Tacoalternativer vi anbefaler


Oppdatertdato: 2023-03-03 Tema: Taco Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Taco er ikke bare krydret kjøttdeig og masse grønt i en lefse eller tacoskjell. Når jeg ser gjennom mine oppskrifter og hva som er mest populært, er det ofte andre varianter av taco som slår an. Hjemme har vi prøvd de fleste av disse fra fisketaco til tacosuppe og tacopizza, og alle disse er absolutt verd å prøve. I tillegg har jeg og i det siste publisert 2 vegetar taco med vegetar ingredienser. Så sett igang og lag noen alternativer i kveld.
Så sjekk ut oppskriftene under og prøv noe nytt i dag. Her er både tacovarianter, burritos, suppe, pizza osv. og alle er beregnet for næringsinnhold og allergener.

Annonse



Tacosuppe 1


Prøv også Tacosuppe 1.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 02.08.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 stk løk
1 fedd hvitløk
1/4 chillipepper
200 g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje

1 boks knuste tomater
1/2 liten boks mais
75 g tomatpuré
1/2 pk taco kryddermiks blanding

Nachoschips, revet ost, lettrømme.


Nydelig og varm suppe for kalde kvelder


Fremgangsmåte

1. Hakk løken og steik den blank i smør eller olje sammen med hvitløk og finhakket chilli. Tøm det over i en gryte.
2. Steik kjøttdeigen og ha den oppi gryta.
3. Ha i tomater, mais, tomatpuré, vann og krydder, og la suppa småkoke til alt er mørt, ca 40-50 min.
4. Sett skåler med nachoschips, revet ost og rømme på bordet. 5. Øs opp suppa i tallerkenen og ha revet ost, nachoschips og rømme på toppen.
Server godt brød eller rundstykker til. Dette blir en ganske tykk suppe som passer til middag eller kveldskos.

Kjempe god!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 41,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Burritos med kyllingkjøttdeig


Prøv også Burritos med kyllingkjøttdeig.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 18.03.2022
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
0,5 stk. løk
1 pose tacokrydder
ca. 1 dl vann
1 glass tacosaus
1 boks liten hermetiske svarte bønner
1 neve frisk spinat
1 dl revet hvitost
8 stk. hvetetortilla

Guacamole:
1 stk. avokado
1 båt finhakket hvitløk
2 ts lime- eller sitronsaft


Sjekk disse herlige kyllingburritosene! Et supert alternativ til den tradisjonelle tacoen!


Fremgangsmåte

Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. vend inn svarte bønner og spinat. Smak til med salt og pepper.
Dryss litt revet ost og legg noen skjeer av kjøttdeigblandingen på hver tortilla. Rull sammen. Brett inn endene, slik at du får en tett rull.

Legg to og to burritos med skjøten ned i en stekepanne og stek dem til de er gyllenbrune på alle kanter. Legg dem på en skjærfjøl og del dem i to.

Mos avocado og bland med hvitløk. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.

Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Tacokrydret kyllingpizza


Prøv også Tacokrydret kyllingpizza.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.06.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Oppskrift på pizzadeig

Fyll:
2 ss olivenolje
300 g kyllingbrystfilet
2 poser tacoblanding
200 g ananas
100 g mais
200 g revet ost


Pizza har mange likhetspunkter med varme smørbrød. Den kan lages som en stor kake eller i porsjonsstørrelser og serveres som middag eller en liten kveldsrett. Gjerne med en salat til.
Denne varianten er absolutt verdt å prøve når du får lyst på noe ekstra spennende og godt.


Fremgangsmåte

Fyll
Skjær kyllingfileten i passe store biter, og stek dem i oljen. Hell over tacoblanding og tilsett vannmengden på pakken og la dette koke sammen. Pass på at det ikke koker seg for tørt.

Deigen og steking
Kjevle deigen slik at den passer til ovnens stekeplate. Halvstek deigen ved 160 grader i 6 minutter på midterste rille. Fordel blandingen utover deigen Skjær ananas i biter og ha de på sammen med mais. Dryss på revet ost.. Stek så pizzaen ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.

Per pizzastykke: 150 kcal
Kvinne: 2,5 stk
Mann: 3,5 stk

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Tacobaguette.

Tacobaguette


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.02.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 store Baguetter
300 g kjøttdeig
½ pk tacokrydder
50 gr ost
½ pk tortillachips


Kjøttdeig med tacokrydder er utrolig godt. Her kan man og blande inn andre krydder, chili ol. Denne er en vinner på kvelden.


Fremgangsmåte

Stek kjøttdeigen og bland inn tacokrydder.
Varm to store baguetter og skråskjær disse i to. Skjær ett snitt på midten av de to og fyll opp med tortillachips og kjøttdeig. Ha litt ost på toppen. Sett baguettene inn i en forvarmet ovn på 200C og la de stå inne til osten er gratinert. Det går fint å la de stå i en kakeform eller en ildfast form når du gratinere de.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 266,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marit Bjørgens laks i tacoskjell.

Marit Bjørgens laks i tacoskjell


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Geir Terje Nergaard

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
8 stk tacoskjell
1 ts tacokrydder
koriander, frisk
50 g ost, revet
salat, blandet

Krydderdipp
1 dl rømme
1 dl majones
0,5 ts sennep
0,5 ts sitronsaft
0,5 ts tacokrydder
2 ts sukker
salt og pepper


Marit Bjørgen spiser tacoen sin med laks! Kanskje det er derfor hun har så mye energi? Server med en smaksfull hjemmelaget krydderdipp.


Fremgangsmåte

Krydderdipp:
Bland alle ingrediensene til krydderdippen og smak til med salt og pepper. Ha i mere tacokrydder om du vil ha mere smak. Del laksefileten i åtte tynne staver. Stek dem i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side.
Dryss over tacokrydder og litt frisk koriander.
Fyll skjellene med salat og dipp, og ha til slutt i de stekte laksestavene.

Tips:
Siden tacokrydder inneholder salt er det ikke nødvendig med ekstra salt på laksen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 338,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetartaco med søtpotet, avokado og syltet rødløk.

Vegetartaco med søtpotet, avokado og syltet rødløk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.10.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk rødløk
1 ss rødvinsseddik
1 ss sukker
4 stk søtpotet
1 ts korianderfrø, knuste
½ ts fennikelfrø, knuste
½ ts spisskummin, knust
1 ts chiliflak eller chilipulver
salt, etter smak
2 ss rapsolje
2 stk avokado
150 g fetaost
8 stk tortillalefser
1 pose babyleaf mix
4 dl yoghurt naturell


Lyst til å prøve en kjøttfri taco? Denne oppskriften med krydderstekte søtpoteter, avokado og sursøt rødløk er så full av smak at du ikke vil savne kjøttdeig. Som ekstra tilbehør passer det godt med agurk i tynne strimler eller terninger, granateplekjerner, tomater eller en frisk tomatsalsa.


Fremgangsmåte

Rens og skjær løken i tynne skiver eller strimler. Bland løken med sukker og eddik og la løken «marinere» mens du tilbereder søtpotetene.
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger. Dryss over krydder og salt og drypp over olje. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre og gylne.
Rens og skjær avokadoen i skiver.
Fyll varme tortillalefser med salat, krydderstekte søtpoteter, avokadoskiver, ost og sursøt løk. Topp med litt yoghurt naturell.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Meksikansk fisketaco.

Meksikansk fisketaco


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 14.06.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

Chipotle-majones:
1 dl lettmajones
2 ss sennep
1 stk chipotle chili

Salsa:
3 stk tomat - finhakket
1 stk sjalottløk - finhakket
1 stk rød chili - hakket
saften av 1 stk lime

Røre til fisken:
2 dl hvetemel
1 ts pepper
1 stk egg
1 dl vann
½ kg torskefilet eller annen hvit fisk - skåret i strimler
6 stk tortillalefser, fullkorn
½ stk rødkål - finstrimlet
2 ss finhakket frisk koriander


Mange sverger til taco til middag på fredager, men hvorfor ikke variere den? Her er en variant med fisk i stedet for kjøtt, og sammen med salsa, chipotle-majones og strimlet rødkål blir dette helgens slager.


Fremgangsmåte

Chipotle-majones:
Bland majonesen med sennepen. Smak til med finhakket chipotle. Sett majonesen til side.

Salsa:
Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft og sett salsaen til side.

Røre til fisken:
Bland hvetemel, pepper, egg og vann i en bolle til konsistensen er glatt. Tilsett mer vann om nødvendig.
Varm rikelig med olje over middels høy varme i en stekepanne. Dypp fiskestrimlene i røren og frityrstek noen få av gangen.
Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet rødkål, chipotle-majones, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetartaco med sopp og bønner.

Vegetartaco med sopp og bønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.10.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

8 stk tortillalefser
1 pose ruccula
1 boks bønner
150 g sopp
1 pose tacokrydder

Mais- og chilisalsa
2 stk maiskolber, evt. 1 boks hermetisk mais
1 stk rød chili
salt
1 håndfull koriander (kan sløyfes)

Hjemmelaget salsa
500 g gode tomater
1 stk chili
1 stk rødløk ½ stk lime, kun saften
salt og pepper


Dette er en god og frisk taco med masse smak og deilige grønnsaker. Fyll tacolomper med stek sopp, bønner, hjemmelaget tacosaus og mais- og chilisalsa, toppet med frisk ruccola. Kjøttfri taco på sitt beste!


Fremgangsmåte

Lag mais- og chilisalsa: Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best! Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål. Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.
Lag tomatsalsa: Del og rens chilien for frø. Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk. Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper. Rør inn finhakket koriander om du har.
Hell av laken som bønnene ligger i, sleng dem i en gryte med vann og tacokrydder, varm opp på svak varme, og la det hele tykne for en ekte tex-mex-følelse. Pakk tortillaene godt inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 160 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
Når tortillaene er ferdig varmet smør på tomatsalsa, legg på noen spiseskjeer bønner. Stek sopp i en varm panne og strø over. Topp med mais- og chilisalsa og en håndfull ruccula.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nachos med torsk Narvik Grande.

Nachos med torsk Narvik Grande


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Fabian Björnstjerna

Ingredienser

600 g torskefilet
2 ss tacokrydder
1 ss olivenolje
8 dl tortillachips
2 dl ost
2 dl tomatsalsa
2 dl crème fraîche
2 stk avokado
1 stk lime


Ønsker du å imponere med en ny måte å servere nachos på? Da bør du prøve denne med torsk, toppet med salsa, crème fraîche og avokado. Dette blir sikkert en ny favoritt til helgekosen.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.
Skjær torsken i 2 cm store biter. Bland sammen tacokrydder og olivenolje, og bland inn torskestykkene.
Fordel chipsene på en ildfast form. Legg torskestykkene over og avslutt med revet ost.
Stek i ovnen i 5 minutter.
Ta formen ut av ovnen, drypp over tomatsalsa og legg litt crème fraîche på toppen.
Stek i ytterligere 3 minutter inntil fisken er klar.
Ta formen ut av ovnen, fordel avokadoen i små biter over torsken og server med limebåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3175
Grillmat.singelmat.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.