Fotograf:
Matprat.no
En god eplekake med hjemmelagd vaniljesaus. Selvfølgelig er det lov å bruke en pose med vaniljesaus pulver, men se opp for posepolitiet.. Oppskriften inneholder
225 Kalorier,
29 g Karbo,
4 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
God eplekake med hjemmelagd vaniljesaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3736 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i God eplekake med hjemmelagd vaniljesaus med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 225.16 | 3 352.79 | 335.28 | Kcal |
Protein | 4.19 | 62.39 | 6.24 | gram |
Karbohydrat | 29.14 | 433.91 | 43.39 | gram |
Kostfiber | 1.19 | 17.72 | 1.77 | gram |
Fett | 9.94 | 148.01 | 14.80 | gram |
Mettet fett | 5.53 | 82.35 | 8.23 | gram |
Salt | 0.38 | 5.68 | 0.57 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.59 | Kr 38.57 | Kr 3.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 489 totalt | 1 489 pr porsj | 149 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,76 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
1. Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
3. Smør en springform, ca. 24 cm og hell i kakerøren. Bruk slikkepott så alt kommer med. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel.
4. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
5. Dryss melis over kaken før servering. Vaniljesaus smaker godt ved siden av.
Vaniljesaus:
1. Skill eggene i plomme og hvite. Eggehvitene kan fryses ned og brukes senere.
2. Bland eggeplommene med de andre ingrediensene i en kjele. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker.
3. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen. Server den i en glassmugge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31675)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Eplekake
Innlagt dato:2014-08-26
Oppdatert dato:2014-08-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift