Fotograf:
Baker og Konditor
Meierifri trøffel inneholder
606 Kalorier,
43 g Karbo,
5 g Protein og
45 g Fett pr 100 gr
Meierifri trøffel har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Meierifri trøffel er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4961 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Meierifri trøffel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 605.75 | 605.75 | Kcal |
Protein | 4.70 | 4.70 | gram |
Karbohydrat | 42.60 | 42.60 | gram |
Kostfiber | 3.75 | 3.75 | gram |
Fett | 45.45 | 45.45 | gram |
Mettet fett | 15.80 | 15.80 | gram |
Salt | 0.03 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.36 | Kr 9.36 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 100 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,13 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Oliventrøffel
Temperér sjokoladen til 31 °C. Tilsett
Dauro olje på romtemperatur; bruk
stavmikser for å blande godt og støp i
silikonformer eller ferdig laget sjokolade-”
cups” (her har jeg brukt sjokolade-
cups fra PCB i Frankrike). La stå
noen timer i romtemperatur.
Dypp stivnede trøffelbiter i temperert*
sjokolade. Pynt med kandiserte
sitronskall og oliven.
Kandisert sitronskall
Skrell 1 sitron (bare gule delen av skallet)
og hakk i små firkanter. Kok en
gang i vann og skyll. Kok en gang til i
50/50 sukker/vann og la den redusere
til sukkerlaken blir tykk. Sil sitronskall
og tørke dem på silikonmatte.
Kandisert oliven
Skyll sorte oliven (her har jeg brukt
sorte oliven fra Nyons som er lettsaltet)
i kaldt vann i et par timer for å
trekke ut salt. Finhakk. Kok i 50/50
sukker/vann og la den redusere til
sukkerlaken blir tykk. Sil olivenbiter og
tørk på silikonmatte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Pierre Xavier Chinniah
(Intern: 28514)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-07-09
Oppdatert dato:2011-07-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift