Salat til middag. blir en mett av det da?


Oppdatertdato: 2020-01-04 Tema: Salat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Etter å ha spist masse mat i påska eller evt annen høytid, kan det være godt med noen hverdager igjen. Og om en skal ta den ut skikkelig kan man jo prøve å lage en salat til middag. Og selv om det ikke alltid høres så mettende ut, fins det mange middagssalater man kan lage som er både mettende, gode og enkle å lage. Vi gjør dette selv hjemme enkelte dager og man føler seg alltid god etterpå!
En middagssalat kan lages enkelt og når en tilsetter feks skinke, pasta, kylling, poteter, ris, linser, bønner eller annet tilbehør blir den god og mettende.

Noen gode eksempler som kan prøves følger her: Og de fleste er kalorifattige.


Annonse



Enkel middagssalat


Prøv også Enkel middagssalat.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1/2 boks skinke
3 egg hardkokte
3 porsjoner kokt pasta
10 cm agurk
2 tomater
1 lite salathode
1 paprika

Dressing
1/2 boks rømme
2 ss majones
1 ss ketchup
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Salt og pepper



Solid middagssalat hvor en bruker det man har. Vi tok i litt stekt julepølse også. Dette er mat som smaker fortreffelig innimellom all den vanlige middagsmaten, og en grei måte å kvitte seg med kokt pasta.


Fremgangsmåte

Bland sammen alt til dressingen og sett kaldt.
Kok ferdig egg og pasta, avkjøl.
Alle grønnsaker deles i biter sammen med skinken. Blandes godt sammen med pastaen. Eggebåter på toppen før servering.
Server med dressing,
Er godt som alternativ middag, anbefales!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Middagssalat med kylling og kikerter


Prøv også Middagssalat med kylling og kikerter.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g kyllingfilet
1 stk kjøttbuljongterning
1 boks hermetiske kikerter
2 ss olivenolje
2 ss hakket frisk kruspersille
1 båt knust hvitløk
2 stk hjertesalat
1 stk rød paprika
½ stk blomkål i buketter
1 bunt reddik

Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper etter smak


En middagssalat skal være mettende nok til at den fungerer alene som middag eller med brød som denne her. En mettende salat får man med å bruke kjøtt/fisk, bønner og erter, eller pasta. Her bruker vi en enkel dressing med olje og sitron, men en rømmedressing vil nok mette mer.


Fremgangsmåte

Kok kyllingfiletene ca. 10 minutter i buljong på svak varme.
La kyllingen avkjøles og skjær i terninger. Bland kylling med avrente kikerter i en miks av olivenolje, hvitløk og kruspersille. Smak til med salt og pepper.
Riv salaten i strimler og legg paprika i terninger utover et salatfat. Del blomkål i buketter og skjær reddiker i to.
Legg grønnsakene på fat sammen med kylling og kikerter. Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med salt og pepper.
Server kyllingsalaten med godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Middagssalat med mango og kylling


Prøv også Middagssalat med mango og kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

½ stk rød lollo salat
100 g ruccula
½ stk romanosalat
noen blader med ekeblad- og bataviasalat
2 stk kyllingfilet
4 ss brune bønner
2 stk sjalottløk i skiver
1 stk mango
10 stk valnøttkjerner

Karridressing:
1½ dl majones
1½ dl yoghurt naturell
1 ts karri


I denne salaten er det kylling og bønner som fyller ut slik at den kan serveres som middag. Mango passer og fint i salater. Med dressing og kanskje en brødskive smaker dette godt.


Fremgangsmåte

Skyll og riv salaten. Skjær kyllingfiletene i strimler og brun dem. Rens og skjær sjalottløk i tynne skiver. Del mangoen, fjern skallet og skjær i tynne strimler.

Dander alt på et fat eller i porsjonstallerkener. Hell karridressingen over like før servering eller server dressingen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 121,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Egg- og kyllingsalat.

