Mange gode oppskrifter med kyllinglår


Oppdatertdato: 2021-03-26 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals Kilder: matprat.no


Mange foretrekker kyllinglår fremfor kyllingfilet fordi lårene inneholder mer fett, og dermed har en kraftigere smak. Kyllinglår finnes både som naturelle i frysedisken eller ferdig grillet i ferskvaredisken. Anvendelsesmulighetene er mange, og lårene kan serveres både til hverdag og fest. Bare se på alle de gode oppskriftene under!

Kylling tandoori

4 porsjoner

8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

10 stk. hel nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 stk. hel kardemomme
2 stk. løk
4 båt hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
2 ts pepper
1 ½ ts gurkemeie
3 ½ dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:

4 stk. tomat i små terninger
½ stk. finhakket slangeagurk
½ stk. finhakket løk
2 ts finhakket frisk koriander
saften fra 1 stk. lime
½ ts sukker
litt salt

Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.



Kyllinglår med urter


Prøv også Kyllinglår med urter.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper

Potetsalat
600 g poteter
100 g bacon
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater i marinade
200 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 180 °C

Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.

Potetsalat:
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon og del det i biter. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.

Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet kylling med Waldorfsalat


Prøv også Grillet kylling med Waldorfsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Beregn 1 1/2 grillet kylling eller 8 grillede kyllinglår

Waldorfsalat:
1 1/2 dl majones
1 dl lettrømme
4 epler
sitronsaft
1/2 bunt stilkselleri
1 liten boks ananas i ringer
100 g blå druer
litt salt og hvit pepper
1 knivsodd sukker
50 g valnøttkjerner


Fin i sommervarmen. Waldorfsalat kan og brukes som pålegg eller tilbehør til andre retter.


Fremgangsmåte

Del grillet kylling i serveringsstykker. Varm eventuelt kyllingen ved 180 °C i ca. 20 minutter. Anrett kyllingstykkene på fat.

Bland majones og lettrømme til dressingen. Skjær eplene i terninger og vend dem raskt inn i dressingen, slik at de ikke mørkner. Rens og finkutt selleri og del ananas i passe store biter. Smak til salaten med salt, pepper og sukker. Dryss grovhakkede valnøttkjerner over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 168,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Szechuan kylling


Prøv også Szechuan kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

350 g kyllinglår uten skinn og ben
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts maizena rørt ut i vann
1 grønn paprika
4 ss vegetabilsk olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær
1 ss Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus
1 ts Hot bean pasta
1 ss tørr sherry
125 g ristede cashewnøtter
noen dråper sesamolje


Enkel og god kyllingwok.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i 1 cm store terninger. Bland kylling i en bolle med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær paprikaen i biter på størrelse med kyllingterningene.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsettes kyllingterningene. Fres dem under omrøring ca 1 minutt eller til fargen endres. Ta kjøttet opp av woken med hullsleiv og hold det varmt.

Tilsett grønn paprika, bløtlagt rød chili, vårløk og ingefær og fres under omrøring ca. 1 minutt.

Ha kjøttet tilbake i woken sammen med Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus, Hot bean pasta og sherry. Bland godt og la det surre et minutt til. Rør til slutt inn cashewnøtter og sesamolje. Ha det over på et varmt serveringsfat og server omgående.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kyllinglår med urter.

Kyllinglår med urter


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper

Potetsalat
600 g poteter
100 g bacon
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater i marinade
200 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 180 °C

Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.

Potetsalat:
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon og del det i biter. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.

Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår med stekte grønnsaker.

Kyllinglår med stekte grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.09.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

8 grillede kyllinglår

1 paprika
1 rødløk
tynne skiver av potet
1 grønn squash
noen oliven
friske urter



Fremgangsmåte

Legg kyllinglårene i en form og stek dem midt i ovnen ved 180 °C til kyllinglårene er gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter avhengig av størrelsen på kyllinglårene.

Del grønnsakene i passe biter og fres dem raskt i panne til alt er mørt (start med potetene). Tilsett oliven og finhakkete urter rett før servering.

Server med mangochutney ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Szechuan kylling.

