Raske og enkle oppskrifter når du må være i karantene


Oppdatertdato: 2020-03-16 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Ett nytt begrep i disse virustider, karantenemat! Om du har begrenset med fersk mat og kunne trenge en opprydding i skuffen med Toro sine poser, har jeg her satt sammen en del forslag som alle innebærer bruk av Toro sine produkter. Flere av disse er populære og har ligget på nettsiden i flere år. Men felles for disse er at de er ganske enkle og bruker råvarer som vi ofte har i skap, kjøleskap eller fryseren. Lykke til



Thaigryte med kokosvri


Prøv også Thaigryte med kokosvri.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pose TORO Thai Kyllinggryte
2 dl fløte
4 dl kokosmelk(1 boks)
350-400 g strimlet kylling- eller svinekjøtt.
2-3 ss brunt sukker
50 g grovhakkede cashewnøtter
1-2 stk.vårløk i ringer



Rask og enkel gryterett. Toro sine posegryter kan være greie som utgangspunkt for gryteretter. Her brukte vi brokkoli ved siden av, kanskje ikke passende men det var for hånden.


Fremgangsmåte

1.Stek kjøttet i en stekepanne i litt margarin/olje
2.Tilsett brunt sukker og cashewnøtter og la dette karamellisere.
3.Tøm posens innhold over og rør inn kokosmelk og fløte.
4.Kok opp under omrøring og la det småkoke i 5 minutter.
5.Mot slutten av koketiden tilsettes vårløken.
Serveres med kokte nudler eller ris. Og kanskje brokkoli som vi gjorde.
Dryss over fersk koriander.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 174,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Eksotisk kyllinggryte med reker


Prøv også Eksotisk kyllinggryte med reker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.05.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Toro

Ingredienser

1 pose Toro Bali Kyllinggryte
350-400 g kyllingfilet
3 dl kokosmelk
1 dl erter
1 dl reker
mandarinbåter/lime
hakkede mandler
frisk koriander

ris



Fremgangsmåte

Toro Bali kyllinggryte er en orientalskinspirert gryte som kan tilsettes alle typer hvitt kjøtt, gjerne filet av kylling. Her har vi brukt kylling og reker. Med kokosmelk og erter i tillegg blir den ekstra fyldig og god.

Kylling skjæres i strimler og stekes til de har en gyllen fin stekeskorpe. Tilbered gryten etter bruksanvisningen, tilsett kyllingstrimlene. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett 1 dl erter og 1 dl reker og la det hele trekke 1-2 minutter før servering.

Anrett gryten på fat og pynt med mandarinbåter/lime, hakkede mandler og eventuelt korianderblader. Serveres med ris og gjerne en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Tomatsuppe med fiskeboller


Prøv også Tomatsuppe med fiskeboller.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.08.2015
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pose Toro Tomatsuppe
300 g eller 1/2 boks fiskeboller eller hjemmelagde fiskeboller(se lenger nede)
3 kokte poteter i terninger
litt revet ost

Hjemmelagde fiskeboller:



Istedenfor å bruke ferdige fiskeboler, kan man lage de selv som vi gjorde. Her og en spesiell variant med hermetisk tunfisk
Næringsinnholdet her er beregnet med hjemmelagde boller, men send den til tallerken om du ønsker å forandre.


Fremgangsmåte

Fiskeboller:
Finhakk løken. Bland med det andre og rør sammen godt. Form boller og stek dem i olje i stekepannen til de er brune.

Suppen:
1.Tilbered suppen som anvist på posen
2.Tilsett fiskeboller og poteter mot slutten av koketiden
3.Server med revet ost

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Livs lettvinte pølsegryte.

Livs lettvinte pølsegryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

6 gulrøtter
2 løk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 purre
100 g sellerirot
1 ss olje
500 røkt kjøttpølse (3% fett)
2 bokser grovhakkede tomater (gjerne med hvitløk)


Pølseretter er alltid populært, det gjelder bare å variere og kombinere.Med purre og løk får retten en frisk og god smak.


Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i strimler. Brun dem i litt olje i stekepannen. Tilsett pølser i terninger og de grovhakkede tomatene. La det hele småputre ca 5 minutter. Krydre etter behag, varier mellom provencalsk og italiensk krydder. Server med kokt pasta og grønne salatblader og agurk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 60,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk kyllinggryte.

Amerikansk kyllinggryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

1 grillet kylling
1 løk
250 g sjampinjonger
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 hønsebuljongterning
1 1/2 ts tørket estragon
3 dl vann
1-2 dl kremfløte
salt
nykvernet pepper
1 ss tomatpuré eller sterk chilisaus


En god kyllinggryte som passer for gode venner en kveld. Server gjerne med ris, men det passer og med feks baguetter. Næringsinnhold regnet ut med ris.


Fremgangsmåte

Ben ut kyllingen og del den opp i mindre stykker. Fjern skinnet om du ønsker det.

Hakk løken, del sjampinjongene i fire og finstrimle paprikaen. Fres løken lett i en stor stekepanne. Rør inn sjampinjongene og paprikaen, strø melet over og fres alt litt til.

Strø smuldret buljongterning og estragon over, og spe med vann og fløte under omrøring. Ha i kyllingbitene. Gi alt et oppkok og la koke i et par minutter.

Smak til med salt, pepper og tomatpuré eller sterk chilisaus.
Godt sammen med ris og rundstykker eller annet brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyldig Blomkålsuppe.

Fyldig Blomkålsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2004
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pose TORO Kremet Blomkålsuppe
200 g blomkålbuketter
300 g kjøttboller
2 ss finhakket persille
1 dl fløte



Fremgangsmåte

1.Tilbered suppen som anvist på posen og la blomkålbukettene koke med.
2.Mot slutten av koketiden tilsettes kjøttboller og fløte
3.Serveres med et persilledryss og varmt brød

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter med penne og aspargesbønner.

Nakkekoteletter med penne og aspargesbønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 store nakkekoteletter
2 ss margarin for steking
1 dash salt og pepper

Tilbehør
1 pakke med ferdig rødkål
300 gr frosne aspargesbønner

Saus
1 pakke Toro peppersaus tilberedt

Pasta
4 porsjoner tørr pennepasta
100 gr reven jarlsbergost
1 ts salt
1 ss meierismør


En ganske rask og enkel kotelettmiddag. Sammen med penne pasta blir dette godt og raskt å lage. Litt ost på pastaen og med bønner som det grønne alibiet er dette en grei hverdagsmiddag
Jeg måtte bare legge til min favoritt rødkål, men dette er frivillig.


Fremgangsmåte

Pasta:
Ha nok vann + salt og smør i en gryte. Kok opp og ha i pasta. Kok til den er al dente, 6-8 min. Hell av vannet og rør inn osten + evt litt pepper.

Koteletter
Jeg pleier først å kutte vekk bein på nakkekoteletter, men pass på om disse er maskinelt kuttet, da er det ofte beinslinter som kan være skikkelig skarpe.
Brun litt margarin i stekepanna. Og brun kotelettene på begge sider. Skru ned varmen, krydre og la de surre til de er gjennomstekt.

Tilbehør.
Varn opp rødkål og aspargesbønner. Bønner med litt salt i vannet.

Saus.
Lages etter anvisning på posen.

Server og god middag!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 166,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksekarbonader på kålseng med bearnaisesaus.

Laksekarbonader på kålseng med bearnaisesaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ts salt
2 ts sennep
2 ss dill
0,5 stk purre
olje

200 gr brokkoli 200 gr nykål 3 ss meierismør 1 ts salt 5 dl vann

Bearnaisesaus 1 pose toro bearnaisesaus


Det er mange enkle kombinasjoner med laks man kan lage. Her har vi lagd raske karbonader og servert på smørdampet kålblanding og med Toro bearnaisesaus over.
Blir 4 store karbonader


Fremgangsmåte

Skjær laks i mindre biter.
Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen og bland dette inn i farsen. Form karbonader og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Sett over 5 dl vann med smør og salt. La koke opp og ha i kålen i biter, brokkoli i små buketter eller for eksempel små blomkålbuketter.
La dette småkoke til kålen begynner å bli mør. Ta vekk fra varmen og la stå til servering. Hell av vannet før servering.

