Rester av lammekjøtt fra påske. her er enkle retter du kan bruke de til.


Oppdatertdato: 2022-04-20 Tema: Restemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå som påska er over, er det nok flere som har rester av lam i kjøleskapet, eller med seg fra påskeferien. Lammekjøtt kan jo brukes på andre måter enn lammelår og det er ingen grunn til å gjemme kjøttet i fryseren eller lokke de firbente med dette. Om en kutter og skraper av restene på lammelåret, kutter opp resten av lammesteika, eller renser de resterende kotelettene godt, vil en ha ett godt utgangspunkt for flere hverdagsmiddager fremover.
Se under her for flere forslag som alle er næringsberegnet og allergenberegnet. Og husk at det ikke er noen allergener i lammekjøtt.

Og husk om oppskriften sier rått kjøtt og du har ferdig stekt kjøtt, er det bare å gå videre i oppskriften slik at kjøttet varmes opp.


Annonse



Lammesmørbrød dagen derpå


Prøv også Lammesmørbrød dagen derpå.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.04.2014
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 skive grovt brød
½ ss smør
1 blad rød lollo salat
1 blad hodesalat
2 skive lammestek
2 stk hermetisk fersken
1 skive blåmuggost


Har du rester av lammestek fra i går kan du lage deg et lammesmørbrød som svinger! Bare tenk deg kombinasjonen av blåmuggost og søt fersken til det smakfulle kjøttet. Nam!


Fremgangsmåte

1. Smør brødskiven med smør.

2. Legg på salat, skiver med lammestek, ferskenbiter og blåmuggost. Pynt med det du måtte ha i kjøleskapet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Lammestek i wrap


Prøv også Lammestek i wrap.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Arla Foods
Bildet er tatt av Arla Foods

Ingredienser

2 sjalottløk
1 dl bladpersille
1 dl mynteblader
1 ss rosmarin
1 fedd hvitløk
1 ss cumin
500 gram lammekjøtt
4 tortilla
salat

MYNTEPESTO
2 dl mynteblader
2 ss pinjekjerner
1 rød chili
2 dl olivenolje
150 g Apetina® Cooking Cheese Cubes in Oil
salt og pepper


Lammestek kan tilberedes på mange ulike måter - hva med lammestek i wraps? Det er både enkelt og velsmakende! I denne oppskriften har vi satt sammen lammestek, wraps og myntepesto. Fyll wraps med lammestek og grønnsaker, og til slutt heller du over myntepesto som passer utmerket til kjøttet.


Fremgangsmåte

- Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til myntepestoen, og la det avkjøle i kjøleskapet.
- Stek løk og hvitløk
- Kutt lammekjøttet i strimler og krydre kjøttet etter behov.
- Bland i de friske urtene.
- Varm tortillalefsene på 200 grader i ca fem minutter.
- Fordel til slutt grønn salat, kjøtt og dressing over.
Og slik har du enkelt laget lammestek i wrap! Vel bekomme!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 330,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Indisk lammegryte


Prøv også Indisk lammegryte.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2002
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

400 g lammekjøtt, uten ben, fra stek eller bog
1 løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk karrypasta
1 boks hakkede tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse


En gryte som er rask å lage samt virkelig smaker indisk. Vi brukte indisk karrypasta fra Masalamagic og det var mer enn nok med 2 ss, så pass på. Blir det for sterkt så ha litt yoghurt eller rømme ved siden av. Denne kan og lages med annet kjøtt, og vi tok litt foskjellige rester fra fryseren.


Fremgangsmåte

1.Del lammekjøttet i terninger, og hakk løken. Ha dette i en varm stekepanne med olje, og tilsett karrypastaen når løken er blitt gyllen.

2.Hell på tomatene, og la gryta trekke i 10-15 minutter.

3.Tilsett sukker og kokosmasse. Klipp gjerne litt frisk koriander over. Server sammen med ris og en salat.

Karrypasta kjøpes på glass og er en perfekt smakssetter til en mengde middager. Den består av de mest særegne krydderne fra østen: hvitløk, ingefær, kummin, chili og gurkemeie.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte auberginer (Muskakas).

Fylte auberginer (Muskakas)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.06.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser


2 store auberginer
FYLL:
300 g kjøttdeig av okse eller lam
1 stor løk
3 tomater
1/2 dl olivenolje
TIL GRATINERING:
1 ss smør
3 ss reven parmesan
1/2 ts oregano
salt
pepper
smør eller olivenolje til formen


Virkelig god måte å tilberede auberginer på.


Fremgangsmåte

Fjern stilken på auberginene og del dem en gang på langs, og ta bort kjerner hvis det finnes noen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med litt olje og la dem stå 7-8 minutter i jevn, god varme, 200 C i stekeovnen.

Deretter løsner man fruktkjøttet forsiktig, slik at det blir igjen et 2-3 millimeter tykt skall. Det kjernefrie fruktkjøttet grovhakkes.

Oljen varmes opp i en gryte, og her surrer man grovhakket løk til den blir gyllen klar. Tilsett kjøttet og la blandingen ta farge. Rør om med en gaffel, slik at alt kommer med. Blandingen tilsettes flådde, oppskårne tomater sammen med aubergine-kjøttet. Det hele surres i 5 minutter. Man kan spe med litt vann hvis det er nødvendig, men må ikke bli for utspedd. Smak til med salt og pepper.

