Fotograf:Sara Johannessen Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.
Oppskriften inneholder 232 Kalorier, 24 g Karbo, 3 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Smuldre kjeks. Smelt smør og rør det sammen med kjeksen. Trykk blandingen utover i en springform (24 cm i diameter), med bakepapir i bunnen.
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og kremost i en skål, og stivpisk eggehviter i den tredje.
3. Vend alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
4. Legg syltetøy i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Sett formen i fryseren minst 4 timer før servering.
Server gjerne en bærsaus til. Kjør tinte jordbær eller bringebær, melis og sitronsaft til en jevn og glatt blanding i en foodprosessor. Dersom du lager saus av bringebær, bør du også sile den før servering.
5. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering, og server gjerne osteiskaken sammen med en deilig bærsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 21936)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2006-05-07
Oppdatert dato:2022-05-01