Saus.
Lag saus etter anvisning på posen.

Server evt med kokte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 172,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kylling med poteter.

Stekt kylling med poteter


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 kyllingbryst ferdig stekte
1 pose Toro kyllingsaus
400 gr kokte poteter i terninger
2 porsjoner blandet salat

1 dash salt og pepper
Litt timian
1 ss smør til steking


En enkel rett som man kan bruke restene i kjøleskapet på. Vi hadde kyllingbryst liggende + masse ferdigkokte poteter. Og skal en væe rask med sausen så bruk en toro saus. Når en lager den så har en bare i litt ekstra kydder, fløte og smør. Evt annet snadder. Jeg ser ikke noe galt i det.


Fremgangsmåte

Kutt de ferdig kokte potetene i terninger. Varm smør i stekepanna og ha i potetene. Stek de gyllenbrune og dryss med salt, pepper og litt timian.
Varm kyllingfiletene i en annen stekepanne eller for eksempel 5-10 minutter i stekeovn på ett bakepapir ved 180 grader
Lag saus etter anvisning på posen
Bland en salat eller bruk ferdigkjøpt.
Server!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepanne med kremet sitronsaus.

Laksepanne med kremet sitronsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

600 gr laks i passende biter på ca 150 gr
125 gr sjampinjong
1 stk pose toro miks for laksepanne
4,5 dl vann
2 dl fløte
100 gr cherrytomater delt i 2

4 porsjoner makaroni

1 sitron i skiver til pynt
1 stilk vårløk i strimler


Her har vi rett og slett bare lagd denne etter toros sin oppskrift på denne miksen de selger. Faktisk veldig godt og ganske enkelt.


Fremgangsmåte

Lag sausen først:
Stek sjampinjong skåret i skiver i en stor og dyp stekepanne (ca. 28 cm).
Bland inn posens innhold, vann og fløte. Kok opp under omrøring.

Legg på laksen i stykker og la det småkoke under lokk i ca 12 minutter

Kok samtidig makaroni etter anvisning på pakken.

Anrett på tallerken med makaroni, laks og saus, halve tomater, strimlet vårløk og sitronskiver

Ang laksen. Vi har ofte tilgang på villlaks siden vi har fiskere i familien og lakseelv like nedenfor der vi bor. Villaks og oppdrettslaks kan egentlig ikke sammenliknes da smaken er forskjellig og villaks er bare så mye bedre. Den koster mer men er verd det. Noe av den billige frosne laksen du få i frysedisken er ikke verd pengene, og smaker bare kvalmt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 162,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chop suey med svinekjøtt.

Chop suey med svinekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g grytekjøtt av svin (bog, skinke)
1 ss olje
1 løk
2 gulrøtter
1 purre
1/2 sellerirot
4 dl buljong (vann + buljongterning)
2 ss soyasaus
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss maizena mel


En av mange variasjoner med svinekjøtt i wok. Juster grønnsaker etter hva man har og hvilken smak man ønsker.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i avlange, litt tynne strimler. Skjær løk og purre i ringer og sellerirot og gulrot i tynne strimler. Brun kjøttet raskt i varm panne, tilsett løk, buljong, soyasaus, salt og pepper.
Kok opp og la det trekke ved lavere varme til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett grønnsakene og stek dem raskt. Jevn retten med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Varm opp og la trekke i 2-3 min. til grønnsakene er såvidt møre. Smak til med salt og pepper.

Server med ris eller pasta.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 68,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Toro tomatpølsegryte.

Toro tomatpølsegryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.04.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pose Toro Tomatpølsegryte
2-400 g pølserester
Krydderurter(feks basilikum, oregano ol)
4 porsjoner ris(følg oppskrift på pakken)



Fremgangsmåte

Dette er en god og enkel rett som passer til pølserester som blir liggende.
Bare følg oppskriften på posen og dryss over noen friske urter på den ferdige retten. Gryten er mild og god. For sterkere smak så kan du finhakke en chili oppi gryten. Husk at jo lenger den koker med jo sterkere blir den. Blir det for sterkt, bruk litt rømme eller fløte.

God apetitt!!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 264,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3269




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.