Potetsalater til grillmåltid



Oppdatertdato: 2019-07-24 Tema: Poteter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Potetsalat hører for mange til grillmaten, og vi er ikke noe unntak. Men det som skjer er ofte at man kjøper ferdig potetsalat og gjerne slenger hele boksen på bordet ved siden av det andre. Men akkurat nå er det kommet masse gode nye poteter på markedet og de er ypperlige til å lage en god hjemmelagd salat av. Har du poteter, litt løk, eple og enten rømme eller oljedressing så kan du lage en av mange virkelig gode potetsalater jeg har på nettsidene. Og flere av disse er og populære hos dere lesere. Jeg har og flere salater som er relatert til land. Lykke til:



Pikant potetsalat


Prøv også Pikant potetsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg nypoteter
4 vårløk eller 1 purre
100 g jarlsbergost i terninger
4 ts bord sennep
1 1/2 dl olivenolje
4 ss god eddik (balsamico)
1/2 ts salt
pepper fra kvern
frisk basilikum
1 kurv friske jordbær
20 svarte oliven (uten steiner)


En kombinasjon som passer bra, selv om blandingen av oliven, jordbær og poteter høres rart ut.
Kan spises som en liten smårett eller som tilbehør.


Fremgangsmåte

Vask potetene godt. Kok dem så vidt møre (15 – 20 min). La dem bli lunkne og skjær dem i biter. Skjær osten (som skal være temperert) i terninger. Vask vårløk og skjær i tynne skiver/ringer.
Bland sammen dressingen og slå den over poteter, vårløk og ost. Vend sammen med lett hånd. Rens jordbær og del i to. Fordeles over salaten sammen med olivener. Pynt med basilikumblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gresk potetsalat (Patatosalata)


Prøv også Gresk potetsalat (Patatosalata).

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Arild Svensgams hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kilo poteter
1 dl olivenolje
1 stor løk
Saften av 1 sitron
Finhakket persille
Salt
Pepper


Enkel salat hvor vi brukte nypoteter. Ikke spar på olivenolja og bruk en som er god. Og smak godt til med salt og pepper. Smårett, forrett eller tilbehør


Fremgangsmåte

Kok potetene med skallet på. Skrell og skjær potetene i skiver og legg disse i en skål. Bland oljen, sitronsaften, persillen, saltet og pepperen sammen med løken som er skåret i skiver. Hell blandingen over potetene, bland godt og server.
Egner seg ypperlig som forrett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Potetsalat 6


Prøv også Potetsalat 6.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Stranda spekemat
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6 poteter
1/4 løk
1/2 sylteagurk
1/2 Grønt eple
Litt vårløk eller gressløk

Dressing:
2 dl. creme fraiche
1 dl. majones
1 ss. sennep
bittelitt karri
salt og pepper


Her er potetsalaten fra Stranda spekemat. Vi lagde den og klager ikke på smaken. Vi hadde rødt eple istedenfor grønt, men ellers samme oppskrift. Her kan man justere mye smak med sennepen, og evt bruke en sterkere versjon. Og syltegaurksaft er fint oppi


Fremgangsmåte

Alle har vel sin egen oppskrift på potetsalat. Her kommer vår. Vårt beste tips for å få en god potetsalat er å lage salaten på nykokte, lunkne poteter. Da smaker den best.

Slik gjør du det:
Kok potetene, avkjøl dem litt og del dem i terninger. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene. Ha i potetene, løken og sylteagurken. Bland sammen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Tyrkisk potetsalat.

Tyrkisk potetsalat


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g poteter
en god håndfull persille
2 tomater
5-6 vårløk
1 sitron
½ dl. Solsikkeolje
1 ts. sterk paprika
3-4 egg
salt


Enkel salat hvor smaken justeres med paprika/cayenne. Grei måte å bruke gamle poteter. Vi brukte og litt reddik på toppen, setter litt spiss på denne salaten. Og vi hadde ikke tyrkisk flatbrød.


Fremgangsmåte

Kok poteter i lettsaltet vann. Kok eggene. Skjær tomat og egg i båter, vårløk i 1 cm lange stykker, og hakk persillen. Bland olje og saft av en sitron i en skål. Tilsett salt og paprika og vend resten i. Potetene skal helst være lune. Smak til om det skal mere olje, salt eller sitron i.

Server med tyrkiske flatbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også God potetsalat.

God potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kg faste poteter
4 ss majones
2 dl creme fraiche
2 ss melk
1 ts lys sennep
1 mellomstor løk
1 bunt purre
1½ ts salt
1/4 ts hvit pepper
1 kopp fine erter
2 små tomater
2 ss klippet karse


En enkel og god potetsalat. Vi pyntet ikke da vi brukte den med en gang til pølser hjemme. Og creme fraiche kan erstattes med rømme.


Fremgangsmåte

Skyll potetene og legg dem i en gryte med vann, som akkurat dekker. Kok opp, skru ned for varmen og legg lokk på. Kok til potetene er møre - prøv med en liten spiss kniv.
Hell det kokende vann fra og skyll potetene med kaldt vann.

Skrell skrelllen av og legg potetene i en skål, som settes kaldt og tildekket.
Rør majones sammen med creme fraiche, melk og sennep. Skrell løken, hakk det fint og rør det i dressingen med klippet purre.

Hvis du bruker friske erter skal de bare renses. frosne erter skal ikke tines opp, de røres direkte i dressingen. Smak til med salt og pepper.
Skjær de kalde poteter i skiver og vend dem i dressingen. La salaten stå kjølig og tildekket en halv times tid, så potetene får smak av dressingen.

Fyll salaten i en stor boks med lokk og pynt den med små tomatsnitter og frisk karse.

Potetsalaten er god til skogtursmat som pølser, små kjøttboller og stekte kyllinglår.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårlig potetsalat.

Vårlig potetsalat


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 03.06.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1,2 kg nypoteter
2 pk asparges
2 bnt vårløk
15 sorte oliven
3 ss finhakket bladpersille
15 kapers med stilk

Dressing:
2 ss Dijonsennep
2 ss hvitvinseddik
3 dl olivenolje
2 ts sukker
2 båter presset hvitløk
nykvernet pepper



Fremgangsmåte

Kok potetene møre. Avkjøl før de kuttes i passe biter. Kok asparges i 3-4 min, avkjøl i kaldt vann. Bland potetene med asparges, vårløk i biter, bladpersille, kapers og sorte oliven.

Rør sammen sennep, sukker og eddik. Pisk inn oljen litt etter litt. Smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over potetsalaten, og vend forsiktig om slik at dressingen fordeles jevnt i salaten. Dryss over maldonsalt og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 155,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetsalat med egg 2.

Potetsalat med egg 2


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 23.12.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

10 stk kokefaste potet
1 stk liten purre
100 g sylteagurk i skiver
1 stk gulrot
2 stk hardkokte egg
ca 2 dl kesam original, 8 %
ca 3 dl lettrømme eller lett crème fraîche


Det er alltid godt med en potetsalat til grillmaten eller på koldtbordet. Prøv denne med egg og gulrot.


Fremgangsmåte

Skrell og kok potetene og avkjøl disse. Kutt potetene i små terninger. Skyll purren og finsnitt den. Finhakk sylteagurk og skrell guleroten og riv den på rivjern. Kutt opp de avkjølte hardkokte eggene.
Ha det hele i en stor bolle og tilsett kesam og lettrømme/ lett crème fraîche.
Bland at sammen og smak til med nykvernet salt og pepper. Pynt med litt hakket gressløk eller persille

En porsjon er ca 189 g

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetsalat med sukkererter og reddik.

Potetsalat med sukkererter og reddik


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

6 stk potet
1 pk sukkererter
1 stk rødløk
1 bunt reddik
2 stk eple
10 stk sorte oliven
hakket frisk dill etter smak
hakket frisk koriander etter smak

Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss pesto
smak til med pepper


Potetsalater finnes i hundrevis av varianter. Her en med sukkererter, rødløk, reddiker og epler. Smaken fra dill og koriander setter prikken over i'en.


Fremgangsmåte

Kok potetene i vann til de er møre. Avkjøl.
Skrell og del potetene i biter.
Del sukkererter i minre biter.
Skjær løk og reddiker i tynne skiver.
Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i terninger.
Grovhakk dill og koriander.
Bland alle ingrediensene sammen i en salatbolle.
Pisk sammen ingrediensene til dressingen og smak til med pepper.
Bland dressingen forsiktig i salaten eller server den ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetsalat med aspargesbønner og egg.

