Sommerfriske desserter



Oppdatertdato: 2019-06-27 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Astrid Hals, Studio Dreyer-Hensley, Alf Börjesson, Mari Svenningsen Kilder: Matprat.no


Når jeg tenker på sommeren, dukker det opp ord som sol, grønt og godt humør. Jeg tenker på friske jordbær, bringebær og andre sommerbær og frukter. Da får jeg lyst på friske sommerlige desserter.
Enten du skal arrangere sommerfest i hagen eller fest i regnværet i stua, er det alltid godt med smak av sommerens friske frukter og bær. Hvis du bare har lyst på noe godt, trenger du ikke en fest som unnskyldning får å lage deilige sommerdesserter.
Det er alltid godt med noe søtt etter grillmaten. Overrask kjæresten eller familien.
Hva med osteiskake med jordbær eller panna cotta med bringebærsaus?

Osteiskake med jordbær

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

14 Porsjoner

Ingredienser
½ pk digestive kjeks
100 g smør
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 stk eggeplomme
1 ½ dl sukker
1 beger kremost naturell
3 stk eggehvite
4 ss jordbærsyltetøy

Bringebærsaus:
2 pk frosne bringebær
200 g melis
4 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
3. Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
4. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.

PSST: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.

Panna cotta

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og enda bedre.

6 Porsjoner

Ingredienser
4 ½ stk gelatinplater
2 stk vaniljestang
7 ½ dl kremfløte
2 ½ dl sukker

Bringebærsaus:
1 pk (225 gr.) frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
2. Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.


Hurtig jordbær dessert


Prøv også Hurtig jordbær dessert.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2013
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pose frosne jordbær, ca 400 gram
1/4 l. kremfløte
sukker etter smak

Pynt:
Sjokolade
evt. friske jordbær


Veldig enkel og god dessert. Lavkarbo om en ikke bruker sukker. Vi brukte ferske jordbær. Pyntet og med mynte samt jordbær.


Fremgangsmåte

De frosne jordbær og kremfløten blendes til bærene er helt knus. Smakes til med sukker underveis.
Blendes så igjen og helles til sist opp i dessert glass. Pyntes tilsist med friske jordbær og reven sjokolade på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 206,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Friske sommerbær med dipp


Prøv også Friske sommerbær med dipp.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 kurv jordbær
1 pk. bringebær
4 stk. nektarin
300 g grønne druer
½ stk. vannmelon
3 dl vaniljekesam
100 g sjokolade



Fremgangsmåte

Skyll og del frukten i mindre biter og anrett på fat. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smeltet sjokolade og kesam i små skåler og sett alt på bordet. La gjesten forsyne seg selv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Jordbær kompott med vaniljekrem


Prøv også Jordbær kompott med vaniljekrem.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 l jordbær
Melis

Krem:
4 ss Sukker
2 eggeplommer
2 dl kremfløte
1 ts Vaniljesukker


Så enkelt og så godt. Syns du at det blir litt surt, tilsett litt sukker.


Fremgangsmåte

Skjær 2/3 av bærene i skiver. Resten blendes og tilsettes melis etter smak. Bland de skivede bær og puréen.

Krem:
Pisk sukker og eggeplommer skummende med vaniljesukker. Tilsett kremfløte. Piskes, til det får en kremet konsistens.
Serveres straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillet ananas med romsaus.

Grillet ananas med romsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

1 stk stor frisk ananas
2 ss sukker til glasering
½ ts malt kanel
75 g usaltet meierismør
75 g brunt sukker
1 stk lime (skall og saft)
2 ss mørk rom
1 stk rød chili
1 ss frisk mynte
400 g vaniljeis


Iskrem og grillet frukt gjør alltid stor suksess! Denne varianten med romsaus er intet unntak.


