Svinekoteletter holder fortsatt koken i mange hjem


Oppdatertdato: 2020-04-06 Tema: Svin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vi som mange andre spiser fortsatt koteletter innimellom, selv om kanskje mange forbinder svinekoteletter med surkål som noe de fikk til søndag hjemme for mange år siden. Men undertegnede syns det er godt innimellom og særlig når jeg kan ha på eller ved siden av noen spesialiteter.
Nå er det i butikken både nakke og vanlige svinekoteletter som selges og samtidig finnes det og flere forskjellige varianter som er krydret, marinert + filet og sommerkoteletter osv.
Men hovedforskjellen mellom nakke og vanlige er for det første hvor de kuttes, nakke inn mot hodet og vanlige nedover ryggen. Nakkekoteletter har mer sener og fett spekket i kjøttet, mens kjøttet på vanlige koteletter er helt rent med bare en fettrand. Jo lenger bak jo bedre kjøtt helt til en er i fileten på grisen.

Og her hjemme bruker vi forskjellige tilbehør og varianter av koteletter. Koteletter passer godt med flere slags grønnsaker, svisker, epler og selvfølgelig surkål. Og på kotelettene bruker jeg og feks speilegg eller osteskiver. Og ved siden flere varianter av poteter eller ris/pasta selv om det ikke er førsteprioritet. Men ta en titt under her for litt forskjellige varianter av disse godsakene og nyt svinekoteletten til middag.

Men først en video fra matprat ang steking av koteletter






Stekte svinekoteletter


Prøv også Stekte svinekoteletter.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 (600 g) koteletter
fett til steking
salt
pepper


Her er rett og slett basic for å steke koteletter. Samme metode kan brukes for både vanlige og nakke. Forskjellen ligger vel mer i hva som serveres til og ved siden av kotelettene. På bildet enkelt med surkål, grønnsaker og litt rødløk faktisk. Man regner en stk kotelett pr person.


Fremgangsmåte

Skjær bort en del av fettet slik at det blir igjen 3-4 mm av fettkanten. Skjær noen snitt i fettkanten for å hindre at den krymper. Skjær fettet som er til overs i små biter og smelt det i stekepannen. Brun kotelettene i dette fettet.
Koteletter kan og brunes i vanlig smør.
Dryss salt og pepper over når kotelettene er brunet. La kotelettene ettersteke under lokk på svak varme i 5-10 minutter. Kotelettene er ferdig når kjøttet akkurat har blitt grått inne ved benet.

Kotelettene serveres med kokte poteter og grønnsaker eller surkål. Ananas smaker godt til koteletter, likeså stekte eplebåter og svisker. God ide er å legge på ett par osteskiver mot slutten av steketiden. På bildet har jeg brukt slik tomattaffelost, det smaker ypperlig. Prøv og feks jarlsberg. Og jeg syns og det er godt med speilegg til koteletter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Franske koteletter


Prøv også Franske koteletter.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Tåjet
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 svinekoteletter
Hvetemel,salt og pepper
1 ts paprikapulver
smør eller margarin
4 løk
250 g champignon
1 1/2 dl buljong(vann+ terning)
2 dl kremfløte


Koteletter med mild smak. Bruk gjerne 2 stekepanner og stek tingene samtidig, sparer mye tid. Her kan man og servere med andre grønnsaker, surkål, kålstuing ol. Prøv og epler i ovnen sammen med kotelettene.


Fremgangsmåte

Bank kotelettene litt ut med hånden.
Vend dem i sammenblandet mel, salt, pepper og paprikapulver. Brun kotelettene raskt i smør, og legg dem i en ildfast form. Kok ut stekepannen med litt buljong og hell det over kotelettene. Del løken i båter og brun dem sammen med champignon.
Legg dette omkring kotelettene. Kok ut pannen med resten av buljongen og fløten, og hell det over kotelettene. La dette stekes i stekeovnen ved 200g i ca 20 min.

