
Lag egne konfekter til jul! Av ferdig kransekakemasse, pisket sjokoladekrem og smeltet sjokolade får du herlige Sarah Bernard-kaker som smelter på tunga. I tillegg ligger det flere oppskrifter under på konfekter til jul. Litt av hvert!
Nøttebunnene er svært raske og greie å lage. Valnøttrøra lages i matprosessor og bunnen er ferdig stekt på 20 minutter. Etter avkjøling legges bunnene dobbelt med sjokoladekrem i mellom.
Sjokoladekonfekter er omtrent det samme som gammeldagse issjokolader. Mmm...! Alle konfektetene kan legges i tette bokser i fryseren og tas opp igjen etter behov.
Sarah Bernard
Bunner:
ca. 500 g ferdig kransekakemasse
Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade
Sjokoladeglasur:
100 g smeltet kokesjokolade
4 ss kokosfett (delfiafett)
Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.
Nøttekonfekter (langpanne)
400 g valnøttkjerner
200 g kokesjokolade
400 g melis
8 stk. egg
Sjokoladefyll:
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 stk. eggeplomme
Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor. Ha i melis og bland alt sammen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.
Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.
Sjokoladekonfekter
250 g kokesjokolade
250 g kokosfett (delfiafett)
ca. 3 ss sukker
4 stk. egg
ca. 100 g hasselnøtter til pynt
Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele sammen med kaffe. Sett kjelen på en kokeplate over svak varme. La sjokoladen bli helt myk før du røren den sammen med kaffen, ellers kan den lett klumpe seg.
Skjær kokosfettet (delfiafettet) i terninger og ha det i den smeltede sjokoladen. Rør det inn til alt fettet har smeltet. Visp sammen sukker og egg og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Fyll blandingen i små papirformer. La konfekten stivne noe før pynten legges på.
Hvite hasselnøtter er dekorative å pynte med. Legg nøttene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til skallet begynner å flasse. La nøttene bli noe avkjølt og gni enkelt av skallet.
Baileys konfektkuler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2010Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent kildeIngredienser
400 g marsipan
50 g mandler- med eller uten skall
5 ss Baileys Karamell
200 g sjokolade- mørk eller lys
100 g kakao- mørk eller lys
Fremgangsmåte
Grovhakk mandlene,
og rist disse i en varm stekepanne.
Elt så sammen marsipan
og Baileys og tilsett mandlene.
Bland godt til du får en jevn masse.
Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap.
Rull runde kuler i passende størrelse,
og legg de på et brett dekket med bakepapir.
Sett kulene tilbake i kjøleskap.
Smelt sjokoladen i vannbad,
og gjør klart et brett dekket med kakao.
Dypp så en og en kule i sjokoladen
og rull de på brettet med kakao.
La sjokoladen stivne og rist av kakao.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
486,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kransekakekonfekter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
125 g mandler
125 g melis
1 stk eggehvite
50 g kokesjokolade
1 ss kaffe
Kransekakestenger er lettvinte å lage, og passer utmerket som en liten konfekt til kaffekoppen.Fremgangsmåte
1. Mal mandlene og sikt inn melis. Gni inn eggehviten, og elt deigen godt sammen.
2. Trill deigen ut til lillefingertykke pølser og kutt dem i 5 cm lange pølser. Stek kakene ved 200 °C i 6-7 minutter. Avkjøl.
3. Smelt sjokoladen i kaffe over svak varme og dypp endene i sjokoladeglasuren. Som en variasjon kan man først dyppe hele kransekakestangen i smeltet sjokolade og deretter i hakkede nøtter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
437,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokosbiter 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
50 g smør
1 dl Sukker
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
Trekk
200 g lys sjokolade
25 g kokosfett
Fremgangsmåte
Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse. Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt.
Skjær ut små biter.
Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la dem stivne på et nytt ark bakepapir.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
531,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
43,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Nougat-topper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.12.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
200 g myk nougat
100 g lys sjokolade
1 ts kanel
1 pose (50 g) Dr. Oetker Hakkede Mandler
Små folieformer
Små smakfulle kaker topper av nougat.Fremgangsmåte
Smelt forsiktig nougat og sjokolade over vannbad.
Rør i kanel, og la massen avkjøles så den kan sprøytes i små topper.
Ha nougatmassen i en sprøytepose med tupp, og sprøyt små topper i folieformene. Dryss straks med nødder.
Oppbevares kjølig i en kakeboks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
540,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
34,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 21,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladestykker med Mintkrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.12.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
125 g mykt smør
50 g sukker
4 ss kakao
1 egg str. M/L (sammenvispet)
1 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
200 g kjeks (f.eks. Digestive el.)
65 g kokos
50 g valnøtter
Kremfyll
50 g mykt smør
2-3 ss melk
2 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
1 1/2 ts peppermyntearoma
200 g melis
Grønn konditorfarge
Sjokoladeovertrekk
200 g mørk sjokolade
passende til de fleste anledninger. Mettende kakeFremgangsmåte
Kakebunn:
Smelt smør i en kjele. Rør i sukker, kakao og egg. Varm massen under omrøring til den tykner. Ta gryten av varmen og rør i vaniljesukker, knuste kjeks, kokos og finhakkede valnøtter. Blandingen fordeles jevnt i en form kledd med bakepapir (ca. 18 x 28 cm). Bunnen skal trykkes sammen før den settes til avkjøling i kjøleskapet. Bunnen skal være fast og oppbevares i kjøleskap i minst en time.
Kremfyll:
Pisk smør, melk, vaniljesukker, peppermyntearoma, melis og konditorfarge sammen i en skål med en håndmikser – først ved lav hastighet og deretter ved høy hastighet, til kremen er som bløtt smør. Tilsett evt. mer melk dersom kremen er for tykk. Smør mintkremen ut på den avkjølte bunnen og sett den tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Overtrekk:
Smelt sjokoladen over vannbad og smør sjokoladen raskt ut i et jevnt lag på den avkjølte bunnen med mintkrem.
La sjokoladen stivne og skjær kaken i små stykker til servering. Oppbevar sjokoladestykkene i kjøleskap i en kakeboks med bakepapir mellom lagene.
Tips:
Kremfyllet kan også farges rødt eller i en annen farge. Kakestykkene kan pyntes med valnøtter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
496,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjoko-marshmallows2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
200 g mørk sjokolade
150 g marshmallows
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel
Raske marshmallowsFremgangsmåte
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroovn og hell i en skål. Dypp marshmallows i sjokoladen med en gaffel, og dekorer med strøssel med en gang.
2
Legg alle sjoko-marshmallowsene på en rist og la dem stivne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
404,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
58,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladekonfekt med frysetørkede bær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
100 gr hvit sjokolade
100 gr mørk sjokolade , like mye som hvit sjokolade
50 gr frysetørket jordbær eller blåbær
En superenkel oppskrift som gir et nydelig resultat.Fremgangsmåte
Vi har ikke angitt mengder i denne oppskriften, det kommer an på hvor mange konfektbiter man ønsker å lage. Det går med like mye av hvit og mørk sjokolade.
Fordel frysetørkede bær i en silikonform med hjerter. Finhakk den hvite sjokoladen, smelt halvparten over vannbad og rør inn resten av den hvite sjokoladen til alt er smeltet. Fyll formene halvfulle med sjokoladen.
Smelt så den mørke sjokoladen, fyll i formene og la dem stivne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
503,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
63,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 38,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pistasjtrøfler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 økologisk appelsin
1 dl kremfløte
75 g usaltet smør
¾ dl Dansukker Melis
200 g lys sjokolade
150 g lys sjokolade til å dyppe trøflene i
100 g pistasjnøtter
Trøfler til jul med pistasjFremgangsmåte
Skyll appelsinen grundig, og riv skallet fint. Bland fløte, smør og melis i en kasserolle, og kok opp. Bryt sjokoladen i små biter, og rør ned i den varme fløteblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland i appelsinskallet. Oppbevares i kjøleskap inntil trøffel blandingen har stivnet.
Rull kuler som legges på en tallerken. Sett i fryseren i 30 minutter. Finhakk pistasjnøttene. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp trøflene i sjokoladen og deretter i nøttehakket. Settes på folie til de har stivnet. Oppbevares kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
410,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
28,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggelikørtrøfler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.03.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g mørk sjokolade av god kvalitet
50 g smør
½ dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2 ts revet appelsinskall
2 ss eggelikør
Pynt
1 dl Dansukker Melis
Fremgangsmåte
Smelt sjokolade og matfett i en kasserolle på svak varme. Ta kasserollen av varmen, og rør inn melis, appelsinskall og likør.
La kjølne litt før kremen settes i kjøleskap for å bli helt kald. Form runde boller med en skje som dyppes i varmt vann. Rull trøflene i melisen. Oppbevares kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
516,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
59,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalendertrøfler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 dl kremfløte
50 g smør ?
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker ?
300 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold
Smakstilsetning
1/2 ts malt kardemomme eller
1 ss konjakk og 1 ss sterk, kald kaffe eller
?
1 ts pepperkakekrydder
Glasur
200 g sjokolade
melisglasur
Små konfekt til julekalenderen. Populært hos barna.Fremgangsmåte
Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte. Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse. Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form. Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.
Adventskalender; 24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem. Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler. Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og 1/2 ts eddik eller sitronsaft. Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.
Kalendertrøflene bør oppbevares kaldt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
503,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
37,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1237