Fotograf:Dr Oetker passende til de fleste anledninger. Mettende kake
Oppskriften inneholder 497 Kalorier, 48 g Karbo, 5 g Protein og 31 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kakebunn: Smelt smør i en kjele. Rør i sukker, kakao og egg. Varm massen under omrøring til den tykner. Ta gryten av varmen og rør i vaniljesukker, knuste kjeks, kokos og finhakkede valnøtter. Blandingen fordeles jevnt i en form kledd med bakepapir (ca. 18 x 28 cm). Bunnen skal trykkes sammen før den settes til avkjøling i kjøleskapet. Bunnen skal være fast og oppbevares i kjøleskap i minst en time.
Kremfyll: Pisk smør, melk, vaniljesukker, peppermyntearoma, melis og konditorfarge sammen i en skål med en håndmikser – først ved lav hastighet og deretter ved høy hastighet, til kremen er som bløtt smør. Tilsett evt. mer melk dersom kremen er for tykk. Smør mintkremen ut på den avkjølte bunnen og sett den tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Overtrekk: Smelt sjokoladen over vannbad og smør sjokoladen raskt ut i et jevnt lag på den avkjølte bunnen med mintkrem.
La sjokoladen stivne og skjær kaken i små stykker til servering. Oppbevar sjokoladestykkene i kjøleskap i en kakeboks med bakepapir mellom lagene.
Tips: Kremfyllet kan også farges rødt eller i en annen farge. Kakestykkene kan pyntes med valnøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 30017)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-12-04
Oppdatert dato:2018-04-10