Szechuan kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

350 g kyllinglår uten skinn og ben
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts maizena rørt ut i vann
1 grønn paprika
4 ss vegetabilsk olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær
1 ss Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus
1 ts Hot bean pasta
1 ss tørr sherry
125 g ristede cashewnøtter
noen dråper sesamolje


Enkel og god kyllingwok.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i 1 cm store terninger. Bland kylling i en bolle med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær paprikaen i biter på størrelse med kyllingterningene.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsettes kyllingterningene. Fres dem under omrøring ca 1 minutt eller til fargen endres. Ta kjøttet opp av woken med hullsleiv og hold det varmt.

Tilsett grønn paprika, bløtlagt rød chili, vårløk og ingefær og fres under omrøring ca. 1 minutt.

Ha kjøttet tilbake i woken sammen med Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus, Hot bean pasta og sherry. Bland godt og la det surre et minutt til. Rør til slutt inn cashewnøtter og sesamolje. Ha det over på et varmt serveringsfat og server omgående.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår i kokosmelk med karri.

Kyllinglår i kokosmelk med karri


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter


Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!


Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filipino Barbeque Chicken with garlic.

Filipino Barbeque Chicken with garlic


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.07.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

900 gram kyllinglår i biter
1,2 dl tomatketchup
1,2 dl soyasaus
1,2 dl hvit eddik
1,2 dl brunt sukker
1 hel stor hvitløk



Fremgangsmåte

Knus og finhakk hvitløken. Ha gjerne ekstra hvitløk.
Du trenger masse hvitløk!
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

Hell marinaden i en dyp langpanne. Tilsett kylling biter og vend dem i marinaden. Du kan bake kyllingen med en gang eller dekke og mariner den over natten. Når du er klar til å steke kyllingen, forvarm ovnen til 220 C. Stek i 1 time til 1,5 timer. Du kan også grille kyllingen.
Kyllingen skal stekes i marinaden.

Server med ris!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus.

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

4 stk gulrot
1/2 stk kålrot
evt. 1 stk persillerot
1/2 stk sellerirot
1 stk grønn chili
4 stk grillet kyllinglår
2 ss margarin
21/2 dl appelsinjuice
1/2 dl vann
1/2 dl soyasaus
salt og kvernet pepper
ca. 1/4 potte frisk timian eller kruspersille


Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.


Fremgangsmåte

1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.

2. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen på 225 °C i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.

Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.
Bruk en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen eller legg alt over i en ildfast form før kyllinglårene settes inn i stekeovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkansk kyllinggryte.

Marokkansk kyllinggryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4-6 kyllinglår
2 ss olivenolje
et lite stykke kanelstang
1 boks hermetiske tomater
ca 2 dl hønsebuljong
100 g stenfrie svisker
50 g rosiner
1 ss flytende honning
1 ss revet frisk ingefær
1 klype knuste safrantråder
salt og pepper


Kyllingryte med eksotisk smak. Har en nydelig søtsmak som selvfølgelig kan reguleres med mengde svisker, rosiner og honning. Vi brukte ris til.


Fremgangsmåte

Del kyllinglårene i to ved leddet. Varm oljen i en gryte, brun kyllingstykkene i den og tilsett kanel, tomater og buljong. La det trekke i ca. 1/2 time. La svisker, rosiner, honning, ingefær og safran trekke med de siste 10 minuttene. Smak til med salt og pepper. Server gjerne gryteretten med couscous til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk kyllinggryte.

Italiensk kyllinggryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 kyllinglår
1 løk
1-2 båter hvitløk
olivenolje til steking
1 dl tørr hvitvin (evt. litt presset sitron)
2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
1 ts oregano
50 g hermetisk kalkunkinke evt. annen skinke
100 g frisk sjampinjong
10 sorte olivener (steinfrie)
salt og pepper
litt revet parmesan eller annen ost



Fremgangsmåte

Del over kyllinglårene ved leddet og brun dem i en stekepanne. Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt.

Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper og evt. oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt. Server kyllinggryten med pasta eller på norsk manér med kokte poteter. Litt revet ost over er uansett godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 99,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelstekte kyllinglår.

Mandelstekte kyllinglår


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.05.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 dl mandler
1 båt hvitløk
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 kyllinglår
1 egg
smør til steking



Fremgangsmåte

Mal mandlene sammen med hvitløk. Tilsett ingefær, salt og pepper. Vend kyllinglårene i sammenpisket egg og deretter i mandelblandingen. Legg lårene i en ildfast form og hell over litt smeltet smør. Stek i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.

Retten smaker godt med kokte gulrotstrimler og potetmos. Gulrotstrimlene skjærer du med ostehøvel. Da trenger de bare et lite oppkok.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 247,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1193






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.