Server med poteter eller ris og en salat

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Nakkekoteletter i form


Prøv også Nakkekoteletter i form.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 store nakkekoteletter
salt
pepper
0.5 dl solsikkeolje
1 gulrot
100 g knollselleri
2 løk
1 ss tomatpuré
1 hvitløkbåt
1 ts timian
0.5 boks hakkede tomater
3 dl creme fraiche


Koteletter i form er enklet og fins i mange varianter. Denne er en av de vellykkede. Vi hadde litt ekstra selleri + ett par epler og noen svisker i formen før vi satt den i ovnen.


Fremgangsmåte

Salte og pepre kotelettene. Brun dem i en panne med olje og legg dem i en stor ildfast form. Rens grønnsaker og kutt dem i terninger (1 x 1 cm).
Fres dem i pannen og tilsett tomatpuré, hakket hvitløk og timian. Tilsett tomater og creme fraiche og kok opp. Salte og pepre, og hell grønnsaksausen over kotelettene.
Sett formen i ovnen ved 180 gr varme, 30 minutter. Da er kotelettene gjennomkokte og møre sammen med grønnsakene, og du får en deilig, mild tomatsaus.
Serveres direkte fra formen. Server ovnsbakte poteter til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 183,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Eplekoteletter.

Eplekoteletter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.10.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 svinekoteletter
1 ss smør eller margarin
salt
pepper
1/2 ts rosmarin
4 epler
8 små løk
4 tomater
soyasaus
buljong (vann + terning)


Koteletter passer perfekt sammen med epler, eller omvendt. Tomater trenger ikke nødvendigvis flås.


Fremgangsmåte

Brun kotelettene raskt på begge sider og dryss dem med salt, pepper og rosmarin.

Legg dem i ildfast fat.

Stikk kjernhusene ut av eplene. Flå tomatene ved å dyppe dem et øyeblikk i kokende vann. Forvell løkene i lettsaltet vann ca 5 min.

Legg epler, tomater og løk i fatet med kotelettene.

Kok pannen ut med buljong, tilsett soyasaus og hell det hele over kotelettene.

Sett fatet midt i ovnen ved 200 C i ca 20 minutter, og spe med litt vann eller buljong hvis retten virker tørr.

Serveres med kokt ris eller persilledryssede poteter til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med wokgrønnsaker.

Koteletter med wokgrønnsaker


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.07.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk nakkekoteletter av svin eller svinekoteletter
2 ss margarin /olje til steking
½ ts salt
½ ts pepper
1 pose wokgrønnsaker
½ dl grønnsakbuljong (utblandet)


Denne middagsretten er enkel, rask og forholdsvis billig. I tillegg til at den er god, er den også sunn.


Fremgangsmåte

1. Brun kotelettene på god varme i 2 -3 minutter på hver side. Ha på krydder, og etterstek i ca. 5 minutter på svak varme.
2. Ta kotelettene ut av panna, og fres wokgrønnsakene i litt olje på god varme. Tilsett buljong og la det koke i 1 minutt.

Serveres med ris eller potetbåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med surkål, bacon og persille.

Koteletter med surkål, bacon og persille


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk kotelett av svin
2 ss margarin
½ ts salt
¼ ts pepper
1 pk ferdigkokte poteter
1 ss margarin til steking
1 bunt bladpersille
150 skive bacon i terninger
1 pose surkål


Denne retten er så enkel å lage at den ganske sikkert kan provosere frem et baklengs hallingspark hos en ellers stiv og stresset nordmann. Andre nøyer seg kanskje med en trudelutt eller en sangstrofe! Lekende lett!


Fremgangsmåte

1. Varm potetene etter anvisning på pakken.
2. Stek baconterninger i en varm gryte med margarin til det er sprøtt. Tilsett surkål og varm opp. Ha i grovhakket bladpersille rett før servering.
3. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter med penne og aspargesbønner.

Nakkekoteletter med penne og aspargesbønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 store nakkekoteletter
2 ss margarin for steking
1 dash salt og pepper

Tilbehør
1 pakke med ferdig rødkål
300 gr frosne aspargesbønner

Saus
1 pakke Toro peppersaus tilberedt

Pasta
4 porsjoner tørr pennepasta
100 gr reven jarlsbergost
1 ts salt
1 ss meierismør


En ganske rask og enkel kotelettmiddag. Sammen med penne pasta blir dette godt og raskt å lage. Litt ost på pastaen og med bønner som det grønne alibiet er dette en grei hverdagsmiddag
Jeg måtte bare legge til min favoritt rødkål, men dette er frivillig.


