Fotograf:Knut Pettersen Denne slår aldri feil, særlig blant oss eldre som har vokst opp med koteletter. Vi bruker nakkekoteletter istedenfor vanlige da de har mer fett og dermed er saftigere. Vi pleier og å kutte vekk bein før steking. Tilbehør som eple og svisker passer fint sammen her, i tillegg til vanlig surkål/rødkål.
Om man bruker ferdig saus eller lager sky fra pannen etter steking er valgfritt.
Oppskriften inneholder 114 Kalorier, 8 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett poteter, gulrot eller ris på koking først.
Ang poteter så gjorde vi følgende:
Skrell og rens både poteter og gulrot. Del alle i terninger. Kok opp akkurat nok vann med salt og en god klatt smør i. Ha i poteter og gulrøtter som småkoker til de er møre.
Legg klar en pakke surkål i en gryte og varm den sakte opp etterhvert.
Rens av slingser og evt kutt vekk bein fra kotelettene. Varm litt margarin i en stekepanne og brun kotelettene på begge sider først. Legg på ett lokk, skru ned varmen, krydre og la de ettersteke i 10 minutter. På slutten av steketiden legger du i epleskivene og sviskene som da steker med de siste 4-5 minuttene. Skal du lage sky av stekesausen, tar du over kotelettene, svisker og epler som legges på ett fat. Ha i litt vann i panna, skrap opp fra bunnen og la det koke opp. Dette kan du evt jevne med ett meldryss. Smak til med salt og pepper.
Bruker du posessaus, så følger du anvisning på posen. Men bruk kraften fra stekepanna i sausen.
Server hele greia med surkål, potet og gulrotblanding, saus og svisker/epler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 32590)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-10-16
Oppdatert dato:2018-03-01