La deg pirre av maten!


Oppdatertdato: 2020-02-11 Tema: Valentin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals, Kim Holthe, Alf Børjesson


Pirrende mat, lystfremmende eller erotisk mat,- fins det?

Når jeg nevner ordene erotisk mat, tenker man fort på utseende og konsistens. Mange forbinder bananer og agurker med dette, eller jordbær og ferskener, men tilfellet er at det også har noe med innholdet av næringsstoffer i maten, smak, tilberedning bla.

Og mange syns nok at en grandiosa og ett par pils er erotisk. Men det er en del matvarer som uthever seg gjennom historien og forskning som erotiske, og som kan vekke følelser, og som kan virke både pirrende og lystfremkallende. Flere pga utseende, lukt, smak og konsistens, men mange og på innhold av forskjellige næringsstoffer som kan virke lystfremmende og øke viriliteten. Men jeg skal gå gjennom de som jeg har sporet opp, samtidig som jeg legger ved noen oppskriftsforslag til disse.

Når det gjelder mat, så vet vel de fleste at store måltider, blir en ofte trøtt av og da er det ofte ikke så mye igjen av lysten. Prøv gjerne å lage mat som er lett og smakfull, men ikke så mektig. Og ikke lass ned tallerkenen med mat. Hvis dere har sett den reklamen på TV hvor en mann har fikset ett helt kokkelag på kjøkkenet og scorer gode poeng hos kona og venninnene, så ser dere at det ikke er mengden som betyr noe, men ofte hvordan det ser ut på tallerkenen. En annen ide er og å lage mat sammen, det virker garantert og med ett lite glass sprudlevann så går det som en drøm.

Men først ett par generelle tips for matlagingen:

 • Planlegg menyen etter smak, årstid og omgivelser. Eks friske jordbær i jordbærsesongen.
 • Kjøp mat og vin i sammen, og ikke overstyr den andre parten.
 • Lag gjerne maten i sammen på kjøkkenet. Ha gjerne ett glass vin ved siden av.
 • Bruk ett par ekstra kroner på vin. Spør på polet eller sjekk aviser og nett. Det er faktisk veldig forskjell på god og dårlig vin.
 • Vurder å kjøpe inn en flaske musserende, men kjøp en som du vet er god. Men husk at noen ikke kan fordra musserende vin. Men ett råd. Prøv feks en Martini Asti. Billig og god som kos før maten og med lite alkohol. Husk at musserende eller champagne ordner det meste og passer alltid, selv til frokosten!
 • Dekk bordet fint og bruk farger som passer sammen og som passer årstiden. Bruk blomster som er friske. Kvinner liker dette.
 • Hvis maten er fargerik og spesiell, server den på hvite tallerkener. All gourmetmat tar seg bedre ut på hvitt.
 • Lag mat du vet du mestrer. Ingen vits i å tilbringe 4 timer på kjøkkenet og så blir det mislykket.
 • Lek og ha det gøy under matlagingen. Det er ofte stemningen som gjør resultatet.
 • Mat gjerne hverandre under måltidet eller del tallerken
 • Hvis noen av rettene er litt tunge så rett det opp med noe lett. Sorbet til dessert er lett.
 • Men husk at det ofte er tanken bak som gjør det store inntrykket. Det at noen gjør seg flid med ett måltid og til og med bare for deg, er ofte nok til å gjøre det store inntrykket.


Og så selve råvarene som anbefales. Prøv gjerne retter hvor disse råvarene fins i.

Asparges
Har vært kjent i mange år som en grønnsak som setter fart i lystene. Særlig den ferske som er kokt lett i vann og servert med en saus. Perfekt forrett som er enkel å tilberede.

Artisjokk
Her er det gjerne selve artisjokk hjertet som er utsøkt når det er friskt og mørt. Litt sjelden her hos oss, men fins hermetisk.

Kaviar
Kaviar har ett høyt innhold av Zink og det sies å ha bra effekt på menn. Øker produksjon av testosteron. Og så er det den følelsen av å spise det, med alle kornene på tungen. Serveres naturell med evt løk og kjeks.

