De beste og mest populære eplekakene samlet. Her har jeg rett og slett bare tatt ut de mest populære, mest leste og mest utskrevne eplekaker gjennom årene. Det er jo tiden akkurat nå for norske epler og eplekake er en av de beste kaker jeg vet. Det er enkelt, godt og ofte raskt å bake. Og så er det ikke så verst sunt på samme tid.
Hver kake har her kcal, karbo, fett og pris pr 100 gram, og flere av de har vi selv bakt hjemme og våre favoritter er de 3 første nedenfor. Prisen blir selvsagt mindre om en har egne epler i hagen. Men har du ikke det, så kjøp norske epler i butikken nå!
Lykke til med bakingen.
Kalles eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g meierismør
2 egg
4-5 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
1/2 dl mandler, hakkede
Eplekake som er enkel å lage og smaker godt. Ikke spar på eplene
Rund kakeform, 24cm. i diameter
I stekeovnen: 180*C, ca. 30-40 minutter. Vi bruker alltid nær 40 minutter, men hold ett øye med den.
Denne er en av våre favoritter og er bare nydelig. Her har vi servert med vaniljesaus.Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, bakepulver, smør og egg i foodprocessor og kjør til en jevn røre. Smør røren over bunnen av en godt smurt kakeform. Skrell eplene og del dem i båter. Fordel eplene over røren og dryss på sukker, kanel og mandler. Stek kaken og server den varm eller kald med vispet krem, vaniljekrem eller iskrem til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
252,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bestefars beste eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2014Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 egg
150 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
4-5 epler
2 ss sukker
1-2 ts kanel
1/2 dl hakkede nøtter
Bestefars eplekake er en av våre beste oppskrifter og en favoritt her hjemme sammen med ett par andre eplekakeoppskrifter vi har. Saftig og frisk. Denne har vi lagd flere ganger og blir bare bedre og bedre etter som teknikken sitter. Husk bare å stikke eplene godt ned i deigen før steking, og det gjør ikke noe om en har ett eller 2 epler ekstra.Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis. Fordel deigen utover en rund kakeform, 22 cm i diameter. Skrell eplene i båter, stikk de ned i deigen, dryss over med kanel, sukker og hakkede nøtter. Stek ved 180 °C i ca 30 minutter. Server varm med krem til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
249,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplekake med cottage cheese
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g epler (4-6 stk)
5 g smør eller margarin (ca 1 ts)
30 g sukker (ca 2 ss)
2 ts kanel
2 dl Cottage Cheese
2 egg
1 dl skummet melk
Utradisjonell eplekake, som går utrolig fort å lage. Husk å bruke ildfast form som er helt tett, ikke kakeform. Opprinnelig er det skummet melk i denne, men vi brukte Biola naturell. Cottage cheese kan være vrient å få blandet, men dette er jo en grei måte å bli kvitt slikt fra kjøleskapet.Fremgangsmåte
Skrell eplene, skjær dem i tynne båter og fjern alle rester av kjernhuset.
Smør et ildfast fat, ikke så stort og legg i eplene.
Dryss over en blanding av sukker og kanel.
Pisk sammen Cottage Cheese, egg og Biola, og hell blandingen over eplene.
Stek kaken ved 225 C i ca 25 minutter.
Server eplekaken lunken som dessert eller til en kopp kaffe.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Eplekake med vaniljekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
200 g skåldede mandler
3 egg
2 dl sukker
3 ss hvetemel
100 g smør eller margarin
4-5 store, syrlige epler
2-3 ss smør eller margarin
3 ss sukker
1 ts kanel
2 dl vaniljekrem
Nydelig eplekake som serveres med vaniljekrem på toppen. Vi brukte ferdig vaniljekrem og rester av epleskiver som vi hadde liggende som pynt. De ble ikke stekt myke, men oppskriften sier det.Fremgangsmåte
Mal mandlene på mandelkvern eller findel dem i en food processor eller hurtigmikser. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mandlene og hvetemelet. Rør smøret eller margarinen riktig myk og smidig. Bland mandel-melblandingen i eggedosisen vekselvis med smøret eller margarinen, litt om gangen.
Smør en ildfast form 22-24 cm i diameter, og strø den med knust kavring. Fyll røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er stekt. La kaken bli kald.
Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær eplene i tynne båter. Stek dem myke på svak varme i smør eller margarin. Legg eplebåtene opp på et flatt fat eller stekeplate. Bland sukker og kanel og dryss over.
Bruk ferdigkjøpt vaniljekrem eller lag krem av vaniljesauspulver. Følg anvisningen på pakken. Avkjøl kremen.
Stryk vaniljekrem på toppen av kaken. Legg eplebåtene på i et pent mønster.
Varm eventuelt kaken i ca 5 minutter ved 150 C eller la den stå i mikrobølgeovn 1-2 minutter på full styrke før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
238,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplekake i langpanne
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 syrlige epler
2 egg
150 g sukker
50 g smør, smeltet
3/4 dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem. Vi drysset over litt vaniljesukker bare for dekorasjon, men perlesukker kan og brukes.Fremgangsmåte
Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.
Oppskriften kommer opprinnelig fra mat.no helt tilbake til rundt 2003.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lettvint eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
125 g smør,
125 g sukker,
2 egg,
125 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
litt revet sitronskall,
4-6 epler eller grov eplemos,
sukker,
kanel,
hakkede mandler
Nydelig og enkel eplekake. Bruk mye epler. Sjekk om den er stekt etter 30 min. Kommer litt an på formen. Vi bruke stor rund form og den måtte steke i 40 min.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett eggene og ha i det tørre og sitronskall. Fordel røren i en godt smurt form. Skrell eplene og del i tynne båter. Stikk disse ned i deigen. Dryss over sukker, kanel og gjerne hakkede mandler. Stek kaken ved 180 C i ca. 40 minutter. Lager du små eplekaker, trenger de kortere steketid.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
234,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bestemors Eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk. eple syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel
200 g smør romtemperert
200 g sukker
4 stk. egg romtemperert
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss perlesukker
Den beste eplekaka av alle. Denne versjonen lagde vi opp igjen nylig og den er bare så helt utrolig god. Husk å følge oppskriften og husk å legge deig og epler i 2 lag som det står i fremgangsmåten.Fremgangsmåte
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnene ved 180 ºC i ca. 45-50 min. Bruk en bakepinne for å sjekke om denne er ferdig. Det skal ikke være noe deig på pinnen når du drar den ut. Vår kake trengte ikke mer enn 40-45 min.
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
276,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikansk eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 epler
12 ss hvetemel
12 ss sukker
1 ts kanel
125 g smør
1/2 ltr. kremfløte
Spesiell eplekake som er opp/ned, men blir veldig god. Vi pyntet med tyttebær!Fremgangsmåte
Eplene skrelles, deles i båter og legges i godt smurt ildfast form.
Mel, sukker og kanel blandes. Smuldre inn smøret. Fordel deigen over eplene. Inn i ovn - 190oC - steketid 30-45min. Serveres varm eller lunken med pisket krem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3157