Søk etter oppskrifter hos www.matoppskrift.no del 2


Oppdatertdato: 2018-01-23 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Screenshot av nettsiden


Her er del 2 av min oversikt over søkemuligheter på nettsidene. Denne tar for seg de mer spesielle og detaljerte søkene.
Etter som 34.000 av dem nå er kalkulert for næringsinnhold og allergener + pris, er det mange muligheter til å trekke ut akkurat den oppskriften eller ingrediensen du trenger.

Men her følger en oversikt over de søkene som er mer spesielle og litt skjulte.
Denne oversikten er den andre av 2 oversikter som forklarer søkemulighetene.
Jeg legger dette punktvis nedover med link til søket på hvert punkt. Først noen av de spesielle i søkemaskinen og deretter noen som finnes i menyen men ikke i søkemaskinen.

Valg i søkemaskinen

I søkemaskinen finnes det mange søkevalg og denne har jeg bygd ut gjennom mange år. Den har de mest vanlige og brukte søkene i min database.
Men i tillegg til de vanlige finnes det finnes det følgende:

 • Proteinsøk pr 100 gram
  Her kan du søke etter mengde protein pr 100 gram i oppskriftene. Dette kan brukes av de som har proteinintoleranse eller feks skal bygge muskler. I tillegg kommer søket under med protein pr porsjon.

  Proteinsøk hos matoppskrift.no
 • Proteinsøk pr porsjon
  Her utfyller du søket over med at du kan velge protein pr porsjon. Dette er ikke alltid nøyaktig da porsjoner er veldig individuelt.
 • Allergensøk
  Ett veldig anvendelig søk om du er allergisk for noen varer. Her kan du skrive inn en eller 2 allergener du ikke ønsker og svaret vil gi deg hvilke oppskrifter du kan bruke. Dette søket var komplisert å lage og jeg ser på muligheten å kunne utvide det til alle allergener.
 • Videosøk
  Det er en del matvideoer inne på nettsiden, men dette er ikke en prioritert oppgave. Youtube har jo tusenvis allikevel og flere her kommer fra der. Men ett enkelt søk er lagd og jeg prøver å legge ut videoer innimellom, og forslag til oppskrifter basert på videoen er lagt ut. Vi har testet å produsere videoer hjemme, men dette er lagt på is foreløpig. Er for mye arbeid.
 • Lavkarbosøk
  Ett søk etter lavkarbo oppskrifter som er populært hos meg. Det som er unikt er at man kan velge prosent karbo i oppskriftene og dermed få ut resultat alt etter hvor man er i lavkarbo verdenen.
 • Studentmat
  Spesialsøk etter oppskrifter for studenter eller andre som ser på vanskelighet, pris og tiden.
 • Slankesøk
  Ett enkelt søk hvor man definerer kaloriinnholdet i oppskriften før enn søker. Ypperlig om man teller kalorier. Men nå skal det sies at i de fleste søkeresultat over hele siden er det mulig å sortere på kcal.


  Melkeallergensøk hos matoppskrift.no

 • Melke allergen søk
  Ett søk lignende allergensøket men som bare søker etter allergenet melk + ett valgfritt allergen. Liknende søk finnes for gluten, se under!
 • Glutensøk
  Liknende melkesøket over, så definerer du her gluten og en valgfri ekstra allergen.
 • Forslag til 20 minutters hverdagsretter
  Ett av 2 søk som gir forslag til hverdagsretter under 20 minutter. Det andre under her gir retter mellom 20 og 40 minutter.
 • Forslag til 40 minutters hverdagsretter
  Hverdagsmat mellom 20 og 40 minutter
 • Menyforslag i hverdagen
  Ett enkelt søk som gir deg menyforslag i hverdagen.
 • Middagstips
  Ikke noe søk men direkte middagstips fra forskjellige kategorier.


  Ingredienssammenligning hos matoppskrift.no


 • Sammenlign ingredienser
  Til slutt en av de mest anvendelige tjenestene jeg har. Sammenlign ingredienser i databasen og i resultatet sorter på produsent, poeng, kcal, fett, mettet fett, protein, karbo, fiber og sukker. Denne oppdaterer seg hele tiden etter som jeg legger inn nye ingredienser eller oppdaterer verdier. Denne kan brukes akkurat som disse testene an ser i media ellers. Du ser og når verdiene er oppdatert. Og du velger selv din kategori ingredienser + at du kan filtrere resultat.


Dette var del 2 av oversikten over dine søkemuligheter på nettsiden. Om du vil se del 1 så klikk under her.

Del 1 ligger på denne siden.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3100Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.