Fotograf:
Tove Holter
Vinneroppskrift fra Norges beste bakst konkurransen arrangert av Bremykt Steke og Bake.
Eplekaken er veldig tradisjonell, og de fleste har nok et forhold til den. Tove Holter har gjort et par smarte grep med den tradisjonelle eplekaken, som gjør den ekstra god og saftig.
Den har knust kjeks på toppen, noe som gir en god crunch, og bruk av epler som kjøres til mos og blandes i deigen gjør kaken saftig. Hvis du i tillegg baker denne med norske epler blir den en sikker vinner til enhver anledning i høst. Oppskriften er i tillegg veldig enkel å følge, og Tove har laget en flott presentasjon av kaken, både i bilde og tekst. Oppskriften inneholder
236 Kalorier,
36 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Saftig Eplekake fra Tove Holter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8103 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Saftig Eplekake fra Tove Holter med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 235.88 | 5 451.66 | 454.30 | Kcal |
Protein | 4.29 | 99.15 | 8.26 | gram |
Karbohydrat | 36.31 | 839.20 | 69.93 | gram |
Kostfiber | 2.00 | 46.22 | 3.85 | gram |
Fett | 7.72 | 178.42 | 14.87 | gram |
Mettet fett | 4.12 | 95.22 | 7.94 | gram |
Salt | 0.47 | 10.83 | 0.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.71 | Kr 62.63 | Kr 5.22 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 311 totalt | 2 311 pr porsj | 193 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Kaken
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra.
Toppen
Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover røra.
Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.
Nytes lun og fersk og kanskje sammen med is, krem eller vaniljekesam. Kaken blir saftigere dagen derpå.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Tove Holter
(Intern: 31737)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Eplekake
Innlagt dato:2014-10-28
Oppdatert dato:2014-10-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift