørket chili
250 gr. koriander frø
15 gr. fennikel frø
50 gr. spisskummen
6 stk. stjerne anis
3/4 stk. muskatnøtt
10 stk. nelliker
1 stk. hel kanel
60 gr. gurkemeie
12 stk hel kardemomme


En skikkelig hot curry som vi lager hjemme. Denne passer fint i indiske retter.
Dette blir en stor porsjon og det kan lønne seg å dele ned noen ganger. Men kan jo stå lenge og når man først har drasset ut morteren så! Varier gjerne litt med mengden tørket chili for svakere og sterkere krydder.


Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en morter eller en food processer og kjør det ut til en jevn masse
Oppbevares tørt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 272,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 43,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet kyllingsuppe med ramsløk.

Kremet kyllingsuppe med ramsløk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1/3 purre i biter
2 båter revet hvitløk
ca. 400 g poteter i biter
200 g sellerirot, i biter
1 l kyllingkraft/buljong
2 dl kremfløte/cremè fraîche
salt og kvernet pepper

1/4 purre i strimler
1 ss ramløksolje evt. annen urteolje
2 kyllingfileter i strimler

brød



Fremgangsmåte

Vask purren godt og del den i biter. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett poteter og sellerirot og hell over kraft. Kok til det er mørt. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt. Sil suppen hvis ønskelig og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt mer buljong.

Skjær kyllingfileten i strimler og la dem trekke i suppen noen minutter.

Hell suppen i serveringsboller og legg i noen kyllingstrimler. Drypp over litt ramsløkolje og pynt med friterte purrestrimler. Server med godt brød.

Tips for variasjon:
Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk kyllingsuppe.

Asiatisk kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.04.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 ss soyaolje
½ stk. løk i strimler
½ stk. purre i strimler
1 båt finhakket hvitløk
1 ss finhakket rød chili
1 stk. sitrongress
1 ss raspet frisk ingefær
1 ss hakket frisk koriander
3 dl eplemost
5 dl kokosmelk
3 dråpe tabasco
1 stk. kyllingfilet i strimler
salt og pepper etter smak



Fremgangsmåte

Stek kyllingfileten og del den i strimler.
Brekk sitrongress i biter. Varm oljen og fres grønnsakene, sitrongress og kylling. Tilsett raspet ingefær og chili. Hell på varm kokosmelk og tilsett hvitvin.
La suppen småkoke i 5-6 minutter. Ha i koriander mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Ta ut sitrongresset før servering. Serveres varm med godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 132,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig kyllingsuppe.

Deilig kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte


Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.


Fremgangsmåte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.

2. Paprikane og purren surres blanke.

3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3060






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.