Egg- og kyllingsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g grillet kylling (uten skinn)
4 hardkokte egg
1 stk issalat
1/2 agurk
1/2 blomkålhode
4 tomater
400 g kokte poteter
dill


Dette er en fin middagssalat. Som dressing er det bare å bruke rømme med en smakstilsetning i. Jeg brukte rømme smakt til med chilisaus. Denne blir en faktisk mett av.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i små biter, kok egg og poteter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuketter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen, potetebåter og eggebåtene. Serveres med en god dressing.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsalat på russisk.

Kyllingsalat på russisk


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

700 g skinn- og benfri kokt kyllingkjøtt
5 hardkokte egg
300 g små, godt vaskede nypoteter, kokt og avkjølt
125 g dypfryste grønne erter
2 dl fint hakkede sursyltede agurker
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 ts worcestersaus
salt
nymalt svart pepper
200 g gode svarte oliven
1 ss finhakket dill
2 ss kapers


En god kyllingsalat som kan brukes som lett middag eller som tilbehør evt kveldsrett. Faktisk og passende på brødskiver.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i ca 1 cm tykke skiver og staver. Skrell eggene og finhakk to av dem. Skjær potetene i tynne skiver, skyll ertene i varmt vann og la dem renne godt av.

Legg kyllingkjøtt, eggehakk, poteter, erter og agurkhakk i en stor bolle og bland godt, men varsomt. Visp sammen majones og crème fraîche i en annen bolle. Smak til sausen med salt, pepper og worcestersaus.

Bland halvdelen av sausen inn i kyllingblandingen. Legg salaten i en haug midt på et serveringsfat. Hell resten av sausen over. Del resten av sausen over. Del resten av eggene i skiver og legg dem i en ring rundt med en oliven på hver skive. Strø over dill og kapers, og la salaten stå i kjøleskapet i ca 30 minutter før servering.

Server gjerne med ristet hvitløkbrød og kaldt øl.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 188,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsalat med dressing.

Kyllingsalat med dressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 stekt eller grillet kald kylling
1 boks maiskorn (ca 350 g)
1 rød paprika
1/3 slangeagurk
8-10 fylte oliven
1 salathode
1 hvitløkfedd
Dressing:
1 ss vineddik
3 ss olje
salt
hvitpepper
1 ts karri


Kyllingsalat er en av våre favoritter. Her er mange forskjellige varianter. Og varier gjerne med forskjellige dressinger.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet fra benene og del det i pene småstykker.

La maisen renne godt av. Rens paprikaen og skjær den i ringer som deles i mindre biter. Skjær agurken i litt tykke skiver som deles i to eller fire. Skjær oliven i skiver. Skyll salaten, tørk den godt og del den i mindre biter.

Gni salatbollen med overskåret hvitløkfedd. Legg alle ingrediensene til salaten lagvis i bollen.

Ryst sammen dressingen og drypp den over salaten.

Server med hvitt brød og smør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling med pastasalat.

Kylling med pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g pastaskjell
og/eller -skruer
10 grønne eller svarte oliven
1 hakket avokado
2 hakkede vårløk
1 ss hakket, frisk basilikum
litt sitronsaft
3 kyllingfileter (eller rester av kylling)
salt og kvernet pepper

Dressing:
4 ss majones
4 ss naturell yoghurt
4 hvitløkbåt, finhakket
hakkede eller tørkede urter
salt og kvernet pepper


En av mange pastasalater med kylling. Men denne kombinasjonen er god så hvorfor ikke.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av.
Bland oliven, avokado, vårløk og basilikum med sitronsaft og pasta. Stek kyllingfi letene 5-6 minutter på hver side og krydre dem med salt og pepper.
Avkjøl og skjær i skiver. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over pastasalaten.
Oppbevar kaldt til det skal spises. Dryss litt friske urter på toppen av salaten. Server godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 202,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mettende pastasalat.