Østers
Kjent som en sensuell matvare, vel gjerne pga sitt utseende og mykhet. Mange mener at utseendet ligner det kvinnelige kjønnsorgan og samtidig med den myke konsistensen. Inneholder og zink. Rå østers spises med sitron eller en saus.

Fiken
Og pga sitt utseende og søtlige smak, så blir modne fikener oppfattet som erotiske. Det blir sagt at dette var favoritten til Dronning Cleopatra.

Fennikel
Er helt siden oldtiden blitt betraktet som lystfremmende. Brukt i feks en sterk suppe eller frøene ble brukt som afrodisiakum i eldre tider. Også fennikel saft.

Løk/hvitløk
Selv pga lukten, så har løk i årtider blitt betraktet som kjærlighetsmat. Og husk at når begge parter spiser det så smaker og lukter en likt og da er det ikke ubehagelig.

Sjokolade
Har alltid blitt betraktet som afrodisiakum. Er velkjent og da særlig den mørke sjokoladen. Kanskje det er en grunn til at sjokolade blir brukt som gave til den man elsker eller ønsker å elske.

Jordbær
Jordbær sammen med andre friske bær som bringebær, bjørnebær osv, er og kjent for å være lystfremmende. Og så er de lette å kjøpe her i Norge.

Fersken og aprikoser
Kjent i andre strøk av verden som erotiske. Flere andre frukter kan og ha denne virkningen og mest kjent er kiwi, melon og bananer.

Trøfler
Disse er jo uoppnåelige for de fleste, men skulle en komme over disse kan man jo prøve. Lukten er sagt at den skal være pirrende.

Bønner og linser
Kjent på grunn av høyt innhold av zink, B6 og proteiner.

Pasta
Noen mener at pasta har evnen til å høyne serotonin innholdet i kroppen, og det har innvirkning på humøret.

Krydder
Krydder med eksotiske dufter vekker gjerne lyster i mennesker. Prøv med forsiktig krydring av maten, her er det lurt å prøve på forhånd. Det er ikke noe sexy når en gisper etter luft pga for mye chili.

Champagne
Viden kjent for sin effekt på lystene. Mye pga rykte, stemning, pris og boblene som gjør at du blir beruset fortere.

Så noen oppskrifter som det kan være verd å prøve, men med ingen garantier for virkningen.

Asparges med hardkokte egg

Smårett til 2 personer

1/2 bunt friske asparges (eller 1 boks hermetiske)
salt
vann
2 egg
persille
reddiker

Dressing:
litt salt
litt hvit pepper
litt sukker
litt sennep
1 ss sitronsaft
1 ss estragoneddik
4 ss olivenolje

Rens aspargesen og skyll den godt. Skrap stilkene om nødvendig.

La dem renne godt av og bunt dem sammen i 2-3 bunter. Buntene må ikke være for store, da blir de ujevnt kokt.

Sett aspargesen rett opp og ned i en gryte med rikelig vann, som er saltet godt. Kok langsomt opp. Koker aspargesen for voldsomt har de lett for å velte.

Beregn 25 minutters koketid. Prøv om aspargesen er ferdig ved å klemme på stilkene. De skal føles meget møre. La dem renne godt av.

Bruker man hermetiske asparges, skal disse varmes langsomt opp i egen kraft. La dem renne godt av.

Kok eggene 10 minutter, skrell av og avkjøl dem.

Hakk plommer og hviter hver for seg.

Hakk persille og skjær reddikene i skiver.

Rør sammen dressingen.

Legg aspargesen opp på fat. Hell dressingen over. Legg så egg, persille og reddiker i striper over.

Østers Naturell

Til 2 personer.

10-20 østers

2 ss finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts finhakket rød chili
1/2 ts ingefær
2 ss ferskpresset limejuice
1 ts finhakket frisk koriander
5 ss olivenolje

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ingrediensene utenom Østersen er ment for dip.

En annen dip du kan prøve er
2 ss finhakket stangselleri,
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
2 ss sitronkjøtt. Bland og miks det hele og bruk det som "dip" til Østersen.
Østers spises vanligvis rå (levende).

