Kombinasjonen kylling og appelsin går godt sammen. Smakene passer sammen og dette passer både til hverdags og til fest.
Jeg kommer her med ett knippe oppskrifter som det kan være forsøket verdt å prøve nå som våren banker på døren. Flere av disse er klassiske som har ligget her på nettsiden i mange år, men er fortsatt aktuelle.
Kyllingbryst med appelsin og basilikum
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingbryst
3 ss finhakket basilikum
1 fedd hvitløk, revet
4 ss kremost
Pensling
0,5 dl olje
2 ss honning
1 ss soya
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte
Bland sammen basilikum, hvitløk og ost. Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystene og fyll med osteblandingen. Legg kyllingbrystene over i en smurt ildfast form og pensle over olje-honning-blandingen. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20–30 minutter. Skru eventuelt opp temperaturen de siste minuttene for å få litt ekstra farge på kyllingen.
Server med ris, bakt cherrytomat (bakt i ovn de 3 siste minutter av kyllingens steketid) og skinnfrie appelsinbåter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingfilet med appelsinsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.08.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
6 - 8 kyllingfileter
2 ts salt
3/4 ts hvit pepper
1 ss hakket frisk estragon eller 1 ts tørket estragon
smør til steking
Appelsinsaus:
1 stor løk
1 ss smør
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 1/2 dl appelsinjus med fruktkjøtt
1/2 ss maisenna
1 ss hakket frisk estragon
Her er det kyllinfileten som får appelsinsaus. Lignende and i appelsinsaus. Raskt å lage.Fremgangsmåte
Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 2-3 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og ris.
Appelsinsaus:
Finhakk løken og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjus og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og estragon. Sil sausen før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel kyllingfilet med appelsinsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.01.2004Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingfileter
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt revet, frisk ingefær
1 boks konsentrert
appelsinjuice (frossen)
Fremgangsmåte
Krydre filetene og stek dem 3 minutter på hver side. Hell over appelsinjus og kok opp sausen. Appelsinbåter, lettkokt asparges og ris (blandet med villris) serveres til.)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Israelsk kylling med sennep og honning
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 stor kylling eller ca. 6 lår
4 ss sennep
2 dl honning
salt og pepper
1 appelsin (kan sløyfes)
Auberginsalat:
4 auberginer
1 sitron
4 ss malte sesamfrø (tehina)
1 ts salt
litt pepper
1-2 båter hvitløk
2 ss flat persille
Tomatsaus:
5-6 godt modne tomater
1 dl vann
1/2 rød paprika
1 ts paprikapulver
2 ss olje
ca. 1/5 ts kajennepepper.
Honning o sennep lager en utrolig god kombinasjon med kylling.Fremgangsmåte
Del kyllingen i 4-8 serveringsstykker. Legg bitene i en stor ildfast form eller i ei langpanne. Fordel sennep og honning over kyllingstykkene og dryss over salt og pepper. Legg appelsinskiver på toppen. Stek ved 180 3/4 time til kyllingen er stekt og gyllen på farge. Serveres med auberginsalat, tomatsaus og ris.
TIPS:
Denne retten kan også strøs med rosiner, mandler og aprikoser som en variasjon.
Auberginsalat:
Legg auberginene under grillen i ca. 1/2 time. Skrap ut kjøttet. Tilsett saft og kjøtt av en sitron, malte sesamfrø, salt, et dryss pepper, presset hvitløk og litt finhakket persille. Mos alt i en matprosessor. Tilsett eventuelt litt vann for å få løsere konsistens.
Tomatsaus:
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene i kokende vann. Ta dem opp etter kort tid, når skinnet er løst. Fjern skinnet og ta ut stilken. Del tomatene i fire og kok dem møre i ca. 1 dl av kokevannet. Kok inn væsken. Bland inn finhakket paprika, paprikapulver, olje og kajennepepper. Smak til. Sausen serveres kald.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chilenske kyllingspidd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.05.2002Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 stk kyllingfilet
Marinade:
saft av 2 stk appelsin
saft av 1 stk sitron
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt kanel
1 ts salt
1/4 ts pepper
Pebre:
5 ss olivenolje
21/2 ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket frisk koriander
1 stk hakket sjalottløk
1/2 stk finhakket rød chili
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts salt
Polenta:
5 dl vann
1/2 ts salt
1 dl polenta
50 g smør i terninger
2 ss revet parmesan
1/4 ts pepper
Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.Fremgangsmåte
1. Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.
2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
3. Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.
Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.
4. Rør sammen alle ingredienser til pebre.
5. Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.
6. Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.
7. Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
111,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinglasert kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.05.2002Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 kylling, ca 1 kg
2 ss appelsinmarmelade
1 ss Grand Marnier eller annen sitruslikør
(kan sløyfes)
Krydret risfyll:
125 g langkornet ris
3 båter finhakket hvitløk
2 finhakkede løk
4 ss rosiner
2 ts oregano
4 ss pinjekjerner eller grovhakkede
mandler/hasselnøtter
1 kanelstang
4 hele nellik
2 1/2 dl hønsebuljong
salt og pepper
4 laurbærblad
4 kvister frisk timian eller 1 ts tørket
4 ss søt dessertvin eller cider
Saus:
2 dl hvitvin
1 1/2 ss
maizena
1/2 dl appelsinmarmelade
2 1/2 dl appelsinjus
2 ts Grand Marnier eller annen sitruslikør
Fremgangsmåte
Kok risen etter anvisning på pakken. Fres hvitløk og løk med litt smør i pannen. Bland med ris og de andre ingrediensene. Fyll kyllingen med blandingen. Bind sammen kyllingbena og legg kyllingen i en ildfast form. Hell på 3/4 dl vann. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 1 time. Pensle kyllingen med en blanding av appelsinmarmelade og likør. Stek videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Anrettes på serveringsfat med appelsinskiver og pecannøtter og pyntes med physalis.
Saus:
Rør alle ingrediensene kaldt og kok opp.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marinert kylling med appelsinsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 pk. marinert kylling eller ferdig stekte lår/brystfileter
Appelsinsaus:
2 appelsiner
2 dl hønsebuljong/sjy fra kyllingen
2 ss appelsinmarmelade
1 1/2 ts
maizena
Stek den marinerte kyllingen etter anvisningen på pakken.
Fremgangsmåte
Skjær skallet av den ene appelsinen i tynne strimler. Skrell appelsinen og grovhakk kjøttet. Skjær den andre appelsinen i skiver. Kok opp appelsinkjøtt, skall, buljong/sjy og appelsinmarmelade. Rør maisenna ut i litt vann. Ha det i sausen og la den tykne. Server kyllingstykkene med sausen, appelsinskiver og grønnsaker. Ris passer til.
Selv om det kanskje høres uvant ut, så passer denne sausen ypperlig til kylling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:436