Kylling og appelsin


Oppdatertdato: 2019-03-29 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Esben Grønli, Ragge Strand


Kombinasjonen kylling og appelsin går godt sammen. Smakene passer sammen og dette passer både til hverdags og til fest.
Jeg kommer her med ett knippe oppskrifter som det kan være forsøket verdt å prøve nå som våren banker på døren. Flere av disse er klassiske som har ligget her på nettsiden i mange år, men er fortsatt aktuelle.


Kyllingbryst med appelsin og basilikum


Prøv også Kyllingbryst med appelsin og basilikum.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingbryst
3 ss finhakket basilikum
1 fedd hvitløk, revet
4 ss kremost

Pensling
0,5 dl olje
2 ss honning
1 ss soya
salt og kvernet pepper



Fremgangsmåte

Bland sammen basilikum, hvitløk og ost. Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystene og fyll med osteblandingen. Legg kyllingbrystene over i en smurt ildfast form og pensle over olje-honning-blandingen. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20–30 minutter. Skru eventuelt opp temperaturen de siste minuttene for å få litt ekstra farge på kyllingen.

Server med ris, bakt cherrytomat (bakt i ovn de 3 siste minutter av kyllingens steketid) og skinnfrie appelsinbåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllingfilet med appelsinsaus


Prøv også Kyllingfilet med appelsinsaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.08.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 - 8 kyllingfileter
2 ts salt
3/4 ts hvit pepper
1 ss hakket frisk estragon eller 1 ts tørket estragon
smør til steking

Appelsinsaus:
1 stor løk
1 ss smør
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 1/2 dl appelsinjus med fruktkjøtt
1/2 ss maisenna
1 ss hakket frisk estragon


Her er det kyllinfileten som får appelsinsaus. Lignende and i appelsinsaus. Raskt å lage.


Fremgangsmåte

Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 2-3 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og ris.

Appelsinsaus:
Finhakk løken og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjus og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og estragon. Sil sausen før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Enkel kyllingfilet med appelsinsaus


Prøv også Enkel kyllingfilet med appelsinsaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.01.2004
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt revet, frisk ingefær
1 boks konsentrert appelsinjuice (frossen)



Fremgangsmåte

Krydre filetene og stek dem 3 minutter på hver side. Hell over appelsinjus og kok opp sausen. Appelsinbåter, lettkokt asparges og ris (blandet med villris) serveres til.)

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Israelsk kylling med sennep og honning.

Israelsk kylling med sennep og honning


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 stor kylling eller ca. 6 lår
4 ss sennep
2 dl honning
salt og pepper
1 appelsin (kan sløyfes)

Auberginsalat:
4 auberginer
1 sitron
4 ss malte sesamfrø (tehina)
1 ts salt
litt pepper
1-2 båter hvitløk
2 ss flat persille

Tomatsaus:
5-6 godt modne tomater
1 dl vann
1/2 rød paprika
1 ts paprikapulver
2 ss olje
ca. 1/5 ts kajennepepper.


Honning o sennep lager en utrolig god kombinasjon med kylling.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i 4-8 serveringsstykker. Legg bitene i en stor ildfast form eller i ei langpanne. Fordel sennep og honning over kyllingstykkene og dryss over salt og pepper. Legg appelsinskiver på toppen. Stek ved 180 3/4 time til kyllingen er stekt og gyllen på farge. Serveres med auberginsalat, tomatsaus og ris.

TIPS:
Denne retten kan også strøs med rosiner, mandler og aprikoser som en variasjon.

Auberginsalat:
Legg auberginene under grillen i ca. 1/2 time. Skrap ut kjøttet. Tilsett saft og kjøtt av en sitron, malte sesamfrø, salt, et dryss pepper, presset hvitløk og litt finhakket persille. Mos alt i en matprosessor. Tilsett eventuelt litt vann for å få løsere konsistens.

Tomatsaus:
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene i kokende vann. Ta dem opp etter kort tid, når skinnet er løst. Fjern skinnet og ta ut stilken. Del tomatene i fire og kok dem møre i ca. 1 dl av kokevannet. Kok inn væsken. Bland inn finhakket paprika, paprikapulver, olje og kajennepepper. Smak til. Sausen serveres kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chilenske kyllingspidd.

Chilenske kyllingspidd


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2002
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk kyllingfilet

Marinade:
saft av 2 stk appelsin
saft av 1 stk sitron
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt kanel
1 ts salt
1/4 ts pepper

Pebre:
5 ss olivenolje
21/2 ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket frisk koriander
1 stk hakket sjalottløk
1/2 stk finhakket rød chili
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts salt

Polenta:
5 dl vann
1/2 ts salt
1 dl polenta
50 g smør i terninger
2 ss revet parmesan
1/4 ts pepper


Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.


Fremgangsmåte

1. Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.
2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
3. Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.

Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.

4. Rør sammen alle ingredienser til pebre.
5. Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.

Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.

6. Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.

7. Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert kylling med appelsinsaus.

Marinert kylling med appelsinsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pk. marinert kylling eller ferdig stekte lår/brystfileter

Appelsinsaus:
2 appelsiner
2 dl hønsebuljong/sjy fra kyllingen
2 ss appelsinmarmelade
1 1/2 ts maizena
Stek den marinerte kyllingen etter anvisningen på pakken.



Fremgangsmåte

Skjær skallet av den ene appelsinen i tynne strimler. Skrell appelsinen og grovhakk kjøttet. Skjær den andre appelsinen i skiver. Kok opp appelsinkjøtt, skall, buljong/sjy og appelsinmarmelade. Rør maisenna ut i litt vann. Ha det i sausen og la den tykne. Server kyllingstykkene med sausen, appelsinskiver og grønnsaker. Ris passer til.

Selv om det kanskje høres uvant ut, så passer denne sausen ypperlig til kylling.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinglasert kylling.

Appelsinglasert kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2002
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 kylling, ca 1 kg
2 ss appelsinmarmelade
1 ss Grand Marnier eller annen sitruslikør
(kan sløyfes)

Krydret risfyll:
125 g langkornet ris
3 båter finhakket hvitløk
2 finhakkede løk
4 ss rosiner
2 ts oregano
4 ss pinjekjerner eller grovhakkede
mandler/hasselnøtter
1 kanelstang
4 hele nellik
2 1/2 dl hønsebuljong
salt og pepper
4 laurbærblad
4 kvister frisk timian eller 1 ts tørket
4 ss søt dessertvin eller cider

Saus:
2 dl hvitvin
1 1/2 ss maizena
1/2 dl appelsinmarmelade
2 1/2 dl appelsinjus
2 ts Grand Marnier eller annen sitruslikør



Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken. Fres hvitløk og løk med litt smør i pannen. Bland med ris og de andre ingrediensene. Fyll kyllingen med blandingen. Bind sammen kyllingbena og legg kyllingen i en ildfast form. Hell på 3/4 dl vann. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 1 time. Pensle kyllingen med en blanding av appelsinmarmelade og likør. Stek videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Anrettes på serveringsfat med appelsinskiver og pecannøtter og pyntes med physalis.

Saus:
Rør alle ingrediensene kaldt og kok opp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:436






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.