Fyllet fordeles deretter i aubergine-skallene, som plasseres side om side i en velsmurt, ildfast form, evt med bakepapir. Dryss reven ost over og legg noen smørklatter på toppen. La formen stå ca 15 minutter i stekeovn ved 225 C. Osten skal da bli flytende og gyllen. Den må ikke bli brun! Hvis osten viser tendens til å få for sterk farge ved gratineringen, kan man dekke til med aluminiumsfolie.
Pynt med persille

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 99,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok enkel.

Wok enkel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g benfritt kjøtt av lam, svin eller storfe
2 ss olje
1 pk wokgrønnsaker
1 pk ferdig woksaus

Woksaus med pepper:
2 ss soyasaus
1/2 - 1 ts grov pepper, gjerne peppermiks
1 dl buljong
2 ts maisennamel



Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler. Varm oljen i woken eller stekepannen og fres kjøttet raskt, ca. 2-3 minutter på hver side. Stek små porsjoner av gangen slik at pannen ikke avkjøles.
Legg det brunede kjøttet til side.

Fres grønnsakene raskt og ha kjøttet tilbake i woken. Hell over den ferdige woksausen, la det få et oppkok.
Server med kokt ris eller godt brød.

Woksaus kan lages enkelt og raskt selv også:
Woksaus med pepper:
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell over woken. La det få et raskt oppkok og det er klart til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 121,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med tzatzikirisotto.

Lammekoteletter med tzatzikirisotto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2010
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 stk lammekotelett
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking

Tzatzikirisotto:
5 dl arborioris (risottoris)
1 l vann
½ stk slangeagurk
4 dl yoghurt naturell
2 båt finhakket hvitløk
1 ts salt


Det beste fra to matnasjoner! Italia møter Hellas i denne spennende blandingen.


Fremgangsmåte

1. Kok risen i ca. 20 minutter.
2. Riv agurken grovt. Press ut litt vann og rør den inn i risen, sammen med yoghurt og hvitløk. Smak til med salt
3. Krydre lammekotelettene og stek dem raskt på hver side på sterk varme. Etterstek på svak varme ca. 2 minutter.
Serveres med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rotstappe fra Sunndal.

Rotstappe fra Sunndal


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 24.01.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 ½ kg fårikålkjøtt
3 stk kålrot
5 stk gulrot
7 stk potet
250 g smør
1 ½ dl lettrømme
pepper etter smak


Denne retten ble i sin tid kåret til Sunndals nasjonalrett. Hovedingrediensen er deilige og smakfulle rotgrønnsaker sammen med lamme- eller sauekjøtt.


Fremgangsmåte

Kok kjøttet dagen før i lett saltet vann til det er mørt. Ta av fettet på kraften når det er blitt kaldt. Kraften varmes opp til en sjy når maten skal serveres.
Kok grønnsakene og mos dem til en litt grov stappe. Rør i smør og rømme.
Kjøttet skjæres i små biter og blandes i stappen.
Server retten i en bolle og strø litt kjøtt på toppen. Server med varm sjy til.
Det smaker godt med flatbrød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ingefærlam.

Ingefærlam


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.09.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g renskåret kjøtt fra lammestek
1 gulrot
100 g sukkererter
1 bukett brokkoli
1 paprika
1 squash
1 løk

Saus:
3 ss soyasaus
2 ts maizena mel
2 dl vann med 1 buljongterning
1/2 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/2 ts salt


Wok er en dyp rundbunnet stekepanne som brukes i Kina, men som i dag er kjent over hele verden og brukes mye. Du trenger liten steketid i woken. Legg lite i panna om gangen. Prøv denne oppskriften med renskåret lam, krydret med ingefær.


Fremgangsmåte

1. Bland sammen ingrediensene til sausen. Skjær kjøtt, løk, gulrot og paprika i strimler, brokkoli og squash i biter.

2. Varm olivenolje i en wok eller stor jernpanne. Brun kjøttet raskt, tilsett grønnsakene og la dem frese med i ca. 5 minutter.
3. Tilsett sausen, kok opp og la alt småkoke 8-10 minutter.

Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kreolsk lam i pitabrød.

Kreolsk lam i pitabrød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g renskåret kjøtt fra lammestek
Krydderblanding:
1 ts paprika
1 ts hvitløkssalt
1 ts oregano
1 ts koriander
1 ts karve
1 ss hvetemel

4-6 pitabrød



Fremgangsmåte

1. Oregano, koriander og karve knuses i en mørter eller plastpose. Alt blandes godt.
2. Skjær kjøttet i tynne strimler og vend det i krydderblandingen. Varm olje/margarin i en stekepanne og stek kjøttet raskt ved sterk varme.

3. Varm pitabrødene som beskrevet på pakken. Fyll dem med det stekte kjøttet sammen med en salat av strimlet bladsalat, bønnespirer, tomatbåter og en eddikdressing.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3123
Norsk mat.Kylling.
Svinekjøtt.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.