Fotograf:Frukt.no Knallgod og saftig eplekake som er toppet med pinjekjerner. Kantene på kaken har også sesamfrø.
Oppskriften inneholder 295 Kalorier, 32 g Karbo, 5 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Sesam, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smør og strø en kakeform, 24 cm i diameter, med sesamfrø.
Smelt smøret og avkjøl.
Riv marsipanen grovt.
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
Rør det smeltede smøret og marsipanen i eggedosisen og vend inn melblandingen. Hell røren i formen.
Fjern kjernehusene på eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen.
"Smelt" aprikossyltetøyet sammen med vannet i en kjele, og pensle eplebåtene med blandingen. Strø over pinkekjerner.
Stek kaken på nederste rille ved 175°C i 50-60 minutter.
Server kaken lun eller kald med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33330)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Eplekake Innlagt dato:2017-10-10
Oppdatert dato:2017-10-10