Midtsommer!
Vi tenker med en gang på en silkekveld i strandkanten rundt et bål, eller mat på et piknikteppe i en blomstereng. . Da er det ingen grunn til å la være å nyte måltidet på årets lyseste kveld og natt utendørs. Her er noen tips og oppskrifter til mat som kan forberedes på forhånd enten du skal grille eller nyte medbrakt.
Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong og paprika
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.06.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
1 stk. maiskolbe
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g frisk sjampinjong
2 ss olje til pensling
nykvernet pepper
Fremgangsmåte
Tre grønnsakene på grillspyd og grill.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Asparges med skinke og parmesan
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.05.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g asparges
4 skiver spekeskinke
parmesanost
2-3 ss god olivenolje
salt og sukker
Fremgangsmåte
Asparges kokes et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Det er en fordel å koke i høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt. Fordel de ferdig kokte asparges over på fire tallerkener. Legg over en skive spekeskinke pr. porsjon og dryss over reven parmesanost. Drypp over noen dråper god olivenolje. Retten serveres med fersk gjærbakst.
Lettere kan det ikke gjøres og bedre kan det ikke smake.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fransk potetsalat 5
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Esten BorgosIngredienser
700 g potet
1 stk rødløk
2 ss sennep
1 dl hvitvinseddik
3 dl solsikkeolje
4 ss estragon, frisk
salt og pepper
En fransk potetsalat er et smakfullt innslag når du skal grille. Den trenger ikke mange ingredienser, og kan serveres nylaget. Det enkle er ofte det beste.Fremgangsmåte
Kok potet, skrell og skjær i skiver.
Finhakk rødløk.
Rør sammen sennep og hvitvinseddik i en bolle, og pisk inn solsikkeolje, litt om gangen.
Smak til med salt og pepper.
Ha potet og rødløk i dressingen og rør godt sammen.
Rør inn hakket estragon, og smak til med salt og pepper.
Potetsalaten holder seg i kjøleskap i 1-2 dager.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
235,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Hvitvins- og smørdampede grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.06.2003Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 røde paprikaer
2 gule squasher
200 g sukkererter
300 g asparges
2 bunter vårløk
1 dl hvitvin
4 ss finhakkede urter evt. 4 ts tørkede urter
4 ss smør/margarin
Sommerens friske grønnsaker på grillen. Det er nydelig og fargesprakende tilbehør til grillmat.Fremgangsmåte
1.Rens og del paprika i strimler, squash i halve skiver. Sukkererter, asparges og vårløk kan brukes hele eller delt i to.
2.Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smøret.
Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca.10-15 minutter, avhengig av hvor varm grillen er.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Creme Catalan
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang
En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.Fremgangsmåte
La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.
La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
307,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Foliebakt laks på en seng av fennikel
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 fennikel i tynne skiver
1/2 løk i strimler
2 fedd hvitløk, knust
1 ss smør
1 ss sitronsaft
hakket koriander
400 g laks
Fremgangsmåte
Små fiskestykker av laks legges på toppen av alle grønnsakene (annen fisk kan brukes). Evt krydres med salt og pepper. Pakkes i folie, grilles i ca. 15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
163,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++En jordbær- og pæredrøm
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.03.2005Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Ca ½ kurv jordbær
2 modne pærer
6-8 isbiter
4 dl biola med jordbær
Jordbær, pære og isbiter blir til en frisk og deilig smoothie i sommervarmen. Bytt ut biola med farris eller annen jordbær melk ol.Fremgangsmåte
Miks frukt og isbiter først, i en hurtigmikser eller blender, og bland ut med farris/biola ol til ønsket konsistens. Denne smoothien er søt og rund på smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:853