Osteiskake med jordbær



Osteiskake med jordbær oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Oppskriften inneholder 232 Kalorier, 24 g Karbo, 3 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Osteiskake med jordbær er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere: 7636 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
0,5pakkeDigestivekjeks
100grsmør
3dlkremfløte
1tsvaniljesukker
3stkeggeplommer
1,5dlsukker
200grkremost naturell
3stkeggehviter
4ssjorbærsyltetøy

Bærsaus

2kurv(er)frosne frosne jordbær eller bringebær
200grmelis
4sssitronsaft




Kalorier og næringsinnhold i Osteiskake med jordbær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier232.444 976.54355.47Kcal
Protein2.6155.883.99gram
Karbohydrat23.86510.8436.49gram
Kostfiber1.0923.341.67gram
Fett13.82295.8921.13gram
Mettet fett7.97170.6412.19gram
Salt0.326.910.49gram
Pris på oppskriftenKr 5.56Kr 119.04Kr 8.50.-
Hele oppskriften veier2 141 totalt2 141 pr porsj153 pr stk gram
Energiprosent fra karbo41,06 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 14 stykker

1. Smuldre kjeks. Smelt smør og rør det sammen med kjeksen. Trykk blandingen utover i en springform (24 cm i diameter), med bakepapir i bunnen.
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og kremost i en skål, og stivpisk eggehviter i den tredje.
3. Vend alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
4. Legg syltetøy i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Sett formen i fryseren minst 4 timer før servering.

Server gjerne en bærsaus til. Kjør tinte jordbær eller bringebær, melis og sitronsaft til en jevn og glatt blanding i en foodprosessor. Dersom du lager saus av bringebær, bør du også sile den før servering.

5. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering, og server gjerne osteiskaken sammen med en deilig bærsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 21936)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskake
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-07
Oppdatert dato:2022-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Philadelphia osteiskake med Daim.Philadelphia osteiskake med Daim.
Denne retten har 341,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osteiskake med jordbær.Osteiskake med jordbær.
Denne retten har 232,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.