Fotograf:Frukt.no En myk og deilig eplekake med pinjekjerner som smaker godt til kaffen eller som dessert. Bak flere mens du er i gang og frys ned. Den tiner på et blunk i stekeovnen.
Oppskriften inneholder 272 Kalorier, 31 g Karbo, 5 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Sesam, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Riv marsipanmassen på et rivjern og bland med egg - ett om gangen.
Rør inn sukkeret. Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilsett melk og smøret som er smeltet.
Smør en springform, 24 cm i diameter, med smeltet smør. Dryss sesamfrø i formen og drei den rundt slik at kantene blir dekket at sesamfrø.
Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av formen. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag med epler og til slutt resten av deigen.
Fordel aprikosesyltetøy på toppen og dryss til slutt pinjekjerner over.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter. Kontroller at kaken er stekt igjennom med en kakepinne eller trepinne.
Server kaken, kald eller lun, som den er eller med pisket krem eller is til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33331)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Eplekake Innlagt dato:2017-10-10
Oppdatert dato:2017-10-10