Fotograf:Synøve Dreyer Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk. Isen skal serveres halvfrossen slik at den får en kremet konsistens uten iskrystaller.
Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider rå raskt som mulig.
Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis. Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper. Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv. Vend eggedosis, stivvispet eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.
Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie.
Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.
Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.
Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 27702)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Land:
Italia Innlagt dato:2016-08-21
Oppdatert dato:2016-08-21