Fotograf:Meny Oppskrift på klassisk eplekake som med brunt sukker får en fantastisk dybde og smak. Serveres gjerne med en god vaniljeis og karamellsaus til. Perfekt som dessert, til kaffen eller bare når du ønsker deg noe godt.
En porsjon grunnrøre er nok til to små runde former á ca. 12–15 cm i diameter, eller én litt større form. Bruk terteformer eller andre former som tåler god varme. Klem et dobbelt lag aluminiumsfolie rundt formene for ekstra isolasjon.
Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet. Som variasjon kan halvparten av melet erstattes med finmalte nøtter som mandler, pistasj eller hasselnøtter.
Kle formen (eller formene) med bakepapir og bre røren utover. Skjær eplene i smale båter eller biter. Vend eplene i sukker blandet med kanel.
Dytt eplene godt ned i røren og dryss ev. rester av sukker over til slutt. Bak på middels varm grill, ca. 180 grader, under lokk. La kaken stå i god avstand fra varmekilden slik at den ikke får for høy undervarme og blir brent på undersiden. Steketiden er ca. 35 minutter, men det vil variere, så følg med på kaken underveis. Kaken kan også stekes i ovn på 180 grader. Kaken er ferdigstekt når overflaten er pent gyllen og virker fast når du tar på den.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33219)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Eplekake Innlagt dato:2017-08-05
Oppdatert dato:2017-08-05