Østers med kaviar

Denne er garantert virksom:)
små vannbakkels eller terteskjell
kaviar
østers
hvit pepper
sitronsaft

Små vannbakkels fylles like før de skal serveres med en skje kaviar. I en fordypning i midten legges en østers, krydret med salt, pepper og saften av frisk sitron.

Serveres på fat med serviett

Dagfinn Hov som er forfatter av kokeboken "Flørt", anbefaler bacalao som en hovedrett. Vær litt forsiktige her siden det er mange som ikke liker dette.

Prøv denne bacalaoen fra Annies Gjestekro på smøla. 4-6 personer, slik at du har rester til dagen etterpå.


Den klassiske norske Bacalao

400 g klippfisk
600 g poteter
2 løk
6 fedd hvitløk
2 chili
1 liten boks paprika
2 små bokser tomater
2 ss tomatpurè

Vann ut klippfisken i to døgn, og skift vann 4 ganger. Ta bort skinn og bein og del fisken i stykker på ca 50 g hver. Skrell potet, chili og løk i skiver. Varm oljen i en vid kasserolle. Fres tomatpurè og løk i oljen. Legg resten av ingrediensene lagvis og bak hele kjelen med lokk i ovn på 150 °C i 3 timer.

Men og slike retter som den under kan virke. Dette er for de avanserte, passer fint med 2 vennepar og god økonomi.

Kalvebrissel med trøfler

1 kalvebrissel
1 pen stor trøffel eller en liten boks
1 liten gåselever eller en liten boks
100 g smør
1 ss hvetemel
salt
pepper
litt eddik
SAUS:
50 g smør
1 1/2 dl buljong
1 ss hvetemel
1 glass madeira
salt
pepper

(Ris de veau aux truffes)

La brisselen ligge ca 1 time i vann som er tilsatt litt eddik. La den deretter ligge noen minutter i kokende vann. Rens den for hinner etc. Klem den tørr. Skjær den i fire pene stykker, som krydres med salt og pepper og stekes gylne på begge sider i litt av smøret.

Skjær gåseleveren i fire stykker, vend dem i mel, salt og pepper og stek dem et par minutter på hver side i smør. Gåseleveren må ikke bli tørrstekt. Den skal være rosa inni, uten å være levret. Gjør trøffelen i stand, skjær den i skiver og vend den noen minutter i smør i stekepannen. Trøfler fra boks eller glass går rett i pannen.

Legg deretter brisselskiver, trøffel- og gåseleverskiver skiftevis i lag i et halvdypt fat. Over dette helles en saus som lages slik:

Smelt 50 g smør i en kasserolle og rør i 1 ss mel. Tilsett buljongen litt etter litt og rør godt om. Tilsett madeiraen når sausen er blitt jevn og nokså tykk, smak til med salt og pepper og la sausen koke på svak varme i 10-15 minutter. Hell den så over den ferdige retten og server med det samme.

Eller denne for 4 personer, del på 2

Kalvemedaljonger på ris

1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
200 g sjampinjonger
1 løk
2 ss olje
salt
pepper
klippet gressløk
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. L vann
1 ts gurkemeie
4 kalvemedaljonger
2 ss olje
salt
pepper
persille til pynt

Rens og strimle rød og grønn paprika. Rens og vask soppen.

Damp paprika og sopp sammen med hakket løk til alt er mørt. Bruk ikke for sterk varme. Smak til med salt og pepper og dryss med gressløk.

Kok risen 12-13 minutter i lettsaltet vann tilsatt gurkemeie.

Hell kokevannet fra og damp risen tørr.

Stek kalvemedaljongene i olje ved middels sterk varme til de er gylne og så vidt gjennomstekt, ca 8 minutter på hver side. Dryss med salt og pepper.

Server risen på varmt fat. Legg en stor skje grønnsaksblanding på hver kalvemedaljong og plasser dem oppå risen.

Karamelliserte fikener med champagne-sabayonne


Denne desserten fikser det meste. Oppskriften er til 4, men bare del i 2.