Mettende pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

150 g pasta
1/4 purre
0.5 paprika
50 g fetaost
0.5 grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl kesam eller lettrømme
2 ss pinjekjerner eller hakkede nøtter
en neve frisk basilikum
salt fra kvern
pepper fra kvern


En utrolig fyldig salat. Kan brukes som middag, og er mektig.


Fremgangsmåte

Kok pasta som angitt på pakken. Ha den i dørslag og skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimler. Vask paprika, del og fjern frø og ribber. Skjær i ringer.
Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen kesam og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum.
Salt og pepperdryss. Alene eller med god brødbakst til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret kyllingsalat 2.

Krydret kyllingsalat 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.01.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter, i strimler
1 ts salt
0,5 ts spisskummen eller annet krydder
200 g ferdigkokt pasta
150 g fersk asparges eller lettkokte aspargesbønner
150 g sukkererter
2 gulrøtter, skåret på langs med ostehøvel
1 rødløk, tynt skivet
salat, grovt revet

Dressing:
6 ss olivenolje
2 ss presset sitronsaft
0,5 ts revet sitronskall
2 ss hakkede friske urter
1 ss hakket rød chili
1 ss soyasaus
0,5 ss sukker
1 fedd hvitløk, presset

Rømmedressing
1 beger lettrømme
0,5 beger yoghurt naturell
1 ts karri
litt sitronsaft
sukker



Fremgangsmåte

Dryss salt og spisskummen på kyllingstrimlene og stek dem raskt i olje. Avkjøl strimlene. Forvell asparges og sukkererter. Anrett kyllingstrimlene på fat sammen med de andre ingrediensene. Bland rømme, yoghurt og karri til dressingen og smak til med sitronsaft og sukker. Hell dressingen over salaten eller server den i en skål ved siden av. Pynt gjerne med litt kryddergrønt. Server med godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thai biffsalat med grillet biff.

Thai biffsalat med grillet biff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 gr roastbiff eller ytrefilet
1 dash salt og pepper
2 ss matolje

4 stk vårløk, snittede
1 stk agurk i skiver
1 stk løk i skiver
1 stk gulrot i tynne skiver
2 stk tomat i skiver
1 håndfull strimlet rødkål
3 ss friske mynteblader
2 ss koriander, hakket
1 ss finhakket, frisk sitrongress

Saus:
1 ss sitronsaft
2 ss fiskesaus
2 ts vineddik eller mirin
1 ts hakket, rød chili
2 ts olivenolje
1 ss sukker

2 ss hakkede peanøtter
1 dash chiliflakes evt.


Her kan en og bruke ferdig stekt roastbiff. Thai biffsalat er en kjent salat som vi har spist mange ganger under våre besøk her nede.


Fremgangsmåte

Roastbiff eller ytrefilet krydres og grilles i en grillpanne med litt olje. Skjæres i skiver når det er ferdig.
Bland alt til sausen og alt av grønnsaker. Kjøttet blandes med grønnsakene og sausen helles over. Til slutt pyntes det evt med peanøtter og litt chili om en ønsker mer styrke.
Server evt risnudler ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tunfisksalat med pasta og chilisaus.

Tunfisksalat med pasta og chilisaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 stk friséesalat
100 g rossosalat
240 g pastaskjell
1 stk rødløk
2 boks hermetisk tunfisk i vann
100 g sorte oliven
2 stk egg hardkokte
100 g alfalfaspirer

Chilisaus
2 dl kefir
1 ss chilisaus feks. sweet&hot


En lett rett på flere måter. God på smak, og med kort tid på kjøkkenet har man mer tid til å nyte middagen.


Fremgangsmåte

Kok pastaen. Hvis du vil ha en kald salat, avkjøl pastaen. Bland alle ingrediensene utenom egget og spirene. De legges på toppen.
Serveres med chilisaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:447



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.