Fotograf:
Knut Pettersen
Bestefars eplekake er en av våre beste oppskrifter og en favoritt her hjemme sammen med ett par andre eplekakeoppskrifter vi har. Saftig og frisk. Denne har vi lagd flere ganger og blir bare bedre og bedre etter som teknikken sitter. Husk bare å stikke eplene godt ned i deigen før steking, og det gjør ikke noe om en har ett eller 2 epler ekstra. Oppskriften inneholder
249 Kalorier,
28 g Karbo,
4 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bestefars beste eplekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 35 lesere
Lesere:
39882 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bestefars beste eplekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 249.47 | 3 107.32 | 310.73 | Kcal |
Protein | 3.81 | 47.46 | 4.75 | gram |
Karbohydrat | 28.04 | 349.26 | 34.93 | gram |
Kostfiber | 1.95 | 24.29 | 2.43 | gram |
Fett | 13.13 | 163.54 | 16.35 | gram |
Mettet fett | 6.78 | 84.45 | 8.44 | gram |
Salt | 0.31 | 3.89 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.06 | Kr 38.11 | Kr 3.81 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 246 totalt | 1 246 pr porsj | 125 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis. Fordel deigen utover en rund kakeform, 22 cm i diameter. Skrell eplene i båter, stikk de ned i deigen, dryss over med kanel, sukker og hakkede nøtter. Stek ved 180 °C i ca 30 minutter. Server varm med krem til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 17520)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Eplekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-08-11
Oppdatert dato:2014-08-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift