Skjær toppen og bunnen av ananasen, stil den opp på et skjærebrett og skjær den i båter. Fjern kjernen fra hver båt og del den i 2,5 cm trekantede tykke skiver.
Dryss sukker og kanel på begge sider av ananasen og grill på middels varm grill i 4-5 minutter, til sukkeret er litt karamellisert.
Smelt samtidig smøret på en liten panne, tilsett sukker, limesaft og finrevet limeskall.
Tilsett rom og en hel chili, rør rundt til sukkeret er smeltet og det bobler til en jevn glasur. Legg ananasen på tallerkener, hell romsausen over, og server med hakket mynte og noen store gode kuler med is.
Her har vi brukt vaniljeis men det er også godt med valnøttis, krokanis, jordbæris, etc.
Om du ikke har ananas går det også fint an å bruke bananer. Grill bananene med skallet på til de nesten er svarte. Ta av litt av skallet og hell over romsausen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20644)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-10-28
Oppdatert dato:2019-04-16