Påskekaker som smaker


Oppdatertdato: 2020-04-10 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


I disse dagene før påske kan det ofte være lurt å bake ferdig noen av kakene man tar med på påskeferie. Mange av disse blir ofte bare bedre og saftigere etter noen dager og det kan derfor være en god ide å bake de noen dager før de skal spises. kaker med appelsin, sitron og nøtter hører ofte med til påske, og her er ett lite utvalg av disse gule kakene. Jeg har og i de siste dagene publisert rundt 10-20 nye påskekaker på nettsiden og alle blir nærings og allergenberegnet.
For å søke opp alle påskekakene, klikk på denne:
Alle påskekakene.




Påskekake


Prøv også Påskekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
6 dl kremfløte
4 appelsiner


En kake så enkel at selv jeg kan lage den.
Tips:
Kutt opp 3 appelsiner i terninger litt før og legg de i en bolle. Er de sure tilsett litt sukker. Når du da skal bruke disse, heller du av saften og dynker kaken med den når du har delt den i 2.
Og vi hadde bare 3 dl fløte, men brukte en blanding av vaniljekesam og krem inni + resten av kremen på toppen.
Og kaken er best etter en dag i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til en fyldig eggedosis. Bland inn mel og bakepulver som på forhånd er rørt sammen. Røra helles over i en smurt kakeform. Inn i ovn, 160oC. Stekes ca. 30 min.(Vi brukte ikke varmluft). Avkjøles.
Kaken må deles i to før den kan fylles og pyntes. Fylles med et lag krem og rikelig med appelsinterninger. Pyntes med krem og appelsinskiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saftig appelsinkake


Prøv også Saftig appelsinkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

300 g smør
3 dl sukker
5 stk egg
revet skall av 1 stk appelsin
¾ dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
1 ½ ts bakepulver
6 dl hvetemel

DYNKING AV VARM KAKE:
presset appelsinsaft av 2 stk appelsin

GLASUR:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinjuice eller presset appelsinsaft


Denne appelsinkaken er veldig saftig og har svært god holdbarhet. Vi brukte en rund randform. Passer til kaffekos hele året


Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn ett og ett egg. Rør sammen røren mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften og -skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det inn.

2. Fyll røren i en godt smurt springform, ca. 22 cm i diameter. Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter. Stikk huller i kaken med en pinne. Hell presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.

3. Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.

Tips:
Du kan gjerne fryse kaken, men da må den være uten glasur.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 304,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Appelsinkake 7


Prøv også Appelsinkake 7.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
3 egg
revet skall av 1 appelsin
½ dl saft av appelsin eller appelsinjuice
50 g (1/2 pose) hakket, syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft
revet appelsinskall eller syltet appelsinskall




Randform eller avlang form, 1 ½ liter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter for randform og ca. 50 minutter for avlang form


Fremgangsmåte

En saftig kake med smak av påske og appelsin!

Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg.
Tilsett appelsinsaften/juicen og nesten alt skallet (hold eventuelt igjen litt til pynt). Bland syltet appelsinskall og bakepulver med melet. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn. Smør og strø kakeformen og hell i deigen. Stek kaken, ta den ut av ovnen og la den stå ca. 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.
Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 378,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Påskens nøttekake.

Påskens nøttekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2003
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
200 g koke poteter
150 g haselnøttkjerner
1 ts bakepulver
100 g smør/margarin
2 dl (180g) sukker
revet skall av 1/2 sitron

Pynt:
1 kiwi
hermetiske mandariner
gul- og grønn farget marsipan

Appelsinkrem:
90 g smør
200 g sukker
2 egg
2 eggplommer
revet skall av 1 appelsin
1/2 dl appelsinsaft



Fremgangsmåte

Skill eggene. Mos potetene og finhakk nøttene. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett en eggplomme om gangen. Rør inn poteter, nøtter og sitronskall. Vend forsiktig inn stivpisket egghvite. Stek kaken ved 175 °C i ca. 45 minutter.

Bland alle ingrediensene til kremen og la den tykne over svak varme. Den må ikke koke. Hell kremen over kaken og pynt med kiwi, mandariner, marsipanegg og blader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 330,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskekake med safran og ananassalsa.

Påskekake med safran og ananassalsa


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.11.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

200 g smør eller margarin
3 dl Råsukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
1 dl melk
1/2 g safran
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Ananassalsa
1 ananas
3 pasjonsfrukter
2 dl lettrømme
3 ss Brun Farin
1 krm karri


Smør og strø en form. Sett ovnen på 175°.


Fremgangsmåte

Rør matfett, vaniljesukker og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, under omrøring.

Bland bakepulver, safran og mel og rør dette inn i røren vekselvis med melken. Hell røren i formen og stek den i nedre del av ovnen i ca. 1 time.

Ananassalsa
Skrell ananasen og skjær den i terninger. Del pasjonsfruktene og skrap ut fruktkjøttet. Legg frukten i en skål. Tilsett rømmen. Bland i farin og karri.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskekake med mandarinpannacotta.

Påskekake med mandarinpannacotta


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.02.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

300 g knuste fullkornskjeks
50 g hakkede mandler
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ss vaniljesukker
125 g smeltet smør eller margarin
75 g sjokolade av god kvalitet, hvit, lys eller mørk

Fyll
2 bokser mandarinbåter (á 312 g)
3 dl kremfløte
2 dl melk
1 dl Dansukker Sukker
5 gelatinark


Kake med pannacotta på toppen. Spesielt men tar seg godt ut er nydelig. Her er muligheter for å pynte fint.


Fremgangsmåte

Bland kjekssmuler, mandler og begge sukkertypene i en bolle. Tilsett matfettet, og rør godt. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 24 cm i diameter. Settes i kjøleskap.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn på svak varme eller i vannbad. Pensle sjokoladen over kakebunnen.
Hell laken av mandarinene. Legg til side en fjerdedel av båtene til pynt, resten fordeles på bunnen. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann.

Bland fløte, melk og sukker i en kasserolle, kok opp og la koke i 1 minutt. Tilsett de bløtlagte gelatinarkene. Avkjøl blandingen litt før den helles over mandarinene. Settes i kjøleskap for å stivne. Pynt med mandarinbåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 270,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskerullekake.

Påskerullekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.02.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

5 eggehviter
3 dl Dansukker Sukker
3 dl mandelmel
2 ss potetmel
2 ss vaniljesukker
25 g mandelspon

Fyll
200 g hvit sjokolade
2 dl kremfløte
Revet skall av en økologisk sitron

Pynt
1 ½–2 dl kremfløte
Ananasbiter
Sitronmelisse


Rullekake også til påske, nydelig.


Fremgangsmåte

Begynn med fyllet. Kok opp fløten. Bryt sjokoladen i små biter, ha bitene i den varme fløten og rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles i kjøleskap. Når blandingen er kald, tilsettes sitronskallet. Visp blandingen til en stiv krem.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper.
Bland resten av ingrediensene, og vend inn i eggehviterøren. Hell røren i en langpanne, 30 x 40 cm, med smurt bakepapir. Strø på mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Hvelv kaken over på et bakepapir, og la den avkjøles.
Fordel fyllet over kaken, og rull den sammen. Skjær kaken i biter, og pynt med vispet krem, ananas og sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 344,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3121






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.