Taco er ikke bare krydret kjøttdeig og masse grønt i en lefse eller tacoskjell. Når jeg ser gjennom mine oppskrifter og hva som er mest populært, er det ofte andre varianter av taco som slår an. Hjemme har vi prøvd de fleste av disse fra fisketaco til tacosuppe og tacopizza, og alle disse er absolutt verd å prøve. I tillegg har jeg og i det siste publisert 2 vegetar taco med vegetar ingredienser. Så sett igang og lag noen alternativer i kveld.
Så sjekk ut oppskriftene under og prøv noe nytt i dag. Her er både tacovarianter, burritos, suppe, pizza osv. og alle er beregnet for næringsinnhold og allergener.
Tacosuppe 1
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
02.08.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Petra ÅmotBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1/4 chillipepper
200 g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje
1 boks knuste tomater
1/2 liten boks mais
75 g tomatpuré
1/2 pk taco kryddermiks blanding
Nachoschips, revet ost, lettrømme.
Nydelig og varm suppe for kalde kvelderFremgangsmåte
1. Hakk løken og steik den blank i smør eller olje sammen med hvitløk og finhakket chilli. Tøm det over i en gryte.
2. Steik kjøttdeigen og ha den oppi gryta.
3. Ha i tomater, mais, tomatpuré, vann og krydder, og la suppa småkoke til alt er mørt, ca 40-50 min.
4. Sett skåler med nachoschips, revet ost og rømme på bordet.
5. Øs opp suppa i tallerkenen og ha revet ost, nachoschips og rømme på toppen.
Server godt brød eller rundstykker til. Dette blir en ganske tykk suppe som passer til middag eller kveldskos.
Kjempe god!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Burritos med kyllingkjøttdeig
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
18.03.2022Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
400 g kyllingkjøttdeig
0,5 stk. løk
1 pose tacokrydder
ca. 1 dl vann
1 glass tacosaus
1 boks liten hermetiske svarte bønner
1 neve frisk spinat
1 dl revet hvitost
8 stk. hvetetortilla
Guacamole:
1 stk. avokado
1 båt finhakket hvitløk
2 ts lime- eller sitronsaft
Sjekk disse herlige kyllingburritosene! Et supert alternativ til den tradisjonelle tacoen!Fremgangsmåte
Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. vend inn svarte bønner og spinat. Smak til med salt og pepper.
Dryss litt revet ost og legg noen skjeer av kjøttdeigblandingen på hver tortilla. Rull sammen. Brett inn endene, slik at du får en tett rull.
Legg to og to burritos med skjøten ned i en stekepanne og stek dem til de er gyllenbrune på alle kanter. Legg dem på en skjærfjøl og del dem i to.
Mos avocado og bland med hvitløk. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.
Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
139,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tacokrydret kyllingpizza
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Oppskrift på pizzadeig
Fyll:
2 ss olivenolje
300 g kyllingbrystfilet
2 poser tacoblanding
200 g ananas
100 g mais
200 g revet ost
Pizza har mange likhetspunkter med varme smørbrød. Den kan lages som en stor kake eller i porsjonsstørrelser og serveres som middag eller en liten kveldsrett. Gjerne med en salat til.
Denne varianten er absolutt verdt å prøve når du får lyst på noe ekstra spennende og godt.Fremgangsmåte
Fyll
Skjær kyllingfileten i passe store biter, og stek dem i oljen. Hell over tacoblanding og tilsett vannmengden på pakken og la dette koke sammen. Pass på at det ikke koker seg for tørt.
Deigen og steking
Kjevle deigen slik at den passer til ovnens stekeplate. Halvstek deigen ved 160 grader i 6 minutter på midterste rille. Fordel blandingen utover deigen Skjær ananas i biter og ha de på sammen med mais. Dryss på revet ost.. Stek så pizzaen ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.
Per pizzastykke: 150 kcal
Kvinne: 2,5 stk
Mann: 3,5 stk
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Tacobaguette
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.02.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 store Baguetter
300 g kjøttdeig
½ pk tacokrydder
50 gr ost
½ pk tortillachips
Kjøttdeig med tacokrydder er utrolig godt. Her kan man og blande inn andre krydder, chili ol. Denne er en vinner på kvelden.Fremgangsmåte
Stek kjøttdeigen og bland inn tacokrydder.
Varm to store baguetter og skråskjær disse i to. Skjær ett snitt på midten av de to og fyll opp med tortillachips og kjøttdeig. Ha litt ost på toppen. Sett baguettene inn i en forvarmet ovn på 200C og la de stå inne til osten er gratinert. Det går fint å la de stå i en kakeform eller en ildfast form når du gratinere de.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
266,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marit Bjørgens laks i tacoskjell
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Geir Terje NergaardIngredienser
400 g laksefilet, uten skinn og bein
8 stk tacoskjell
1 ts tacokrydder
koriander, frisk
50 g ost, revet
salat, blandet
Krydderdipp
1 dl rømme
1 dl majones
0,5 ts sennep
0,5 ts sitronsaft
0,5 ts tacokrydder
2 ts sukker
salt og pepper
Marit Bjørgen spiser tacoen sin med laks! Kanskje det er derfor hun har så mye energi? Server med en smaksfull hjemmelaget krydderdipp.Fremgangsmåte
Krydderdipp:
Bland alle ingrediensene til krydderdippen og smak til med salt og pepper.
Ha i mere tacokrydder om du vil ha mere smak.
Del laksefileten i åtte tynne staver. Stek dem i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side.
Dryss over tacokrydder og litt frisk koriander.
