Etter å ha spist masse mat i påska eller evt annen høytid, kan det være godt med noen hverdager igjen. Og om en skal ta den ut skikkelig kan man jo prøve å lage en salat til middag. Og selv om det ikke alltid høres så mettende ut, fins det mange middagssalater man kan lage som er både mettende, gode og enkle å lage. Vi gjør dette selv hjemme enkelte dager og man føler seg alltid god etterpå!
En middagssalat kan lages enkelt og når en tilsetter feks skinke, pasta, kylling, poteter, ris, linser, bønner eller annet tilbehør blir den god og mettende.
Noen gode eksempler som kan prøves følger her: Og de fleste er kalorifattige.
Enkel middagssalat
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1/2 boks skinke
3 egg hardkokte
3 porsjoner kokt pasta
10 cm agurk
2 tomater
1 lite salathode
1 paprika
Dressing
1/2 boks rømme
2 ss majones
1 ss ketchup
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Salt og pepper
Solid middagssalat hvor en bruker det man har. Vi tok i litt stekt julepølse også. Dette er mat som smaker fortreffelig innimellom all den vanlige middagsmaten, og en grei måte å kvitte seg med kokt pasta.Fremgangsmåte
Bland sammen alt til dressingen og sett kaldt.
Kok ferdig egg og pasta, avkjøl.
Alle grønnsaker deles i biter sammen med skinken. Blandes godt sammen med pastaen. Eggebåter på toppen før servering.
Server med dressing,
Er godt som alternativ middag, anbefales!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Middagssalat med kylling og kikerter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g kyllingfilet
1 stk kjøttbuljongterning
1 boks hermetiske kikerter
2 ss olivenolje
2 ss hakket frisk kruspersille
1 båt knust hvitløk
2 stk hjertesalat
1 stk rød paprika
½ stk blomkål i buketter
1 bunt reddik
Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper etter smak
En middagssalat skal være mettende nok til at den fungerer alene som middag eller med brød som denne her. En mettende salat får man med å bruke kjøtt/fisk, bønner og erter, eller pasta. Her bruker vi en enkel dressing med olje og sitron, men en rømmedressing vil nok mette mer.Fremgangsmåte
Kok kyllingfiletene ca. 10 minutter i buljong på svak varme.
La kyllingen avkjøles og skjær i terninger. Bland kylling med avrente kikerter i en miks av olivenolje, hvitløk og kruspersille. Smak til med salt og pepper.
Riv salaten i strimler og legg paprika i terninger utover et salatfat. Del blomkål i buketter og skjær reddiker i to.
Legg grønnsakene på fat sammen med kylling og kikerter. Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med salt og pepper.
Server kyllingsalaten med godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Middagssalat med mango og kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
½ stk rød lollo salat
100 g ruccula
½ stk romanosalat
noen blader med ekeblad- og bataviasalat
2 stk kyllingfilet
4 ss brune bønner
2 stk sjalottløk i skiver
1 stk mango
10 stk valnøttkjerner
Karridressing:
1½ dl majones
1½ dl yoghurt naturell
1 ts karri
I denne salaten er det kylling og bønner som fyller ut slik at den kan serveres som middag. Mango passer og fint i salater. Med dressing og kanskje en brødskive smaker dette godt.Fremgangsmåte
Skyll og riv salaten. Skjær kyllingfiletene i strimler og brun dem. Rens og skjær sjalottløk i tynne skiver. Del mangoen, fjern skallet og skjær i tynne strimler.
Dander alt på et fat eller i porsjonstallerkener. Hell karridressingen over like før servering eller server dressingen ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
121,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Egg- og kyllingsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
250 g grillet kylling (uten skinn)
4 hardkokte egg
1 stk issalat
1/2 agurk
1/2 blomkålhode
4 tomater
400 g kokte poteter
dill
Dette er en fin middagssalat. Som dressing er det bare å bruke rømme med en smakstilsetning i. Jeg brukte rømme smakt til med chilisaus. Denne blir en faktisk mett av.Fremgangsmåte
Skjær kyllingkjøttet i små biter, kok egg og poteter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuketter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen, potetebåter og eggebåtene. Serveres med en god dressing.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
66,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsalat på russisk
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
28.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
700 g skinn- og benfri kokt kyllingkjøtt
5 hardkokte egg
300 g små, godt vaskede nypoteter, kokt og avkjølt
125 g dypfryste grønne erter
2 dl fint hakkede sursyltede agurker
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 ts worcestersaus
salt
nymalt svart pepper
200 g gode svarte oliven
1 ss finhakket dill
2 ss kapers
En god kyllingsalat som kan brukes som lett middag eller som tilbehør evt kveldsrett. Faktisk og passende på brødskiver.Fremgangsmåte
Skjær kyllingkjøttet i ca 1 cm tykke skiver og staver. Skrell eggene og finhakk to av dem. Skjær potetene i tynne skiver, skyll ertene i varmt vann og la dem renne godt av.
Legg kyllingkjøtt, eggehakk, poteter, erter og agurkhakk i en stor bolle og bland godt, men varsomt. Visp sammen majones og crème fraîche i en annen bolle. Smak til sausen med salt, pepper og worcestersaus.
Bland halvdelen av sausen inn i kyllingblandingen. Legg salaten i en haug midt på et serveringsfat. Hell resten av sausen over. Del resten av sausen over. Del resten av eggene i skiver og legg dem i en ring rundt med en oliven på hver skive. Strø over dill og kapers, og la salaten stå i kjøleskapet i ca 30 minutter før servering.
Server gjerne med ristet hvitløkbrød og kaldt øl.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsalat med dressing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 stekt eller grillet kald kylling
1 boks maiskorn (ca 350 g)
1 rød paprika
1/3 slangeagurk
8-10 fylte oliven
1 salathode
1 hvitløkfedd
Dressing:
1 ss vineddik
3 ss olje
salt
hvitpepper
1 ts karri
Kyllingsalat er en av våre favoritter. Her er mange forskjellige varianter. Og varier gjerne med forskjellige dressinger.Fremgangsmåte
Skjær kyllingkjøttet fra benene og del det i pene småstykker.
La maisen renne godt av. Rens paprikaen og skjær den i ringer som deles i mindre biter. Skjær agurken i litt tykke skiver som deles i to eller fire. Skjær oliven i skiver. Skyll salaten, tørk den godt og del den i mindre biter.
Gni salatbollen med overskåret hvitløkfedd. Legg alle ingrediensene til salaten lagvis i bollen.
Ryst sammen dressingen og drypp den over salaten.
Server med hvitt brød og smør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling med pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.09.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g pastaskjell
og/eller -skruer
10 grønne eller svarte oliven
1 hakket avokado
2 hakkede vårløk
1 ss hakket, frisk basilikum
litt sitronsaft
3 kyllingfileter (eller rester av kylling)
salt og kvernet pepper
Dressing:
4 ss majones
4 ss naturell yoghurt
4 hvitløkbåt, finhakket
hakkede eller tørkede urter
salt og kvernet pepper
En av mange pastasalater med kylling. Men denne kombinasjonen er god så hvorfor ikke.Fremgangsmåte
Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av.
Bland oliven,
avokado, vårløk og basilikum med sitronsaft og pasta. Stek kyllingfi letene 5-6 minutter på hver side og
krydre dem med salt og pepper.
Avkjøl og skjær i skiver. Bland sammen ingrediensene til dressingen
og hell den over pastasalaten.
Oppbevar kaldt til det skal spises. Dryss litt friske urter på toppen av salaten. Server godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mettende pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
150 g pasta
1/4 purre
0.5 paprika
50 g fetaost
0.5 grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl kesam
eller lettrømme
2 ss pinjekjerner
eller hakkede nøtter
en neve frisk basilikum
salt fra kvern
pepper fra kvern
En utrolig fyldig salat. Kan brukes som middag, og er mektig.Fremgangsmåte
Kok pasta som angitt på pakken. Ha den i dørslag og skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimler. Vask paprika, del og fjern frø og ribber. Skjær i ringer.
Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen kesam og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum.
Salt og pepperdryss. Alene eller med god brødbakst til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krydret kyllingsalat 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.01.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingfileter, i strimler
1 ts salt
0,5 ts spisskummen eller annet krydder
200 g ferdigkokt pasta
150 g fersk asparges eller lettkokte aspargesbønner
150 g sukkererter
2 gulrøtter, skåret på langs med ostehøvel
1 rødløk, tynt skivet
salat, grovt revet
Dressing:
6 ss olivenolje
2 ss presset sitronsaft
0,5 ts revet sitronskall
2 ss hakkede friske urter
1 ss hakket rød chili
1 ss soyasaus
0,5 ss sukker
1 fedd hvitløk, presset
Rømmedressing
1 beger lettrømme
0,5 beger yoghurt naturell
1 ts karri
litt sitronsaft
sukker
Fremgangsmåte
Dryss salt og spisskummen på kyllingstrimlene og stek dem raskt i olje. Avkjøl strimlene. Forvell asparges og sukkererter. Anrett kyllingstrimlene på fat sammen med de andre ingrediensene. Bland rømme, yoghurt og karri til dressingen og smak til med sitronsaft og sukker. Hell dressingen over salaten eller server den i en skål ved siden av. Pynt gjerne med litt kryddergrønt. Server med godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thai biffsalat med grillet biff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
250 gr roastbiff eller ytrefilet
1 dash salt og pepper
2 ss matolje
4 stk vårløk, snittede
1 stk agurk i skiver
1 stk løk i skiver
1 stk gulrot i tynne skiver
2 stk tomat i skiver
1 håndfull strimlet rødkål
3 ss friske mynteblader
2 ss koriander, hakket
1 ss finhakket, frisk sitrongress
Saus:
1 ss sitronsaft
2 ss fiskesaus
2 ts vineddik eller mirin
1 ts hakket, rød chili
2 ts olivenolje
1 ss sukker
2 ss hakkede peanøtter
1 dash chiliflakes evt.
Her kan en og bruke ferdig stekt roastbiff. Thai biffsalat er en kjent salat som vi har spist mange ganger under våre besøk her nede.Fremgangsmåte
Roastbiff eller ytrefilet krydres og grilles i en grillpanne med litt olje. Skjæres i skiver når det er ferdig.
Bland alt til sausen og alt av grønnsaker. Kjøttet blandes med grønnsakene og sausen helles over. Til slutt pyntes det evt med peanøtter og litt chili om en ønsker mer styrke.
Server evt risnudler ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
76,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tunfisksalat med pasta og chilisaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk friséesalat
100 g rossosalat
240 g pastaskjell
1 stk rødløk
2 boks hermetisk tunfisk i vann
100 g sorte oliven
2 stk egg hardkokte
100 g alfalfaspirer
Chilisaus
2 dl kefir
1 ss chilisaus feks. sweet&hot
En lett rett på flere måter. God på smak, og med kort tid på kjøkkenet har man mer tid til å nyte middagen.Fremgangsmåte
Kok pastaen. Hvis du vil ha en kald salat, avkjøl pastaen. Bland alle ingrediensene utenom egget og spirene. De legges på toppen.
Serveres med chilisaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:447