Fremgangsmåte

Pasta:
Ha nok vann + salt og smør i en gryte. Kok opp og ha i pasta. Kok til den er al dente, 6-8 min. Hell av vannet og rør inn osten + evt litt pepper.

Koteletter
Jeg pleier først å kutte vekk bein på nakkekoteletter, men pass på om disse er maskinelt kuttet, da er det ofte beinslinter som kan være skikkelig skarpe.
Brun litt margarin i stekepanna. Og brun kotelettene på begge sider. Skru ned varmen, krydre og la de surre til de er gjennomstekt.

Tilbehør.
Varn opp rødkål og aspargesbønner. Bønner med litt salt i vannet.

Saus.
Lages etter anvisning på posen.

Server og god middag!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 166,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med kålmiks.

Koteletter med kålmiks


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 koteletter

Kålmiksen
200 gr brokkoli i små buketter
200 gr grønnkål
200 gr tomater, vi brukte resten av cherrytomatene fra hagen.
1 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
1,5 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 dash salt og pepper
1 ss smør

2 porsjoner kokte poteter


God hverdagsmat igjen med min favoritt grønnkål. Men nå er det slutt for i år:)
Vi har funnet ut at en slik stuing av grønnsaker passer veldig godt som tilbehør. Du kan bruke andre grønnsaker også, og dette er både sunt og godt.


Fremgangsmåte

Rens først av stilkene på grønnkålen. Sett over litt vann med litt salt til koking og la grønnkålen koke 5 minutter. Hell av vannet og kutt kålen i biter. Sett til side.
Del opp brokkoli, løk, tomater og hvitløk. Varm litt smør i panna og ha i kålblandingen + grønnkålen. La det surre 5-10 minutter. Rør så inn fløte og creme fraiche og la det småkoke i noen minutter til noe av væsken forsvinner. Smak til med salt og pepper.
Samtidig stekes kotelettene brune på hver side i en annen stekepanne.
Server med poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter med surkål.

Nakkekoteletter med surkål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 stk nakkekoteletter
1 ss margarin
20 svisker
1 eple i båter
1 dash salt og pepper

Saus:
1 pakke toro peppersaus

Tilbehør:
1 pakke surkål
4 porsjoner poteter eller ris
4 gulrøtter i biter

Valgfritt:
4 speilegg


Denne slår aldri feil, særlig blant oss eldre som har vokst opp med koteletter. Vi bruker nakkekoteletter istedenfor vanlige da de har mer fett og dermed er saftigere. Vi pleier og å kutte vekk bein før steking. Tilbehør som eple og svisker passer fint sammen her, i tillegg til vanlig surkål/rødkål.
Om man bruker ferdig saus eller lager sky fra pannen etter steking er valgfritt.


Fremgangsmåte

Sett poteter, gulrot eller ris på koking først.
Ang poteter så gjorde vi følgende:
Skrell og rens både poteter og gulrot. Del alle i terninger. Kok opp akkurat nok vann med salt og en god klatt smør i. Ha i poteter og gulrøtter som småkoker til de er møre.

Legg klar en pakke surkål i en gryte og varm den sakte opp etterhvert.

Rens av slingser og evt kutt vekk bein fra kotelettene. Varm litt margarin i en stekepanne og brun kotelettene på begge sider først. Legg på ett lokk, skru ned varmen, krydre og la de ettersteke i 10 minutter. På slutten av steketiden legger du i epleskivene og sviskene som da steker med de siste 4-5 minuttene. Skal du lage sky av stekesausen, tar du over kotelettene, svisker og epler som legges på ett fat. Ha i litt vann i panna, skrap opp fra bunnen og la det koke opp. Dette kan du evt jevne med ett meldryss. Smak til med salt og pepper.
Bruker du posessaus, så følger du anvisning på posen. Men bruk kraften fra stekepanna i sausen.
Server hele greia med surkål, potet og gulrotblanding, saus og svisker/epler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3112






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.