200 g sukker
1 dl vann
8 friske fiken

Sabayonnesaus:
4 eggeplommer
60 g sukker
1 1/2 dl musserende vin

Smelt sukkeret lysebrunt og ha forsiktig i vannet. Ta kjelen av varmen, hold fikenene i stilken og dypp én og én fiken ned i karamellen. Dypp dem raskt i isvann så karamellen blir hard.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vin. Sett bollen over kokende vann, og visp til sausen er tykk og kremaktig. Server den varm sammen med fiken og krumkaker.

En annen flott dessert. Og til 4 personer. Del på 2.

Marinerte jordbær med ostekrem

250 g rensede jordbær
1 dl vann
1 dl sukker
litt frisk mynte
en skvett Grand Marnier
revet appelsinskall
Ostekrem:
3 dl naturell snøfrisk
skall og saft av 1 appelsin
2-3 ss sukker
8 mandel- eller havreflarn
sjokolade og frisk mynte til pynt

Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. La den bli kald. Mariner jordbærene i avkjølt lake med finsnittet mynte, likør, revet appelsinskall. La dem trekke i laken ca 1 time. Sil marinaden fra.

Skjær noen av bærene i jevne skiver.

Pisk opp naturell kremost godt med sukker, appelsinsaft og revet skall. Avkjøl.

Ha en haug avrente jordbær på hver tallerken. Legg på en flarn og ha krem over. Så en flarn igjen. Pynt rundt kantene med jordbærskiver. Ha sjokolade, mynte og jordbær som pynt.

Og for de enkle, men sunne.

Bad Boys

2 porsjoner.

4 dl blåbæryoghurt
2 dl jordbæriskrem
5 dl bjørnebær, blåbær eller jordbær, frosne

Ha alt i foodprocessor og kjør til en jevn konsistens. Fordel på to glass og server straks.

Her er en ikke så vanskelig dessert til 4, del på 2 evt:

Lett sjokolademousse

100 g mørk sjokolade delt i biter
3 eggehviter
1/2 ts bringebær- eller eplesidereddik
100 g farin
revet skall av 1 appelsin
frisk jordbær eller bringebær til pynt

Legg sjokoladen i en ildfast bolle plassert over en kjele lett kokende vann. Varm sjokoladen i vannbad under omrøring til den smelter.

Ha eggehviter, bringebæreddik og sukker i en ildfast bolle plassert over lett kokende vann. Pisk blandingen, helst med elektrisk håndmikser i 5-8 minutter, til den er stiv.

Ta eggehvitemassen av varmen og vend forsiktig i den smeltede sjokoladen. Pass på at alt blander seg godt. Hell blandingen i 4 dessertskåler. La moussen stå og avkjøles, og sett den deretter i kjøleskapet i minst 2 timer. Pynt med friske jordbær og server.

Enda flere gode ideer til sexy mat under her


AnnonseKamskjell med chili, hvitløk og asparges


Prøv også Kamskjell med chili, hvitløk og asparges.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

12 stk kamskjell
12 stk asparges
sukker
salt

Marinade
1 stk chili, rød
2 fedd hvitløk
1 dl solsikkeolje
0,5 dl vann

Saus
2 dl matfløte
2 ss smør
salt og pepper

Tilbehør
salat


I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.


Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Kok opp vann med litt sukker og salt.
Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.

Marinade
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.
Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Saus
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve. Tilsett matfløte og la den koke litt.
Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.
Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 222,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy


Prøv også Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.04.2013
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Tom Haga

Ingredienser

750 g piggvarfilet
8 stk asparges, hvite
salt og pepper

Potetmos
50 g smør
0,5 bunt gressløk
200 g mandelpotet
1 dl melk
salt og pepper

Soyasmørsaus
5 ss smør, usaltet
1 ss soyasaus
1 ts sjalottløk
1 ts ingefær, frisk
1 fedd hvitløk
2 ss hasselnøttflak
0,5 stk sitron
salt og pepper


Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.


Fremgangsmåte

Skrell og kok asparges i lettsaltet vann til den er mør.
Stek piggvarfilet på en side med klaret smør i stekepanne med høy varme. Ta så pannen til side, legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig.

Potetmos
Kjør smør og gressløk i en food prosessor til en glatt masse.
Lag potetmos av potetene, rør inn gressløksmøret og melk.

