Påsken er frokosthøytid nummer én, og den gode påskefølelsen skapes med egg og sild på frokost og lunsj-bordet.
Selv om sild ofte forbindes med jul, så er påskesild ypperlig til frokoster i påska. Om du er hjemme eller på hytta, så er det alltid lettvint med sild. Sild kan lages på forhånd eller til nød kjøpes. Men det er ikke vanskelig å lage ett par sorter før ferien, og sammen med egg blir påskestemningen på topp. Lag gjerne en hel liten buffet med både egg og silde. Her er silderettene du kan lage nå rett før påske.
Det finnes mange varianter av sild og under her er ett lite utvalg av de mest populære på nettsiden.
Tomatsild 3
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
25.11.2002Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
6 kryddersildfileter
Saus:
3 ss tomatpuré
2 ss 7% eddik
2 ss vann
4-6 ss sukker
1 klype pepper
3 ss olje
1 løk i tynne ringer
1 laurbærblad
dill
En gammel oppskrift av uviss opprinnelse.Fremgangsmåte
Vann ut sildefiletene ca. 30 min. og tørk dem godt. Skjær filetene i 2 cm brede biter på skrå. Legg løk og sild lagvis i glass eller krukke og laurbærblad på toppen.
Pisk sammen alle ingrediensene unntatt olje til sausen. Oljen piskes inn til slutt i en tynn stråle. Hell sausen over silden og la den trekke noen timer, gjerne til dagen etter. Pynt med dill.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
137,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karrisild til påske
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.03.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 utvannede saltsildefileter
2 dl vann
2 dl Dansukker Sukker
1 1/4 dl eddiksprit
5 knuste krydderpepperkorn
5 knuste svart- eller hvitpepperkorn
Saus
1 dl rødløk i terninger
1 dl purre i skiver
1 skrelt eple i terninger
2 dl crème fraîche
1 ss karri
2 ts Dansukker Melis
1 krm salt
Karrisild hører hjemme i påskebuffeten på samme måte som til julFremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til laken i en kasserolle og kok opp. Avkjøl. Kutt sildefiletene i biter og legg dem i en bolle eller krukke. Hell over den avkjølte laken og la stå kaldt til neste dag.
Bland sammen ingrediensene til sausen. Ta silden opp av laken og tørk av den med kjøkkenpapir. Legg sildebitene i sausen og la stå 1 døgn.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinsild
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes & Sara C. SørensenIngredienser
4 stk sildefilet, krydret
2 dl eplesidereddik
2 stk appelsin
3,5 dl sukker
4 dl vann
3 ss mandler
Saus
1 dl majones
1 stk lime
1 dl rømme
3 ss appelsinjuice
appelsin
Pynt
sitronmelisse
Man trenger ikke tenke tradisjonelt når man skal lage sild. Det finnes mange friske og gode smaker som passer til sild, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med appelsin?Fremgangsmåte
Smak på sildefiletene og legg dem i melk eller vann et par timer dersom de er for salte.
Kok opp vann og sukker, og avkjøl. Tilsett eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap.
Tørk sildebitene og skjær dem i pene biter.
Riv skall av den ene appelsinen og press saften av den.
Skrell den andre apppelsin og del den i biter. Rist mandlene på tørr panne.
Legg sild, appelsinbitene og mandler lagvis i en krukke.
Saus:
Press saften av en lime og bruk 1 spiseskje i sausen.
Bland majones og rømme sammen med saft av appelsin og lime.
Smak til med appelsinskall og ev mere saft av lime eller appelsin.
Hell sausen over silden.
La retten stå kjølig og trekke et døgn før servering. Pynt med sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Sennepssild med honning
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
7 stk kryddersildefileter
2 ss dijon sennep
3 ss grov sennep
1 ss søt sennep
3 ss honning
2 ss sukker
1 ss hvitvins eddik
1 dl solsikkeolje
3 ss crème fraiche
4 ss hakket frisk dill
salt og pepper
I denne oppskriften får sennepssild en ny vri med honning. En frisk versjon av den klassiske varianten.Fremgangsmåte
Sildefiletene kuttes i passende biter. Rør sammen de øvrige ingrediensene til en sennepssaus, smakes til med salt og pepper.
Vend sammen sennepssausen og sildebitene og fyll over på glass. Bør stå natten over før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rømmesild med eple
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
7 stk kryddersildfileter
1 beger rømme
1 ss dijonsennep
2 ts sukker
1 ss epleeddik
1 stk fast og syrlig norsk eple (revet på rivjern)
salt og pepper
Rømmesild er et av de tradisjonelle sildeglassene, og her finner du oppskriften på en friskere variant med eple og dijonsennep. Kan serveres samme dag som den er laget.Fremgangsmåte
Skyll filetene i litt kaldt vann eller melk, deretter deles de i biter.
Rør sammen rømme, sennep, sukker eddik og eple. Smak til med salt og pepper, tilsett sild i biter og fyll over på glass. Denne silden kan serveres samme dag som den er laget.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Koriander og ingefærsild
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes & Sara C. SørensenIngredienser
5 stk sildefilet, eddikmarinert
2 dl eddik, 7%
4 dl vann
3,5 dl sukker
2 ss eplesidereddik
1 ts sukker, brunt
1 dl olivenolje
1 stk rødløk
50 g ingefær, frisk
1 ss korianderfrø
1 bunt koriander, frisk
2 ss kapers
Sild har lange tradisjoner i det norske kostholdet, men det betyr ikke at man kun trenger å holde seg til tradisjonelle smaker. Imponer med denne eksotiske varianten.Fremgangsmåte
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte.
Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i pene biter.
Skjær løken i tynne skiver og ingefæren i tynne strimler. Knus korianderfrøene og bland dem sammen med koriander, løk og kapers.
Legg sild og løkblanding lagvis i et glass eller en krukke. Bland eplecidereddik, sukker og olje, og hell blandingen over silden.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
209,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3216