Fyll skjellene med salat og dipp, og ha til slutt i de stekte laksestavene.
Tips:
Siden tacokrydder inneholder salt er det ikke nødvendig med ekstra salt på laksen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
338,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegetartaco med søtpotet, avokado og syltet rødløk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk rødløk
1 ss rødvinsseddik
1 ss sukker
4 stk søtpotet
1 ts korianderfrø, knuste
½ ts fennikelfrø, knuste
½ ts spisskummin, knust
1 ts chiliflak eller chilipulver
salt, etter smak
2 ss rapsolje
2 stk avokado
150 g fetaost
8 stk tortillalefser
1 pose babyleaf mix
4 dl yoghurt naturell
Lyst til å prøve en kjøttfri taco? Denne oppskriften med krydderstekte søtpoteter, avokado og sursøt rødløk er så full av smak at du ikke vil savne kjøttdeig. Som ekstra tilbehør passer det godt med agurk i tynne strimler eller terninger, granateplekjerner, tomater eller en frisk tomatsalsa.Fremgangsmåte
Rens og skjær løken i tynne skiver eller strimler. Bland løken med sukker og eddik og la løken «marinere» mens du tilbereder søtpotetene.
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger. Dryss over krydder og salt og drypp over olje. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre og gylne.
Rens og skjær avokadoen i skiver.
Fyll varme tortillalefser med salat, krydderstekte søtpoteter, avokadoskiver, ost og sursøt løk. Topp med litt yoghurt naturell.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
130,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Meksikansk fisketaco
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
14.06.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Chipotle-majones:
1 dl lettmajones
2 ss sennep
1 stk chipotle chili
Salsa:
3 stk tomat - finhakket
1 stk sjalottløk - finhakket
1 stk rød chili - hakket
saften av 1 stk lime
Røre til fisken:
2 dl hvetemel
1 ts pepper
1 stk egg
1 dl vann
½ kg torskefilet eller annen hvit fisk - skåret i strimler
6 stk tortillalefser, fullkorn
½ stk rødkål - finstrimlet
2 ss finhakket frisk koriander
Mange sverger til taco til middag på fredager, men hvorfor ikke variere den? Her er en variant med fisk i stedet for kjøtt, og sammen med salsa, chipotle-majones og strimlet rødkål blir dette helgens slager.Fremgangsmåte
Chipotle-majones:
Bland majonesen med sennepen. Smak til med finhakket chipotle. Sett majonesen til side.
Salsa:
Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft og sett salsaen til side.
Røre til fisken:
Bland hvetemel, pepper, egg og vann i en bolle til konsistensen er glatt. Tilsett mer vann om nødvendig.
Varm rikelig med olje over middels høy varme i en stekepanne. Dypp fiskestrimlene i røren og frityrstek noen få av gangen.
Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet rødkål, chipotle-majones, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
115,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegetartaco med sopp og bønner
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
8 stk tortillalefser
1 pose ruccula
1 boks bønner
150 g sopp
1 pose tacokrydder
Mais- og chilisalsa
2 stk maiskolber, evt. 1 boks hermetisk mais
1 stk rød chili
salt
1 håndfull koriander (kan sløyfes)
Hjemmelaget salsa
500 g gode tomater
1 stk chili
1 stk rødløk
½ stk lime, kun saften
salt og pepper
Dette er en god og frisk taco med masse smak og deilige grønnsaker. Fyll tacolomper med stek sopp, bønner, hjemmelaget tacosaus og mais- og chilisalsa, toppet med frisk ruccola. Kjøttfri taco på sitt beste!Fremgangsmåte
Lag mais- og chilisalsa: Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best! Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål. Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.
Lag tomatsalsa: Del og rens chilien for frø. Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk. Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper. Rør inn finhakket koriander om du har.
Hell av laken som bønnene ligger i, sleng dem i en gryte med vann og tacokrydder, varm opp på svak varme, og la det hele tykne for en ekte tex-mex-følelse. Pakk tortillaene godt inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 160 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
Når tortillaene er ferdig varmet smør på tomatsalsa, legg på noen spiseskjeer bønner. Stek sopp i en varm panne og strø over. Topp med mais- og chilisalsa og en håndfull ruccula.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nachos med torsk Narvik Grande
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Fabian BjörnstjernaIngredienser
600 g torskefilet
2 ss tacokrydder
1 ss olivenolje
8 dl tortillachips
2 dl ost
2 dl tomatsalsa
2 dl crème fraîche
2 stk avokado
1 stk lime
Ønsker du å imponere med en ny måte å servere nachos på? Da bør du prøve denne med torsk, toppet med salsa, crème fraîche og avokado. Dette blir sikkert en ny favoritt til helgekosen.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader.
Skjær torsken i 2 cm store biter. Bland sammen tacokrydder og olivenolje, og bland inn torskestykkene.
Fordel chipsene på en ildfast form. Legg torskestykkene over og avslutt med revet ost.
Stek i ovnen i 5 minutter.
Ta formen ut av ovnen, drypp over tomatsalsa og legg litt crème fraîche på toppen.
Stek i ytterligere 3 minutter inntil fisken er klar.
Ta formen ut av ovnen, fordel avokadoen i små biter over torsken og server med limebåter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
164,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Meksikanske godbiter, en miniguide til taco, burrito, nachos, salsa ++
Har du noen gang, som meg, blitt forvirret av alle disse meksikanske rettene som spises til gullrekka? Forvirret av de mange navn og hva de enkelte er? Og forskjellen på taco, burritos, nachos, enchilada, fajitas, quesadillas osv?....Les mer om denne saken...
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3175