Fremgangsmåte

Skjær toppen og bunnen av ananasen, stil den opp på et skjærebrett og skjær den i båter. Fjern kjernen fra hver båt og del den i 2,5 cm trekantede tykke skiver.
Dryss sukker og kanel på begge sider av ananasen og grill på middels varm grill i 4-5 minutter, til sukkeret er litt karamellisert.
Smelt samtidig smøret på en liten panne, tilsett sukker, limesaft og finrevet limeskall.
Tilsett rom og en hel chili, rør rundt til sukkeret er smeltet og det bobler til en jevn glasur. Legg ananasen på tallerkener, hell romsausen over, og server med hakket mynte og noen store gode kuler med is.
Her har vi brukt vaniljeis men det er også godt med valnøttis, krokanis, jordbæris, etc.

Om du ikke har ananas går det også fint an å bruke bananer. Grill bananene med skallet på til de nesten er svarte. Ta av litt av skallet og hell over romsausen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 149,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dessertspyd på grillen.

Dessertspyd på grillen


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.06.2009
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

4 skive formkake
4 ss appelsinjuice
1 stk mango
12 stk marshmallows
4 stk grillspyd


Enkle dessertspyd for perfekte grilldager. Både formkake, mango og marshmallows. Kanskje en ny sommerhit?


Fremgangsmåte

Skjær formkakeskivende i 2 x 2 cm biter og pensle dem med appelsinjuice.
Skrell og del mangoen i 2 x 2 cm biter. Tre formkake, mango og marshmallows på grillspyd.
Legg spydene på grillen i 5 minutter til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 187,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljeis med sommerbær.

Vaniljeis med sommerbær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.05.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 dl bringebær
2 dl jordbær
ca. l l vaniljeis



Fremgangsmåte

1. Rens bærene, skyll de om nødvendig.
Legg opp bær og vaniljeis i fire dessertskåler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet kake med frukt og bær.

Grillet kake med frukt og bær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk kakestykker sukkerbrødbunn
100 g mascarponeost eller kremost naturell
2 dl kremfløte
2 ss brunt sukker
½ ts vaniljesukker
1 pk bringebær
2 stk kiwi


Lyst til å prøve noe nytt? Hva med grillet kake! En annerledes og spennende måte å spise kake på.


Fremgangsmåte

1. Pisk fløte med ost, sukker og vaniljesukker til kremkonsistens.
2. Skjær ut passende kakestykker av sukkerbrødbunnen og del hvert stykke i to på langs. Grill dem raskt. Vær forsiktig, for dette går fort.
3. Skrell og skjær kiwi i skiver. Legg krem på hvert kakestykke. Ha på godt med kiwi og bringebær. Server to til hver.

Tips: Du kan også bruke formkake.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Banansplit med jordbær og krem.

Banansplit med jordbær og krem


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 stor banan
20 store jordbær
6 ss ferdig pisket krem
2 ss hakkede nøtter
2 ss hakket tørket aprikos

Pynt:
Ett par mynteblader


Enkel og fin i varmen. Vi brukte ikke iskrem her, men det kan selvfølgelig brukes


Fremgangsmåte

Del en stor banan i 2 på langs. Del igjen på tvers og legg nederst i skålen. Fyll krem i midten og dekk med jordbær. Dryss over nøtter og aprikos. Mynteblad til pynt. Server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte rabarbrapiker.

Tilslørte rabarbrapiker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 dl sukker kavring , fingerkjeks eller lignende
3 ss sukker
1 ts malt kanel
2 ss smør
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
ca 4 dl rabarbrasyltetøy


En morsom variant av Tilslørte Bondepiker. Prøv denne neste gang du koser deg i varmen!


Fremgangsmåte

Bland den knuste kavringen eller kjeksen med sukker og kanel, og brun det lett i en panne med smør. Avkjøl.
Visp kremfløte med vaniljesukker til luftig krem.
Gyllen kavring, vispet krem og rabarbrasyltetøy legges lagvis i en skål eller i porsjonsglass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 246,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1616







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.