Sarah Bernard og andre julekonfekter


Oppdatertdato: 2020-12-13 Tema: Godteri Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no Kilder: matprat.no


Lag egne konfekter til jul! Av ferdig kransekakemasse, pisket sjokoladekrem og smeltet sjokolade får du herlige Sarah Bernard-kaker som smelter på tunga. I tillegg ligger det flere oppskrifter under på konfekter til jul. Litt av hvert!
Nøttebunnene er svært raske og greie å lage. Valnøttrøra lages i matprosessor og bunnen er ferdig stekt på 20 minutter. Etter avkjøling legges bunnene dobbelt med sjokoladekrem i mellom.
Sjokoladekonfekter er omtrent det samme som gammeldagse issjokolader. Mmm...! Alle konfektetene kan legges i tette bokser i fryseren og tas opp igjen etter behov.

Sarah Bernard

Bunner:
ca. 500 g ferdig kransekakemasse

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:
100 g smeltet kokesjokolade
4 ss kokosfett (delfiafett)

Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.

Nøttekonfekter (langpanne)

400 g valnøttkjerner
200 g kokesjokolade
400 g melis
8 stk. egg

Sjokoladefyll:
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 stk. eggeplomme

Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor. Ha i melis og bland alt sammen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.
Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.

Sjokoladekonfekter

250 g kokesjokolade
250 g kokosfett (delfiafett)
ca. 3 ss sukker
4 stk. egg
ca. 100 g hasselnøtter til pynt

Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele sammen med kaffe. Sett kjelen på en kokeplate over svak varme. La sjokoladen bli helt myk før du røren den sammen med kaffen, ellers kan den lett klumpe seg.
Skjær kokosfettet (delfiafettet) i terninger og ha det i den smeltede sjokoladen. Rør det inn til alt fettet har smeltet. Visp sammen sukker og egg og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Fyll blandingen i små papirformer. La konfekten stivne noe før pynten legges på.
Hvite hasselnøtter er dekorative å pynte med. Legg nøttene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til skallet begynner å flasse. La nøttene bli noe avkjølt og gni enkelt av skallet.




Baileys konfektkuler


Prøv også Baileys konfektkuler.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2010
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent kilde

Ingredienser

400 g marsipan
50 g mandler- med eller uten skall
5 ss Baileys Karamell
200 g sjokolade- mørk eller lys
100 g kakao- mørk eller lys



Fremgangsmåte

Grovhakk mandlene, og rist disse i en varm stekepanne.
Elt så sammen marsipan og Baileys og tilsett mandlene.
Bland godt til du får en jevn masse. Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap. Rull runde kuler i passende størrelse, og legg de på et brett dekket med bakepapir.
Sett kulene tilbake i kjøleskap. Smelt sjokoladen i vannbad, og gjør klart et brett dekket med kakao.
Dypp så en og en kule i sjokoladen og rull de på brettet med kakao.
La sjokoladen stivne og rist av kakao.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 486,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kransekakekonfekter


Prøv også Kransekakekonfekter.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

125 g mandler
125 g melis
1 stk eggehvite
50 g kokesjokolade
1 ss kaffe


Kransekakestenger er lettvinte å lage, og passer utmerket som en liten konfekt til kaffekoppen.


Fremgangsmåte

1. Mal mandlene og sikt inn melis. Gni inn eggehviten, og elt deigen godt sammen.
2. Trill deigen ut til lillefingertykke pølser og kutt dem i 5 cm lange pølser. Stek kakene ved 200 °C i 6-7 minutter. Avkjøl.
3. Smelt sjokoladen i kaffe over svak varme og dypp endene i sjokoladeglasuren. Som en variasjon kan man først dyppe hele kransekakestangen i smeltet sjokolade og deretter i hakkede nøtter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 437,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kokosbiter 2


Prøv også Kokosbiter 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

50 g smør
1 dl Sukker
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse

Trekk
200 g lys sjokolade
25 g kokosfett



Fremgangsmåte

Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse. Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt.
Skjær ut små biter.

Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la dem stivne på et nytt ark bakepapir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 530,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 43,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Eggelikørtrøfler.

Eggelikørtrøfler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g mørk sjokolade av god kvalitet
50 g smør
½ dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2 ts revet appelsinskall
2 ss eggelikør

Pynt
1 dl Dansukker Melis



Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og matfett i en kasserolle på svak varme. Ta kasserollen av varmen, og rør inn melis, appelsinskall og likør.
La kjølne litt før kremen settes i kjøleskap for å bli helt kald. Form runde boller med en skje som dyppes i varmt vann. Rull trøflene i melisen. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 516 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 59,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalendertrøfler.

Kalendertrøfler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 dl kremfløte
50 g smør ?
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker ?
300 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold

Smakstilsetning
1/2 ts malt kardemomme eller
1 ss konjakk og 1 ss sterk, kald kaffe eller
? 1 ts pepperkakekrydder

Glasur
200 g sjokolade
melisglasur


Små konfekt til julekalenderen. Populært hos barna.


Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte. Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse. Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form. Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.

Adventskalender; 24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem. Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler. Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og 1/2 ts eddik eller sitronsaft. Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.

Kalendertrøflene bør oppbevares kaldt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 504,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 37,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekonfekt med frysetørkede bær.

Sjokoladekonfekt med frysetørkede bær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

100 gr hvit sjokolade
100 gr mørk sjokolade , like mye som hvit sjokolade
50 gr frysetørket jordbær eller blåbær


En superenkel oppskrift som gir et nydelig resultat.


Fremgangsmåte

Vi har ikke angitt mengder i denne oppskriften, det kommer an på hvor mange konfektbiter man ønsker å lage. Det går med like mye av hvit og mørk sjokolade.

Fordel frysetørkede bær i en silikonform med hjerter. Finhakk den hvite sjokoladen, smelt halvparten over vannbad og rør inn resten av den hvite sjokoladen til alt er smeltet. Fyll formene halvfulle med sjokoladen.

Smelt så den mørke sjokoladen, fyll i formene og la dem stivne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 503,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 63,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 38,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nougat-topper.

Nougat-topper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.12.2012
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

200 g myk nougat
100 g lys sjokolade
1 ts kanel
1 pose (50 g) Dr. Oetker Hakkede Mandler
Små folieformer


Små smakfulle kaker topper av nougat.


Fremgangsmåte

Smelt forsiktig nougat og sjokolade over vannbad.
Rør i kanel, og la massen avkjøles så den kan sprøytes i små topper.
Ha nougatmassen i en sprøytepose med tupp, og sprøyt små topper i folieformene. Dryss straks med nødder.
Oppbevares kjølig i en kakeboks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 540,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjoko-marshmallows2.

Sjoko-marshmallows2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

200 g mørk sjokolade
150 g marshmallows
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel


Raske marshmallows


Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroovn og hell i en skål. Dypp marshmallows i sjokoladen med en gaffel, og dekorer med strøssel med en gang.

2
Legg alle sjoko-marshmallowsene på en rist og la dem stivne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 404,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladestykker med Mintkrem.

Sjokoladestykker med Mintkrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.12.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

125 g mykt smør
50 g sukker
4 ss kakao
1 egg str. M/L (sammenvispet)
1 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
200 g kjeks (f.eks. Digestive el.)
65 g kokos
50 g valnøtter

Kremfyll
50 g mykt smør
2-3 ss melk
2 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
1 1/2 ts peppermyntearoma
200 g melis
Grønn konditorfarge

Sjokoladeovertrekk
200 g mørk sjokolade


passende til de fleste anledninger. Mettende kake


Fremgangsmåte

Kakebunn:
Smelt smør i en kjele. Rør i sukker, kakao og egg. Varm massen under omrøring til den tykner. Ta gryten av varmen og rør i vaniljesukker, knuste kjeks, kokos og finhakkede valnøtter. Blandingen fordeles jevnt i en form kledd med bakepapir (ca. 18 x 28 cm). Bunnen skal trykkes sammen før den settes til avkjøling i kjøleskapet. Bunnen skal være fast og oppbevares i kjøleskap i minst en time.

Kremfyll:
Pisk smør, melk, vaniljesukker, peppermyntearoma, melis og konditorfarge sammen i en skål med en håndmikser – først ved lav hastighet og deretter ved høy hastighet, til kremen er som bløtt smør. Tilsett evt. mer melk dersom kremen er for tykk. Smør mintkremen ut på den avkjølte bunnen og sett den tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Overtrekk:
Smelt sjokoladen over vannbad og smør sjokoladen raskt ut i et jevnt lag på den avkjølte bunnen med mintkrem.
La sjokoladen stivne og skjær kaken i små stykker til servering. Oppbevar sjokoladestykkene i kjøleskap i en kakeboks med bakepapir mellom lagene.

Tips:
Kremfyllet kan også farges rødt eller i en annen farge. Kakestykkene kan pyntes med valnøtter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 495,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pistasjtrøfler.

Pistasjtrøfler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 økologisk appelsin
1 dl kremfløte
75 g usaltet smør
¾ dl Dansukker Melis
200 g lys sjokolade
150 g lys sjokolade til å dyppe trøflene i

100 g pistasjnøtter


Trøfler til jul med pistasj


Fremgangsmåte

Skyll appelsinen grundig, og riv skallet fint. Bland fløte, smør og melis i en kasserolle, og kok opp. Bryt sjokoladen i små biter, og rør ned i den varme fløteblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland i appelsinskallet. Oppbevares i kjøleskap inntil trøffel blandingen har stivnet.
Rull kuler som legges på en tallerken. Sett i fryseren i 30 minutter. Finhakk pistasjnøttene. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp trøflene i sjokoladen og deretter i nøttehakket. Settes på folie til de har stivnet. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 411,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1237






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.