Nå er det tid for bringebær


Oppdatertdato: 2018-07-20 Tema: Sommer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er mye bringebær i år og selv i hagen vår så fylles buskene opp med modne store bær akkurat nå. Vi har måtte vanne en del her pga denne varme og tørre sommeren, men bæren er blitt store og veldig søte her nede i sør. Mange av de ville bringebærne er tørket bort, som jeg har sett når jeg er ute å går. Men så lenge fler og fler dyrker bringebær så er det mye bringebær i salg. Så forsyn dere med disse sunne, dekorative og søte fristelsene.




Is- og bærrulade


Prøv også Is- og bærrulade.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver

Fyll:
1 l vaniljeis
ca.250 g rørte bringebær , evt. Bringebærsyltetøy

Pynt:
250 g bringebær (kan sløyfes)


Fyll en rullekake med vaniljeis som er smakt til med bær eller syltetøy. Lettvint og godt!


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne.
2. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Legg matpapir på rist og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
3. Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.
4. Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Server gjerne med friske bær ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 162,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bringebær clafoutis


Prøv også Bringebær clafoutis.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

300 g ferske bringebær
1,5 dl fløte
1,5 dl melk
4 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel



Fremgangsmåte

Smør en paiform eller lav ildfast form.

Lag en røre av alle ingrediensene. Hell røra i formen og fordel bærene over. Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 220 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen og eggemassen har stivnet.
Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.

Tips:
Bringebærene kan byttes ut med f.eks plommer, blåbær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, hell da av så mye av væsken som mulig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bringebærpai 3


Prøv også Bringebærpai 3.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

Mørdeig:
150 g smør
1 dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
3 ½ dl hvetemel

Fyll:
5 dl bringebær
3 ss sukker
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker


En absolutt favoritt på dessert- eller kakebordet. Smakfull lun pai med bringebær servert med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.
Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.
Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.
Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.
Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.
Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.
Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.
Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.
Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 328,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Semifreddo med bringebær.

Semifreddo med bringebær


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

3 stk egg
60 g sukker
1 krm salt
1 ts vaniljesukker
3 ss sitruslikør
3 dl kremfløte
400 g friske bringebær eller dypfryste


Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk. Isen skal serveres halvfrossen slik at den får en kremet konsistens uten iskrystaller.


Fremgangsmåte

Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider rå raskt som mulig.
Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis. Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper. Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv. Vend eggedosis, stivvispet eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.
Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie.
Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.
Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.
Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvint bringebær-is.

Lettvint bringebær-is


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2010
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

300 g frosne bringebær
1 dl melis
3 dl kremfløte


Super-lettvint dessert! Isen lager du i en fei mens gjestene sitter ved bordet. Her har vi brukt bringebær, men om du har andre sorter bær i fryseren, så kan du bruke dem.


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en fast is.
Pynt med noen bringebær og server isen med en gang.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondepiker med kesam.

Bondepiker med kesam


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.03.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 dl frokostblanding med frukt (crüsli)
4 dl eplemos
1 kopp vaniljekesam (beger)
2 dl bringebær
1 stk. eple i terninger



Fremgangsmåte

Legg crüsli, eplemos, kesam og bær lagvis i fire glass. Ha eplebitene på toppen og server med en gang.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1163






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.