Potetsalat med aspargesbønner og egg


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

600 g nypotet
200 g aspargesbønner
150 g sukkererter
1 stk avokado
200 g hjertesalat - eller annen salat
½ bunt reddik
400 g varmrøkt laks
6 stk egg

Sennepsdressing:
5 ss lett crème fraîche
1 ss dijonsennep
4 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
2 ss hakkede friske urter - bruk det du liker
salt og pepper


Alt-i-ett-salat som du bare kan servere litt godt brød til. Her er det mye godt; nypoteter, bønner, sukkererter, avokado og reddiker. Og en nydelig dressing som virkelig setter prikken over i'en.


Fremgangsmåte

Lag dressingen først ved å blande alle ingrediensene i en bolle og la den stå og trekke i kjøleskapet mens salaten lages.
Skrubb potetene og kok dem knapt møre.
Kok bønnene knapt møre i lettsaltet vann.
Del avokadoen i litt store biter, sukkerertene på langs, reddikene i skiver og riv salaten i mindre biter.
Kok eggene i 8 minutter.
Anrett alle grønnsakene på et serveringsfat.
Riv fisken i biter og del eggene i to og legg det på salaten.
Drypp dressingen over like før servering eller ha den i en bolle for seg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetsalat med cherrytomater.

Potetsalat med cherrytomater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Hot Chokolate Media

Ingredienser

½ kg små potet
1 bunt vårløk
10 stk rød cherrytomat
10 stk gul cherrytomat
1 dl olivenolje
½ stk finhakket rød chili
2 båt hvitløk - finhakket
100 g soltørkede tomater i olje
1 dl hakket frisk basilikum
1 ss flaksalt
½ ts grovkvernet pepper


En potetsalat som bruker både gulr og røde cherrytomater samt tørkede tomater i seg. Kjempegod og passende som tilbehør eller faktisk som egen rett. Den bruke en oljedressing som ikke inneholder rømme, majones ol.


Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og avkjøl.
Del potetene i litt store biter/skiver.
Finhakk chili.
Grovhakk soltørkede tomater, og bland sammen alle ingrediensene i oljen sammen med finhakket vårløk.
Vend inn potetskivene/bitene og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk potetsalat.

Asiatisk potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2005
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kokte poteter
1 purre
1 bt reddik
1 gul paprika
1 rød chili
1 bt gressløk
3 ss olivenolje
1 ss eddik
1/2 ss lime
1 1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1/2 ts kajennepepper


Potetsalat er alltid populært. Det har etterhvert kommet mange varianter. Her får du en variant som er inspirert fra Asia, smakssatt med blant annet chili, limesaft og kajennepepper. Passer til det meste av stekt og grillet kjøtt.


Fremgangsmåte

1. Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.

2. Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og kajennepepper og bland i.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fransk potetsalat 5.

Fransk potetsalat 5


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

700 g potet
1 stk rødløk
2 ss sennep
1 dl hvitvinseddik
3 dl solsikkeolje
4 ss estragon, frisk
salt og pepper


En fransk potetsalat er et smakfullt innslag når du skal grille. Den trenger ikke mange ingredienser, og kan serveres nylaget. Det enkle er ofte det beste.


Fremgangsmåte

Kok potet, skrell og skjær i skiver.
Finhakk rødløk.
Rør sammen sennep og hvitvinseddik i en bolle, og pisk inn solsikkeolje, litt om gangen. Smak til med salt og pepper.
Ha potet og rødløk i dressingen og rør godt sammen.
Rør inn hakket estragon, og smak til med salt og pepper.
Potetsalaten holder seg i kjøleskap i 1-2 dager.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet potetsalat med fetaost.

Grillet potetsalat med fetaost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

800 g nypotet - kokte og avkjølte
1 stk rødløk
2 ss olivenolje
250 g rød cherrytomat
2 dl grønne oliven
salt og pepper
150 g fetaost
3 stilk frisk rosmarin


Utnytt varmen på grillen og tilbered potetene og grønnsakene også. Dette er en nydelig potetsalat med tomater, rødløk, oliven og noen kvister rosmarin som passer perfekt til grillmiddagen.


Fremgangsmåte

Skrubb og kok nypotete knapt møre. Avkjøl dem. Bruk helst små nypoteter i denne retten.
Skjær løken i båter.
Legg poteter og løkbåter i en dobbel aluminiumsfolie med kanter.
Skjær et kryss i tomatene og legg dem over sammen med oliven.
Drypp over 2 ss olivenolje og dryss på salt og pepper.
Skjær osten i små terninger og legg dem over grønnsakene sammen med kvister av frisk rosmarin.
Grill pakken i ca. 15 minutter til alt er mørt og gjennomvarmt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3232







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.