Fotograf:Bent Raanes & Sara C. Sørensen Sild har lange tradisjoner i det norske kostholdet, men det betyr ikke at man kun trenger å holde seg til tradisjonelle smaker. Imponer med denne eksotiske varianten.
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte.
Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i pene biter.
Skjær løken i tynne skiver og ingefæren i tynne strimler. Knus korianderfrøene og bland dem sammen med koriander, løk og kapers.
Legg sild og løkblanding lagvis i et glass eller en krukke. Bland eplecidereddik, sukker og olje, og hell blandingen over silden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 28824)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pålegg Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-04-15
Oppdatert dato:2019-11-26