Soyasmørsaus
Brun smør og fjern bunnfallet. Varm opp soyasaus og bland den med smøret. Tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk, revet ingefær og hasselnøttflak. Smak til med sitronsaft og revet skall av sitron.
Server den stekte piggvaren med potet-og gressløkkrem, hvite asparges og soya-nøttesmøret.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Jordbærsorbet


Prøv også Jordbærsorbet.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

0,5 ltr. vann
4 ss sukker
2 dl mosede jordbær
saften av 1/2 sitron
1 eggehvite
3 ss sukkerFremgangsmåte

Vann og sukker kokes til en sirupslignende væske. Avkjøles helt. Tilsett mosede jordbær og sitronsaft. Inn i fryseren et par timer. Rør i sorbetmassen av og til. Eggehvite og sukker piskes stiv og røres inn i den halvfrosne sorbetmassen. Fryses så ferdig.

Sorbeten anrettes i egnede glass. Champagne eller hvitvin kan evt. helles over like før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 54,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Østers med ´salsa´.

Østers med ´salsa´


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2002
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

6 - 12 østers pr. person
Lime og koriandersalsa
2 ss finhakket sjalottløk
1/2 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts finhakket rød chili
1/2 ts fiinhakket frisk ingefær
2 ss nypresset limejuice
1 ts finhakket frisk koriander
5 ss olivenolje

Sitron og stangselleri salsa
2 ss finhakket stangselleri
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
2 ss sitronkjøttFremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 264,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Peach Melba.

Peach Melba


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2013
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

8 halve hermetiserte fersken
1/2 l friske jordbær eller bringebær
2 ss melis
1/2 - 1 ss vann
4 store isskjeer god vaniljeis
1 ss ristet mandelspon


Enklere blir det nesten ikke. Og fantastisk godt. Her kan en jo variere med andre frukter, bær og iskrem. Og ristede mandler får en skikkelig god smak


Fremgangsmåte

La de halve fersknene renne godt av. Skyll og rens bærene. La dem tine litt hvis de er dypfryst.

Kjør bærene til en puré i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og vann til pureen har en passe tykk konsistens.

Ha mandlene i en tørr stekepanne og rist dem. Vær forsiktig så de ikke blir brent.

Legg de halve fersknene på asjetter eller i dessertglass. Legg en skje med is ved siden av de halve fersknene.

Hell bærpureen over fersknene og isen og pynt med ristet mandel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 91,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asparges med vaktelegg.

Asparges med vaktelegg


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.06.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Vaktelgården
Bildet er tatt av Vaktelgården

Ingredienser

16vaktelegg
20 g smør
Eddik
24 grønne asparges
1 dl hønsebuljong
1 ss olivenolje
20 g smør

Saus:
Aspargeskraft
1 ss kremfløte
4 vakteleggplommer
40 g trøfler
Litt vårløkFremgangsmåte

Skjær aspargesen i 10 cm lange biter. Varm olivenolje og smør i en gryte og surr aspargesen i 1 minutt. Tilsett buljong og la koke i 10 minuter. Aspargesen skal være litt fast. Ta ut og hold aspargesn varm.

Saus:
Spe kremfløten i aspargeskraften og ta gryten av varmen. Tilsett vaktelplommene og pisk til sausen blir kremet. Vend i trøflene. Sausen må ikke koke mer.

Posjering:
Kok opp vann og tilsett en ss eddik pr liter vann. slå ut eggene og la dem gli forsiktig ned i vannet. Posjeringen varer i to minutter. Ta opp eggene med en hulskje. Anrett aspargesen på tallerkener, legg eggene ved siden av, hell over sausen og dryss litt vårløk over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokolademousse.

Hvit sjokolademousse


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 18.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 eggeplommer
1 dl melis
200 g kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
ørlite salt
4 ss likør evt. jus

Pynt:
1/2 plate sjokolade
1/2 plate sjokoladeFremgangsmåte

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Tilsett sjokolade smeltet i kaffe. Rør forsiktig inn pisket kremfløte og eggehviter som er stivpisket med ørlite salt. Anrett moussen i høye stettglass. Pynt med sjokolade og sigarkjeks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 353,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Her er noen andre aktuelle artiklerLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:271
Info.Produkttester.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.