Det er mye bringebær i år og selv i hagen vår så fylles buskene opp med modne store bær akkurat nå. Vi har måtte vanne en del her pga denne varme og tørre sommeren, men bæren er blitt store og veldig søte her nede i sør. Mange av de ville bringebærne er tørket bort, som jeg har sett når jeg er ute å går. Men så lenge fler og fler dyrker bringebær så er det mye bringebær i salg. Så forsyn dere med disse sunne, dekorative og søte fristelsene.
Is- og bærrulade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2011Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver
Fyll:
1 l vaniljeis
ca.250 g rørte bringebær , evt. Bringebærsyltetøy
Pynt:
250 g bringebær (kan sløyfes)
Fyll en rullekake med vaniljeis som er smakt til med bær eller syltetøy. Lettvint og godt!Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne.
2. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Legg matpapir på rist og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
3. Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.
4. Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Server gjerne med friske bær ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
162,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bringebær clafoutis
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.11.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
300 g ferske bringebær
1,5 dl fløte
1,5 dl melk
4 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
Fremgangsmåte
Smør en paiform eller lav ildfast form.
Lag en røre av alle ingrediensene. Hell røra i formen og fordel bærene over. Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 220 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen og eggemassen har stivnet.
Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.
Tips:
Bringebærene kan byttes ut med f.eks plommer, blåbær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, hell da av så mye av væsken som mulig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bringebærpai 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Mørdeig:
150 g smør
1 dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
3 ½ dl hvetemel
Fyll:
5 dl bringebær
3 ss sukker
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
En absolutt favoritt på dessert- eller kakebordet. Smakfull lun pai med bringebær servert med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200°C.
Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.
Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.
Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.
Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.
Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.
Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.
Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.
Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
330,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Semifreddo med bringebær
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
3 stk egg
60 g sukker
1 krm salt
1 ts vaniljesukker
3 ss sitruslikør
3 dl kremfløte
400 g friske bringebær eller dypfryste
Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk. Isen skal serveres halvfrossen slik at den får en kremet konsistens uten iskrystaller.Fremgangsmåte
Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider rå raskt som mulig.
Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis. Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper. Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv. Vend eggedosis, stivvispet eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.
Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie.
Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.
Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.
Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bondepiker med kesam
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.03.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 dl frokostblanding med frukt (crüsli)
4 dl eplemos
1 kopp vaniljekesam (beger)
2 dl bringebær
1 stk. eple i terninger
Fremgangsmåte
Legg crüsli, eplemos, kesam og bær lagvis i fire glass. Ha eplebitene på toppen og server med en gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
164,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lettvint bringebær-is
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2010Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
300 g frosne bringebær
1 dl melis
3 dl kremfløte
Super-lettvint dessert! Isen lager du i en fei mens gjestene sitter ved bordet. Her har vi brukt bringebær, men om du har andre sorter bær i fryseren, så kan du bruke dem.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en fast is.
Pynt med noen bringebær og server isen med en gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1163