Fotograf:
Dansukker
Lettlaget eplekake inneholder
260 Kalorier,
39 g Karbo,
3 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Lettlaget eplekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lettlaget eplekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5929 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lettlaget eplekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 260.44 | 2 395.89 | 299.49 | Kcal |
Protein | 3.27 | 30.08 | 3.76 | gram |
Karbohydrat | 38.61 | 355.19 | 44.40 | gram |
Kostfiber | 1.91 | 17.57 | 2.20 | gram |
Fett | 9.90 | 91.07 | 11.38 | gram |
Mettet fett | 5.87 | 54.00 | 6.75 | gram |
Salt | 0.50 | 4.64 | 0.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.70 | Kr 24.84 | Kr 3.10 | .- |
Hele oppskriften veier | 920 totalt | 920 pr porsj | 115 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
1. Still inn ovnen på 175°.
2. Skrell og del eplene, fjern kjernehuset. Kok dem forsiktig i sirupen slik at de blir jevnt myke.
3. Rør matfettet og sukkeret mykt. Tilsett egget. Bland melet, bakepulveret og vaniljesukkeret og arbeid dette inn i blandingen.
4. Trykk ut 3/4 av deigen i en smurt, ildfast form. Legg i eplebåtene. Kjevl ut resten av deigen og skjær den i strimler. Legg strimlene som et rutemønster over eplene.
5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La deigen avkjøles. Bland melis og kanel og dryss det over kaken. Server gjerne en klatt is, vaniljesaus eller lettvispet kremfløte ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 26603)
Kategori:
Eplekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-11-09
Oppdatert dato:2009-11-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift