St. Hans menyforslag


Oppdatertdato: 2023-06-23 Tema: Turmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Midtsommer!

Vi tenker med en gang på en silkekveld i strandkanten rundt et bål, eller mat på et piknikteppe i en blomstereng. . Da er det ingen grunn til å la være å nyte måltidet på årets lyseste kveld og natt utendørs. Her er noen tips og oppskrifter til mat som kan forberedes på forhånd enten du skal grille eller nyte medbrakt.


Annonse



Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong og paprika


Prøv også Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong og paprika.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.06.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

1 stk. maiskolbe
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g frisk sjampinjong
2 ss olje til pensling
nykvernet pepper



Fremgangsmåte

Tre grønnsakene på grillspyd og grill.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Asparges med skinke og parmesan


Prøv også Asparges med skinke og parmesan.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.05.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g asparges
4 skiver spekeskinke
parmesanost
2-3 ss god olivenolje
salt og sukker



Fremgangsmåte

Asparges kokes et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Det er en fordel å koke i høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt. Fordel de ferdig kokte asparges over på fire tallerkener. Legg over en skive spekeskinke pr. porsjon og dryss over reven parmesanost. Drypp over noen dråper god olivenolje. Retten serveres med fersk gjærbakst.

Lettere kan det ikke gjøres og bedre kan det ikke smake.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fransk potetsalat 5


Prøv også Fransk potetsalat 5.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

700 g potet
1 stk rødløk
2 ss sennep
1 dl hvitvinseddik
3 dl solsikkeolje
4 ss estragon, frisk
salt og pepper


En fransk potetsalat er et smakfullt innslag når du skal grille. Den trenger ikke mange ingredienser, og kan serveres nylaget. Det enkle er ofte det beste.


Fremgangsmåte

Kok potet, skrell og skjær i skiver.
Finhakk rødløk.
Rør sammen sennep og hvitvinseddik i en bolle, og pisk inn solsikkeolje, litt om gangen. Smak til med salt og pepper.
Ha potet og rødløk i dressingen og rør godt sammen.
Rør inn hakket estragon, og smak til med salt og pepper.
Potetsalaten holder seg i kjøleskap i 1-2 dager.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Hvitvins- og smørdampede grønnsaker.

Hvitvins- og smørdampede grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.06.2003
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 røde paprikaer
2 gule squasher
200 g sukkererter
300 g asparges
2 bunter vårløk
1 dl hvitvin
4 ss finhakkede urter evt. 4 ts tørkede urter
4 ss smør/margarin


Sommerens friske grønnsaker på grillen. Det er nydelig og fargesprakende tilbehør til grillmat.


Fremgangsmåte

1.Rens og del paprika i strimler, squash i halve skiver. Sukkererter, asparges og vårløk kan brukes hele eller delt i to.

2.Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smøret.

Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca.10-15 minutter, avhengig av hvor varm grillen er.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 56,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Creme Catalan.

Creme Catalan


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang


En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.


Fremgangsmåte

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 307,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt laks på en seng av fennikel.

Foliebakt laks på en seng av fennikel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 fennikel i tynne skiver
1/2 løk i strimler
2 fedd hvitløk, knust
1 ss smør
1 ss sitronsaft
hakket koriander
400 g laks



Fremgangsmåte

Små fiskestykker av laks legges på toppen av alle grønnsakene (annen fisk kan brukes). Evt krydres med salt og pepper. Pakkes i folie, grilles i ca. 15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også En jordbær- og pæredrøm.

En jordbær- og pæredrøm


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.03.2005
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

Ca ½ kurv jordbær
2 modne pærer
6-8 isbiter
4 dl biola med jordbær


Jordbær, pære og isbiter blir til en frisk og deilig smoothie i sommervarmen. Bytt ut biola med farris eller annen jordbær melk ol.


Fremgangsmåte

Miks frukt og isbiter først, i en hurtigmikser eller blender, og bland ut med farris/biola ol til ønsket konsistens. Denne smoothien er søt og rund på smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 41,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:853
Norsk mat.Pølser.
Skalldyr.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.