1. Sett ovnen på 175°.
2. Smør en form på 23 x 33 cm.
3. Skrell eplene, og skjær dem i terninger.
4. Bland sukker og sitronsaft med epleterningene.
5. Bland mel, bakepulver, salt, kanel og nøtter i en bolle.
6. Visp eggene til de er hvite og luftige.
7. Tilsett egg, matolje og vanilje i blandingen av eple og sukker.
8. Hell blandingen over i formen, og stek i ca. 1 time. Kontroller at en pinne er tørr når du stikker den i midten av kaken.
9. La kaken hvile et par timer før den serveres.
Visp sammen 1 dl kremfløte med 250 g mascarpone og en vaniljestang. Smak til ved å vispe inn 3–4 ss eplesider.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Annelie Bengtsson, Köping, Sverige
(Intern: 33884)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Eplekake Innlagt dato:2018-04-13
Oppdatert dato:2018-04-13