1. Sett ovnen på 175 °C.
2. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem deretter i båter. Kok eplebåtene i sirup og vann til de er jevnt møre.
3. Rør matfettet og sukkeret mykt. Tilsett egget.
4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør ned i smørblandingen.
5. Trykk ut 3/4 av deigen i formen. Legg på eplebåtene. Kjevle ut reset av deigen og skjær ut remser. Legg remsene som et rutemønster over eplene.
6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl. Bland sammen melis og kanel og sikt dette over kaken. Serveres gjerne med litt vaniljeis eller lettpisket fløte til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26620)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Eplekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-11-16
Oppdatert dato:2020-05-25