1 stk Bakt sjokolademousse bunn
100 g Cacao Barry Force Noire (mørk sjokolade 50 % kakao)
15 ml helmelk
½ vaniljestang
1 stk egg
1 stk eggeplomme
15 g sukker
40 ml fløte
+ Cacao Barry Fleur de Cao (mørk sjokolade 70 % kakao) til overtrekk.
Fremgangsmåte:
Skrap vaniljestang og la infuser i melk. Sil.
Smelt sjokolade over vannbad. Bland inn vaniljemelk. Pisk
fløte.
Pisk egg, plomme og sukker til stiv og nesten hvit i farge.
Bland inn sjokolade/melk. Bland inn pisket krem forsiktig.
Dekk bunnen av en firkantet ringform med aluminiumsfolie
og pensle med smør. Hell inn et 0,5 cm tjukt lag med sjokolademousserøren.
Stek i et vannbad i ovn på 150 °C i cirka 20 minutter. Toppen
av kaken blir en tynn skorpe mens midten av kaken blir fortsatt
kremaktig. Sett på kjøl eller frys.
Kutt i små firkanter og sett ”skorpen” nederst på en rist.
Dekk med temperert sjokolade.
* Temperering av sjokolade
For temperering av mørk sjokolade: Smelt 1 kg mørk sjokolade
til 45 °C i en bolle over vannbad. La kjøle ned til 34 °C
i bollen. Tilsett 10 g Cacao Barry Mycryo (100 % kakaosmør)
og bland. Når sjokolade kommer ned til 32 °C er den temperert
og klar til dypping.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Pierre Xavier Chinniah
(Intern: 28513)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2011-07-09
Oppdatert dato:2011-07-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.