1. Elt sammen alle ingrediensene til deigen. La den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
2. Dekk en ildfast form, ca. 24 cm i diameter, med deigen. Skjær bort overflødig deig. Stikk hull i deigbunnen med en gaffel. Rasp mandelmassen grovt oppi formen.
Fyll
1. Rør smør og sukker luftig til fyllet. Skrell eplene og fjern kjernehus. Rasp eplene oppi røren.
2. Eggehvitene piskes til fast skum og vendes inn i eplerøren. Bre røren over den revne mandelmassen. Lag remser av deigen som ble til overs og legg som et rutenett over eplene. Pensle med eggeplommen.
3. Stekes midt i ovnen i 35?45 minutter.
Eplekaken serveres varm med lettpisket krem, crème fraîche eller vaniljesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 27116)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Eplekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2010-06-09
Oppdatert dato:2020-06-19